“Най-сексапилният мъж” – Джули Джеймс

by Хриси

Вторият ми роман от Джули Джеймс след “Любов под прикритие” и тезата ми за авторката се потвърждава – наистина пише чудесни любовни романи и задължително отива в графа “препоръчани”. Споделям мнението си за “Най-сексапилният мъж” от Джули Джеймс.

“Най-сексапилният мъж”:

  • Автор: Джули Джеймс
  • Жанр: Романтика, Дамска проза
  • Страници: 292
  • Година на издаване: 2018
  • Гледни точки: 2
  • Издателство: Ибис

Тейлър Донован е адвокат – тя е амбициозна, упорита, а в съдебната зала е ненадмината. Тейлър има план за бъдещето и той със сигурност не включва холивудския актьор Джейсън Андрюс. Докато всички дами въздишат по него, Тейлър се чуди как да се оттърве от присъствието му, защото й пречи да отдаде цялото си внимание върху важното дело, по което работи. Дело, което вероятно ще й донесе мечтаното повишение. Но Джейсън Андрюс трудно може да остане незабелязан, а и когато си постави за цел да опознае красивата адвокатка с остър език, едва ли някой е способен да го спре.

Определено харесах “Най-сексапилният мъж” повече от “Любов под прикритие” и го намирам за по-добър най-вече заради отлично изградените образи и връзката между тях. Ако предишният роман включваше малко повече съспенс покрай работата на агентите от ФБР, тук Джули Джеймс залага на класическа романтична история – лека, приятна, разказана с чувство за хумор, идеална за почивка между “тежките” романи, в които се бях изгубила напоследък.

“Най-сексапилният мъж” се чете изключително бързо, защото е динамична и ангажираща, забавна и увлекателна. Нямаше да е такава обаче, ако ги нямаше главните герои – Тейлър и Джейсън. И двата образа са атрактивни, харизматични и интересни – харесваш ги като двойка, но по-важното е, че си омагьосан от тях и поотделно. Обикновено симпатизирам повече на мъжките образи, но този път категорично определям Тейлър за звездата в историята, нищо, че няма ВИП статус. Обожавам сарказма й, умението да казва последната дума и да поставя точката в края на разговора, хладнокръвието й в напечени моменти и самочувствието, което демонстрира пред хората – самочувствие с покритие, защото е интелигентна, амбициозна и успяла. В нея имаше огън, който може да изгори всеки, с изключение на този, който наистина знае как да го подклажда и контролира.

И тук е моментът да ви представя Джейсън – класически сваляч и женкар, холивудска звезда, която не е свикнала да получава отказ. След като Тейлър успява да го приземи и да го съблече от слоевете егоцентризъм и самоувереност, виждаме в него обикновен човек, който споделя страховете на много други “простосмъртни” души – този от влюбването, от отдаването на цялото си сърце на някого, когото дори не си очаквал да обикнеш. Признавам, че на моменти звучеше наистина фантастично – приказката за най-желания ерген на Холивуд, за “най-сексапилния мъж”, който оставя предишния си живот заради една жена, Жената с главна буква, но всички обичаме приказки, а и вижте Джордж Клуни и Амал.

В книгата се говореше още за различните страни на славата. Любовта на тълпата си има своята цена, която се изразява в липса на лично пространство, на личен живот и на каквато и да е дискретност, но от друга страна – отваря много врати и предлага възможности. Допадна ми частта, в която се говореше за скрития език и стратегиите на адвокатите, когато влязат в съдебната зала, зажнастървеността, когато се борят да спечелят делото, за изграждането на аргументацията им и боравенето с  правилните думи.

Накратко, ако търсите история, която да ви разсмее и разнежи, която да разпали любопитството ви и от която да ви кипне кръвта, тогава “Най-сексапилният мъж” от Джули Джеймс е вашата книга. Роман за един мъж, който научава какво е да ти кажат “не”, и за една жена, която рискува за разнообразие да каже “да”.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.