“Любовни престрелки” – Джули Джеймс

by Хриси

Всеизвестен факт е, че книгите успяват да ни отвлекат вниманието от нашите проблеми, като ни ангажират с тези на героите, за които четем. Понякога обаче и тяхната драма започва да ми идва в повече и тогава съм благодарна на автори като Джули Джеймс, която с роман като “Любовни престрелки” ми припомня защо избирам четенето на книги като форма на почивка и антистрес терапия.

“Любовни престрелки”:

  • Автор: Джули Джеймс
  • Жанр: Романтика
  • Страници: 288
  • Година на издаване: 2018
  • Гледни точки: 2
  • Издателство: Ибис

Камерън е помощник-прокурор в Чикаго и е работила здраво, за да получи и да се задържи на тази позиция. Съжалява единствено, че в началото е имало един случай, когато се е поддала по-лесно на натиска от началниците си и е направила отстъпки, които са се отразили на кариера на агент Джак Пелъс. По ирония на съдбата Камерън се оказва неволен свидетел на престъпление, което може да предизвика политически скандал, и именно наскоро завърналия се от “изгнание” Джак е поел случая. Как двамата ще приемат мисълта, че отново са в един град? Могат ли да загърбят миналото и дали да не рискуват, като дадат воля на чувствата си? 

Да си призная, не разбрах кога станах фен на Джули Джеймс, но ето че в библиотеката ми вече имам няколко нейни заглавия, които с удоволствие бих препрочитала, когато се нуждая от свежа и забавна любовна история, за да презаредя батериите. Имах нужда от книга, която да ме разтовари, и “Любовни престрелки” ми се притече на помощ, при това успя още с първите страници да ме разсмее.

Като започнах да чета историята на Камерън и Джак имах чувството, че съм отворила книга на Алис Клейтън (“О като оргазъм”), но още на петата страница Джули Джеймс направи рязък завой и даде ясно да се разбере, че пише нещо съвсем различно. Две са линиите, които следим в “Любовни престрелки” – от една страна, имаме убийство, интрига и опасност от политически скандал, от друга – мъж и жена, чиито отношения са били прекъснати в зародиш и обърнати на 180 градуса, така че привличането помежду им да бъде туширано с неприязън. Но законите на химията и любовта не подлежат на преразглеждане, затова когато съдбата събере отново тези двама души, страстта, която им е правила компания през всички фази (независимо добри или лоши), ще се върне с двойна сила.

Джули Джейм се доказва за пореден път като майстор, когато става дума за love-hate връзки при главните герои. Подобно на другите си романи, и в “Любов под прикритие” пише с чувство за хумор и нотки на сарказъм, които ме спечелиха като читател. Харесва ми също, че така излага гледната точка на водещите си образи, че имаш усещането как живееш в главата им и разполагаш с достъп до всички техни решения и разсъждения, без които романът би бил доста безличен и плосък. Самият сюжет е динамичен и разчупен, като романтиката и съспенсът се редуват, затова и книгата се чете бързо.

И разбира се, не мога да пропусна да спомена Камерън и Джак – двойката, която прави романът толкова приятно и забавно четиво. Харесва ми, че подобно на другите героини на Джули Джеймс, и Камерън е амбициозна и силна жена, която знае как да отстоява позициите си, но все пак има нежна и уязвима страна, която би показала единствено пред мъжа, в когото е влюбена. Джак беше от типа мъжки образи, които са направени сякаш по поръчка на читателките – привлекателен, уверен, силен, не издава емоциите си, затова е така чаровно мистериозен и атрактивен. Но именно тази шаблонност в него го правеше по-предсказуем, докато Камерън успяваше да ме изненада.

“Любовни престрелки” от Джули Джеймс е още една нейна книга, която с удоволствие бих избрала за компания през почивните дни или по време на ваканция. Има любов, значително количество страст, точната доза интрига и щипка напрежение, а всичко това, гарнирано с чувство за хумор – звучи като рецепта за перфектния любовен роман.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.