11 автори на любовни романи, които препоръчвам

by Хриси

За никого не е тайна, че любовните романи са ми слабост. През последните години попадах на различни автори – някои оставаха трайно с мен, с други имах мимолетни срещи. Успях да си съставя списък с имена на автори на романтична литература, които следя и които рядко ме разочароват. Ето ги и тях:

Колийн Хувър

Ако следите блога, едва ли сте очаквали друг да заеме първата позиция. Обожавам книгите на Колийн по ред причини. Най-много харесвам изразителния й стил на писане, защото още от първата страница успява да отключи дълбоки и силни чувства. Обстоятелствата около героите винаги са необичайни, различни и любопитни. Самите образи са запомнящи се и носят послание, обикновено свързано с теми, които обществото игнорира. А самата Колийн е един от най-талантливите, забавни и идейни хора, които следя.
Любима книга: тук е трудно, защото първото място си го делят три книги – “Споделени тайни”, “Най-доброто в теб” и “Slammed”. Макар че като се замисля и “Verity” е за там…
С коя да започнете: “Споделени тайни” или “Жестока любов:

Мия Шеридан

Мия Шеридан ме спечели още с първия си роман и от тогава съм й заклета почитателка. Има много нежен изказ, финес и романтика са двете думи, които винаги ще свързвам с романите й. Обикновено има леки нотки на меланхолия, но драмата е една идея по-малко в сравнение с книгите на Колийн. Харесва ми, че при нея героите винаги търпят промяна в положителен план, порастват. Освен това Мия винаги гарантира щастлив финал, така че може спокойно да й се доверите.
Любима книга: Grayson’s Vow, но харесвам също “Preston’s Honor”, “Dane’s Storm” и “The Wish Collector”
С коя да започнете: на български има издадени два романа, съветвам ви да започнете със “Само ти”, а от английските “Kyland”

К.А. Тъкър

К.А. Тъкър е от авторите на любовни романи, които комбинират романтика и съспенс. Има много разпознаваем стил на писане, като на мен най-много ми харесва, когато редува минало и настояще, защото книгата й прилича на пъзел, който трябва да сглобя. Много харесвам мъжките образи, които създава – на достойни, благородни и добри хора, трудно е да не въздишаш по тях.
Любима книга: “Забравена истина” и “The Simple Wild”
С коя да започнете: От издадените на български – със “Забравена истина”, от английските – с “Ten Tiny Breaths”

Ема Чейс

До момента Ема Чейс има 3 издадени поредици – да, всичко съм изчела. Една от тях беше издадена на български и честно казано не знам защо спряха с нея, като се има предвид, че следващите две бяха още по-добри. С нейните истории винаги се забавлявам много, освен това авторката балансира идеално драма, романтика и по-горещи сцени, така че нито едно от трите да не ти дойде в повече. Ако сте почитатели на романтичния жанр, с Ема никога няма да сбъркате.
Любима книга: “Свързани” и “Sustained”
С коя да започнете: поредицата “Royally”

Саманта Йънг

Още една авторка, която много обичам и която е издадена у нас, макар и не с всички книги. Тя създава една от любимите ми двойки от книгите – Брейдън и Джослин имат изключителна химия помежду си (“Дъблин Стрийт”). Това, което ми харесва при Саманта е, че тя става все по-добра в писането – личи си, че има някакво израстване в стила й. Затова смятам, че последната й поредица “Play On” е най-доброто, което е писала досега. Героите й имат много силна връзка помежду си, електричество, което се натрупва, и ти като читател нямаш търпение да стигнеш кулминацията в отношенията им.
Любима книга: “As Dust Dances”
С коя да започнете: “Дъблин Стрийт”

Джули Джеймс

Джули Джеймс е автор, с когото се запознах сравнително наскоро, но няколкото романа, които прочетох от нея, ме оставиха с много добро впечатление. Пише много увлекателно, а отношенията между главните герои се изграждат постепенно, което ти дава възможност да ги опознаеш и да си изградиш представа за тях. Историите й ти дават онази тръпка, която човек изпитва, когато се влюбва – само затова си заслужава да ги прочетете.
Любима книга: “Най-сексапилният мъж”
С коя да започнете: “Любовни престрелки”

Пенелъпи Дъглас

Ех, колко се надявам някой издател да рискува с Пенелъпи и да я издаде на български. Уникален автор – за нея няма такова нещо като “табу”. Забранените връзки са й “специалността”, а химията между главните герои е извънземна. Майстор е на отношенията love-hate и в историите винаги се прокрадва една леко мрачна сянка, която прави романите й още по-интригуващи. Много е дръзка и затова я харесвам, освен това книгите й са заредени с голяма доза адреналин. О да, фен съм на Пенелъпи!
Любима книга: “Bully”
С коя да започнете: “Misconduct” или “Bully”

Vi Keeland

Ако си търся любовен роман, който искам да ме разсмее, тогава директно посягам към папката с книгите на Vi Keeland. Тя също не е издадена на български, а заслужава. Това, което най-много ми харесва, са вътрешните монолози, които героите си водят – толкова се смея, защото често отразяват това, което всеки от нас би си помислил в подобни на техните ситуации. Освен това е интересно да видиш как двойката ще се напасне предвид, че главните герои са с толкова различни характери.
Любима книга: “Egomaniac”
С коя да започнете: “Hate Notes” или “Bossman”

Brittainy Cherry

Открих романите на Британи случайно при поредното ми ровене в Goodreads и толкова харесах първата й книга, че изчетох всичко, което до момента беше написала и издала. Като стил на писане и истории бих я оприличила на нещо средно между романите на Колийн Хувър и тези на Мия Шеридан. Пише красиво, увлекателно, обикновено има някаква тайна от миналото, която главните герои трябва да превъзмогнат, за да се отдадат на чувствата си.
Любима книга: “The Silent Waters”
С коя да започнете: “The Air He Breathes”

L.H. Cosway

L.H. Cosway е млада и талантлива авторка от Ирландия. Не съм чела всичко от нея, защото освен романтика, тя пише и фентъзи, но поредицата й “Hearts” е изключително добра. Включва 6 книги, които могат да се четат и самостоятелно. В тях се говори за илюзионисти, циркови артисти, акробати, художници – накратко, героите й не са типичните образи, които срещате в любовните романи.
Любима книга: “Six of Hearts” и “Thief of Hearts”
С коя да започнете: “Six of Hearts”

Jay McLean

Ако ми се чете тийн романтика, качествена и добре написана, тогава посягам към книгите на Jay McLean. Да ме прощава Ерин Уот (нищо, че бях изкушена от Семейство Роял), но Джей е в пъти по-добра в писането. Тя не се притеснява да подложи любовта на героите на всевъзможни изпитания, да им напомни, че са млади и имат опции, но и не отрича, че може да срещнеш половинката си още в колежа. Понякога драмата идва една идея в повече, но кой тийнейджър не драматизира…
Любима книга: Lucas (“Preston’s Brothers”)
С коя да започнете: “More than Words”

Когато ми се четат любовни романи, преглеждам също книгите на Джейми Макгуайър и Аби Глайнс. Според мен двете малко си развалиха стила напоследък, затова сега са на изпитателен срок. Разбира се, ако ми се чете “класическа” романтика, тогава Никълъс Спаркс е моят човек – там обаче има опасност да си изплача очите накрая, затова действам предпазливо. Харесвам и Кристен Ашли, но тъй като тя пише винаги много обемисти романи, понякога за момент губя интерес към историята, иначе поредицата “Colorado Mountains” според мен е доста добро попадение. Препоръчвам още романите на Amy Harmon, Aurora Reynolds, Samantha Towle.

И тъй като често ме питат как и откъде си намирам романтични истории за четене, едно от местата е сайтът на Ozone.bg, в който често мога да намеря интересни заглавия с отстъпка.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.