“Екстаз” – Силвия Дей

by Хриси

Силвия Дей е от авторките, които умеят да предизвикват реакция – едни много харесват предизвикателния й стил, докато други никак не си падат по нея. Със сигурност обаче няма да сте безразлични към историите й. Ако още не сте чели поредицата “Кросфайър”, то “Екстаз” е едно добро начало да се запознаете със Силвия Дей.

“Екстаз”:

  • Автор: Силвия Дей
  • Жанр: Романтика, Еротика,
  • Страници: 144
  • Година: 2017
  • Гледни точки: 1
  • Издателство: СофтПрес

Джиана е 25-годишно момиче, което работи за един от двамата най-добри ресторантьори в Ню Йорк, и дори в страната. Макар семейството й да притежава успешен италиански ресторант, Джиана има свои мечти и амбиции, затова в рамките само на 1 година, тя успява да спечели доверието и уважението на шефката си. Всичко върви гладко и двете са на път да сключат изключително изгодна сделка, но тогава конкурентът им Иън Пембри се завръща в играта и още по-зле – с него е и призрак от миналото на Джиана – Джаксън Рътлидж. Джия и Джакс са имали кратка, но много бурна и страстна връзка преди време, която е завършила внезапно, след като Джакс просто е изчезнал от хоризонта. Чувствата на Джиана обаче така и не са отшумели. Светът, който Джаксън познава, е свят на пари, интриги, тайни и лицемерие и макар той да се опитва да предпази Джия, тя не е готова да се откаже от мечтите си, нито пък от него, въпреки че се опитва да запази някаква дистанция. Джиана е твърдо решена да научи повече за мистерията на име Джаксън Рътлидж, още повече сега, когато се съмнява, че и той има силни чувства към нея. Дали обаче ще успее?

Трябва да призная, че подходих с доста предразсъдъци към книгата, тъй като чета Силвия Дей, но не съм от най-големите й фенове. Ако трябва да съм честна, понякога стилът й ми идваше в повече. Но бях приятно изненадана от “Екстаз”, защото за разлика от други нейни книги, тук акцентът не падаше върху еротиката, а върху образа на главната героиня и завръщането на мистериозния й любим.

“Екстаз”, за разлика от много други любовни и еротични романи, има сюжет! И трябва да кажа, че е доста непредсказуем – авторката се е постарала да зарови дълбоко тайните на Джаксън, така че дори читател като мен с толкова книги стаж да не може да предположи защо той изпраща противоречиви сигнали на Джия, след като си личи, че има чувства към нея. В историята има много въпросителни, които поддържат интереса и напрежението. Кой всъщност е Джаксън, как двамата с Джия са се влюбили преди, защо той е избягал от нея, защо се връща сега, каква е ролята на семейството му?

Урок номер едно: животът е кратък. Не отлагай хубавите неща.”

Образът на Джия също е любопитен. Харесвам книги, в които героините не са просто красиви и добри, ами амбициозни, с хъс и желание да се докажат и да успеят, умни и находчиви, със стил и класа. Допадна ми също, че при появата на Джаксън отново в живота й, Джиана успява да запази известно самообладание и не се хвърля в леглото при него, защото това вече би било клиширано. А Джия много се старае да избяга от клишето. Като най-малката от четири деца, с трима по-големи братя, с родители с повече от приличен бизнес, осигурено образование и среда за развитие, се предполага, че Джиана трябва да е глезената в семейството. Но тя е обратното на това – макар да е близка със семейството си, Джия сама чертае пътя си и не се страхува да си поставя високи цели и да се бори за тях.

-Само да знаеш, че шамарът беше излишен. Бях в нокдаун още от целувката.”

Разбира се, не може да не спомена горещите сцени между Джаксън и Джиана. Да, не бяха по вкуса ми, но този път не защото ги намирах за прекалено вулгарни, колкото за хумористични. Имаше ситуации и реплики, на които искрено се забавлявах, защото бяха като извадени от сценарий и звучаха малко изкуствено. Но другите плюсове на книгата компенсираха този недостатък, така че не е проблем да отгърнете на следващата страница и да продължите с по-интересното от историята.

Трябва да ви предупредя, че “Екстаз” свършва внезапно, така че има голяма вероятност някои от въпросите ви да останат без отговор. Затова пък ще очакваме втората книга от поредицата – “Еуфория” с по-голямо нетърпение и желание! А и тъкмо имате време да прочетете останалите книги на Силвия Дей и сами да си изберете любима.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.