“Гласът на любовта” – Мия Шеридан

by Хриси

Когато видях поста на издателство Ибис във Фейсбук страницата им, че ще издават Мия Шеридан, извиках от радост (и не, не преувеличавам, имам свидетели). Обожавам романите на Мия – историите, героите, стила, всичко! Радвам се, че най-после ще се появят и на българския пазар, защото съм убедена, че всички почитатели на романтичната литература ще се влюбят в тях. “Гласът на любовта” е първата книга, която ще се погрижи за това.

“Гласът на любовта”:

  • Автор: Мия Шеридан
  • Жанр: Романтика
  • Страници: 360
  • Година на издаване: 2018
  • Гледни точки: 2
  • Издателство: Ибис

Бри Прескот пристига в малко градче в щата Мейн с идеята да избяга от всичко, което й се е случило през последните месеци, да намери убежище и поне малко спокойствие. Любовта не влиза в плановете й, но когато съдбата я среща с Арчър, тя е неизбежна. Арчър е мълчалив, тих и затворен. Различен е от всички в градчето, той живее в изолация, а самотата се е превърнала в най-верния му другар. Само че Бри вижда това, което другите не са успели – Арчър е човек с голямо и добро сърце, остава само да го убеди да го отвори за нея.

Спомням си как преди време тъкмо бях завършила с издадените до момента книги на Колийн Хувър и се чудех как да излекувам книжния махмурлук. Все пак знаете колко я харесвам…Тогава попаднах на първата ми книга от Мия Шеридан – “Гласът на любовта” (“Archer’s Voice”) и сякаш пред мен се откри цял един нов свят на любовните романи. Мия е майстор на романтичните истории и съм сигурна, че и ако вие сте романтици по душа, ще харесате стила й. Ако Колийн обича да сграбчва сърцето ви от първата страница и да го стиска до последната, то Мия Шеридан има по-деликатен и нежен подход. С нея усещате всяка тръпка, всеки импулс, онова блажено пропадане, когато си влюбен, онази ненаситност, която изпитваш към другия. Чуваш “Обичам те” дори когато не е изречено на глас, защото любовта, както Мия ни напомня, може да говори на много и различни езици и когато две сърца бият в синхрон, думите стават излишни.

“Толкова силно те обичам, че това ми причинява болка…И това е така, защото се страхувам да те обичам. Боя се, че ще заминеш и аз отново ще остана сам. Само че сега ще бъде сто пъти по-зле, защото ще знам какво ми липсва…Искам да съм способен да те обичам по-силно, отколкото се страхувам да не те загубя, ала не знам как.”

“Гласът на любовта” от Мия Шеридан е любовен роман в най-чистия си вид – емоционален, чувствен, страстен, въздействащ. Той не събира читателски сълзи, а усмивки, защото ви прави страничен наблюдател на раждането на една голяма любов. Ще ви впечатли не толкова със самата история, колкото със стила на писане на авторката и с героите, които е създала. А едно от нещата, които най-много ми допаднаха, е това, че интригите и драмите, които се раждаха в хода на романа, не променяха връзката на Бри и Арчър – тя си остана константна, силна и устойчива на всякакви спекулации.

“Единственото, което знам със сигурност, е това, че когато през онзи ден ти мина през моята порта, аз изгубих сърцето си. Но не защото това би могло да бъде което и да е момиче, а защото беше точно ти. Аз отдадох сърцето си на теб. И, Бри, в случай че се питаш, никога няма да поискам да ми го върнеш обратно.”

Макар да не го осъзнава, Бри е силна и борбена жена. Тя вижда отвъд предразсъдъците и има очи за истински красивото в живота, упорита е и се бори за любовта си. И все пак не тя ще ви открадне сърцето, а Арчър. Понякога си мисля, че Мия е пуснала анкета на читателите и ги е питала “Какъв искате да бъде съвършеният мъжки образ?” и така се е родил нейният герой. Арчър няма недостатъци, защото дори минусите, превръща в плюсове. Той е от онези магнетични литературни герои, които ви притеглят към себе си, преди дори да сте се запознали с историята им. Хареса ми идеята на авторката как любовта между двамата ги кара да се стремят да бъдат по-добри, да бъдат това, от което другият има нужда. Любовта им е вдъхновяваща и енергизираща!

“Някой ден, когато остареем и косите ни посивеят, ще те гледам, докато лежиш в леглото до мен, също както сега, ще надникна в очите ти и ще знам, че винаги си била само ти. И това ще бъде най-великата радост в живота ми, Бри Прескот.”

Като запален почитател на Мия Шеридан, съм чела всичко от нея. Гарантирам ви, че с всяка следващата книга пристрастяването ви към историите й ще нараства. И макар по-късно да съм оценявала също толкова високо други нейни книги (става дума за “Grayson’s Vow” и “Kyland”), винаги се връщам към “Гласът на любовта”, защото с него започна всичко.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.