“Погребани тайни” – К. А. Тъкър

by Хриси

Книгите на К.А. Тъкър винаги са приключение, но при тази тук сякаш е надминала себе си. Обожавам “Забравена истина”, както и останалите три книги от същата поредица, имам си любим цитат от авторката от друга нейна история, но “Погребани тайни” – това наистина е най-добрата книга, която Тъкър е писала (като изпълнение). Предлага на читателя сложен и много заплетен сюжет, неочаквани обрати, изключителен стил на писане, адреналин и напрежение в големи дози.

“Погребани тайни”:

  • Автор: К.А. Тъкър
  • Жанр: Романтика, съспенс
  • Страници: 448
  • Година на издаване: 2018
  • Гледни точки: множество
  • Издателство: Ибис

Ейб и Джаки са полицаи, партньори, но един случай в работата им ще промени завинаги отношенията им. 14 години по-късно техните деца ще се срещнат, за да разплетат тайните от миналото. Ноа и Грейси са от два различни свята – той познава охолството и сигурността, а тя знае какво е да изгубиш всичко за един миг. Кое е общото – и двамата задават едни и същи въпроси, свързани с работата на полицията в Остин, и двамата проправят път на истината, която може да се окаже шокираща и жестока. Лъжи, корупция и нечестни сделки, а сред тях разцъфтява и една любов – как ще завърши тази история…

“Погребани тайни” е книга, в която се разказва за борба за власт и надмощие, за корупция и тайни, за разликата между редно и нередно, за грешките, които могат да бъдат поправени, и тези, които променят нечий живот завинаги. Жанрово е определяна за романтичен съспенс, но според мен романтиката отстъпва на заден план. И как иначе – историята тук е толкова по-мащабна, с фокус върху моралните ценности, справедливостта, върху истината. Но все пак химията между двамата герои и очакването нещо да се случи между тях е още един хитър ход от страна на Тъкър, с който тя държи читателя на нокти.

В “Погребани тайни” имаме четири гледни точки и два времеви пласта, които се редуват. Ейб и Джаки ни разказват какво се е случило 14 години по-рано, но техните глави са кратки и първоначално не дават много информация, а Ноа и Грейси са връзката ни с настоящето, което е още по-мътно и от миналото. Най-интересното е, че сложната структура на романа и многото тайни не те объркват, а по-скоро те амбицират да четеш, докато не разплетеш сам случая. Проблемът е, че Тъкър беше изградила така образите и сюжета, че всеки ми се струваше подозрителен, а кулминацията и развръзката бяха отлагани до последно.

Във всеки от героите ще откриете по нещо, което да ви хареса или заинтригува. Ноа и Грейси са в главните роли – подобно на другите мъжки персонажи на Тъкър, и той беше с голямо и добро сърце, заставаше зад истината, независимо от последствията. Грейси беше силна и независима жена, която знаеше какво да каже в точния момент. Животът я бе научил да се бори и да оцелява. Ако трябва да съм честна обаче, Ейб и Джаки ме заинтригуваха повече, защото тяхната история сверява нашия морален часовник, пита ни какво бихме направили на тяхно място и дали наистина всичко в живота е черно-бяло.

Адреналин, напрежение, мистерия, любов – “Погребани тайни” от К.А. Тъкър има всичко, за да открадне вниманието ви и да не ви го върне до последната страница. С характерния почерк на авторката, с динамичния и сложен сюжет, “Погребани тайни” е още една находка от Тъкър, която искате да сложите в колекцията си с незабравими романи.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.