“Неуверена” – Девни Пери

by Хриси

Когато става въпрос за книги, съм много нетърпелива. Ако някоя история ми привлече погледа и ми се стори интересна, просто трябва да я имам. Научих за “Неуверена” на Девни Пери от издателския план на Егмонт – толкова ми хареса, че изчетох всички книги от поредицата Lark Cove, и сега нямам търпение да ви говоря една по една за тях.

“Неуверена”:

  • Автор: Девни Пери
  • Жанр: Любовен роман
  • Страници: 432
  • Година на издаване: 2019
  • Гледни точки: 2
  • Издателство: Егмонт

Тиа Ландри и Лоугън Кендрик споделят една страстна нощ заедно и с това романсът им трябва да приключи. Все пак тя няма семейство и единственото, с което разполага, е работа си зад бара в малкото градче Ларк Коув, докато при него отдалече си личи, че познава парите и бляскавия живот. Двамата дори не си разменят имена или телефон за контакти, така че срещата им да остане просто красив спомен. Плановете на съдбата обаче не са такива. Минават години и се срещат отново, но този път нито той е готов да се разделят, нито тя да го пусне. 

Уж съм фен на любовните романи, а не знам как съм изпуснала книгите на Девни Пери. Още щом прочетох резюмето на “Неуверена”, предположих, че ще си паснем с нея, но не очаквах да се привържа толкова към героите, че да не мога да се откъсна от поредицата. “Неуверена” е сърдечна, емоционална история за изненадващите обрати в живота, за истински стойностните неща, за любовта и семейството и за саможертвите, на които си готов в тяхно име.

Книгата предлага “класическа” любовна история с всички сладки и драматични моменти, характерни за този стил. Имаме си двама главни герои, между които има силно привличане, но различията в начина им на живот и най-вече в социалния статус са като плътна завеса, която закрива гледката към общото им бъдеще. Докато съдбата не се намесва и не ги среща отново, когато вече са свързани от нещо много по-голямо и значимо. “”Неуверена” е роман, който повдига въпроса за компромисите в една двойка – какво си готов да жертваш в името на другия и какво означава да имаш всичко. Историята на Тиа и Лоугън ни припомня, че нито парите, нито лукса разполагат с ресурсите да се изправят срещу любовта – само тя може наистина да обърне играта.

Две неща ми направиха по-специално впечатление в романа. Едното е, че за разнообразие този път не четем историята за бедното момиче, което среща красивия богаташ и заживява неговия живот. Хареса ми, че Тиа отстояваше принципите си, държеше да запази известна независимост и самостоятелност. Допадна ми също, че беше толкова работлива и упорита, бореше се да успее и да разбие клишето. Второто беше колко лесно те увлича историята – чете се наистина бързо, малкото градче изгражда уютна и приветлива обстановка, героите са образи, които искаш да опознаеш, а фактът, че изпитват емоции, които не са чужди на никого, те кара да ги чувстваш близки.

Прочетох всички книги от поредицата за Lark Cove и искам да ви кажа, че стилът и историите на авторката се подобряват с всяка следваща. “Неуверена”  е едно добро начало да опознаете това магично място и да се срещнете с герои, които ще обсебват мислите ви в следващите книги. Любовна история за истински романтици!

1 comment

Камелия 09.04.2019 - 10:54

В момента чета книгата и съм запленена от историята. Нямам търпение да стигна до края на книгата, а в същия момент не искам да свършва. Доколко са свързани книгите в поредицата? Силно се надявам всяка книга да разкрива различна история.

Reply

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.