“Мигове любов” – catana comics

by Хриси

Признавам, нямах намерение да пиша ревю за “Мигове любов” – мислих си, че щом е комикс, няма много какво да се каже. Обаче тази малка и симпатична книжка някак си проправи път към моето сърце и се намести удобно, убеждавайки ме, че може би тя наистина е най-добрият подарък за любимия човек.

“Мигове любов”:

  • Автор: Catana Comics
  • Жанр: Комикс
  • Страници: 160
  • Година на издаване: 2019
  • Издателство: Сиела

“Мигове любов” е създадена от талантливата американка Катана Четуид, за да ни припомни всички онези малки моменти, които правят връзката с любимия човек толкова специална. Някои ще въздъхнат дълбоко и ще си кажат, че това е поредната лигава история, която ни се поднася около Свети Валентин. Само че нека не бъдем лицемери, защото не е тайна, че всеки човек копнее за всичко онова, за което илюстрациите на Катана говорят – да бъде обичан, да бъде разбиран, да се чувства спокоен и сигурен в компанията на своята половинка. Във време, в което се твърди, че сме станали прекалено меркантилни, смятам, че комиксът на Катана ни връща именно към онези безценни мигове, заради които сме издигнали любовта в култ. Мигове, които не се купуват с пари, а са плод на желание, грижи, отдаденост, на топли и искрени чувства.

“Мигове любов” работи с малко думи, защото не се нуждае от повече. Понякога една реплика или един жест са напълно достатъчни, за да изрази човек любовта си. Това е книга за онези моменти, които те карат да настръхваш, когато си в компанията на твоята половинка (е, невинаги само от щастие). Това е книжка за тихите сутрини, когато си пием кафето заедно и не изпитваме нужда да говорим, докато кофеиновата ни зависимост не бъде заситена . За дребните жестове, които показват колко добре те познава другият и как е приел някои от твоите навици за свои. За прегръдката след гаден ден, която не може да разреши проблемите ти, но ще ти припомни, че някой те обича и подкрепя. За любовта, която лекува лошото настроение и презарежда батериите.

“Мигове любов” е забавна, защото е истинска и представя ситуации, които се случват на много двойки и които понякога не са толкова сладко романтични – от разликата при воденето на спор между мъжете и жените, в който първите елиминират проблема в рамките на 5 минути, а вторите се нуждаят от цяла презентация, до онези летни вечери, когато е толкова горещо, че просто не даваш другия да те приближи, защото има опасност да се свариш. “Мигове любов” ни припомня, че да обичаш истински, означава да познаваш другия по-добре от себе си, да не се притесняваш как се държиш около него, защото знаеш, че те харесва всякак, да изпитваш непреодолим импулс да го задушиш в прегръдката си.

Така че мили хора, дори да не празнувате Свети Валентин (ние вкъщи също не ограничаваме любовта само в рамките на едно квадратче от календара), във всеки един момент може да подарите на половинката си “Мигове любов” – буквално и преносно. Просто защото. А ето и една идея – персонализирайте комикса. Прегледайте илюстрациите и там, където виждате отражението на вашата двойка, напишете нещо забавно или романтично. Или просто едно “Обичам те”, но от сърце!

 

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.