“Деветте кръга” – Диана Петрова

by Хриси

Дързък, провокативен, а някои сигурно ще нарекат и скандален – “Деветте кръга” на Диана Петрова е модерен роман, който никой български автор до момента не се е осмелил да напише. А всъщност всеки от нас може да открие частица от себе си в него, просто ни липсва смелост да си го признаем.

“Деветте кръга”:

  • Автор: Диана Петрова
  • Жанр: Любовен роман, 18+
  • Страници: 496
  • Година на издаване: 2018
  • Гледни точки: 1
  • Издателство: Софтпрес

Когато Габриела оставя Франция зад гърба си и се връща да живее отново в София, тя не очаква да се сблъска с един от най-богатите и желани мъже в столицата, още повече да се влюби в него. Самуил е всичко, за което Габриела може да мечтае, но любовта им сложна, опасна и подлагана на множество изпитания. Двамата ще трябва да преминат през девет кръга на страстта и удоволствието, след които никога повече няма да са същите. Готова ли е Габриела за такава връзка, може ли да загърби миналото и дали Самиуил ще опази сърцето й?

Трудно е да срещнеш любовта. Понякога тя е толкова голяма, че е невъзможно да я побереш изведнъж в живота си.”

“Деветте кръга” от Диана Петрова е любовен роман, в който романтиката и еротиката, любовта и насладата вървят ръка за ръка. Да си призная, докато го четях, преминах през различни фази. Първо бях заинтригувана – има нещо магнетично и особено в образа на Габриела. Бях привлечена от противоречивия й характер – от една страна, флиртът се усеща в походката й, в поведението й, дори в онова изкусително френско Р, но от друга, в началото беше по-срамежлива, по-консервативна и сдържана. Самуил е не по-малко очарователен – той е от онези мъжки образи, по които няма начин жените да не въздишат.  Съвършеният мъж, за който читателките си фантазират и на когото са склонни да простят всякакви странности в името на една впечатляваща усмивка, на един горещ поглед.

“Погледнах за последен път очите му. Можех да се гмурна в тях, да се удавя с усмивка на уста и да изплувам след сто хиляди години като вкаменелост, замръзнала, докато се отдавам на притегателната им сила.”

След това, откровено казано, бях леко скандализирана. Чела съм любовни романи, чела съм и еротични романи, но в “Деветте кръга” няма табута, няма филтър, няма преструвки. Сцените бяха сурови, съблечени от суета и излишна свенливост, а Диана Петрова говори за сексуалните женски фантазии така, както никой друг. Подобно на много други жени Габриела потиска страстта и желанията си, оковала ги е с тежестите на един псевдоморал, който обществото налага. Но с появата на Самуил задръжките падат и Габриела се спуска по спиралата на удоволствието, преминава през деветте кръга на абсолютния екстаз. И все пак имаше моменти, когато ми идваше малко в повече.

“Имах чувството, че мога да се отдам на Самуил, както давещият се отдава на подводните течения, оставя се в ръцете на природата, на победителя и след като е преодолял ужаса от смъртта, изпитва удоволствие, че е достигнал до края, че вече не бива да се старае да прави каквото и да било.”

Тогава обаче виждах другата страна на историята. Ставах свидетел на израстването на Габриела от скромно и слабо момиче в силна и борбена жена. Влюбих се в изразителния изказ на авторката извън спалнята (все пак там не е място за приказки), който надраства в пъти този на Силвия Дей и Е.Л. Джеймс, защото успява да те омагьоса и погълне. Харесваше ми да чета също за пътуванията на Габриела до Марсилия, Венеция, Лондон, Москва и други интересни места, за увлечението на Самуил по катеренето, за забавните вечери с приятели като Андре, който между другото се превърна и в мой любимец.

“Защото там, където имаше мечти, имаше и разочарования, там, където живееше надеждата, стъкълцата от счупването й образуваха кървави рани, там, където имаше любов, болеше дълбоко във всяка клетка под кожата.”

“Деветте кръга” от Диана Петрова е страстен, провокативен, модерен роман, който не може да остане незабелязан. Независимо дали сте готови за него, този ураган от чувства ще ви помете и ще ви накара да погледнете на любовните романи с други очи.

Имах удоволствието да получа от издателство Софтпрес предварително електронно копие на “Деветте кръга” от Диана Петрова. Романа може да намерите от  утре по книжарниците.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.