Моята първа Gembox кутия

by Хриси

Първата ми Gembox кутия е в ръцете ми и аз не мога да си намеря място от радост. Събитието си заслужава отделен пост в блога, затова реших да ви разкажа малко повече за книжните кутии и най-вече за това бижу, което държа!

Запознах се с идеята за читателски кутии преди няколко години, когато забелязах, че са разпространени в САЩ. Колийн Хувър също се захвана с такъв проект, но при нея идеята беше свързана и с развиване на благотворителна дейност. Когато тя пусна първата си кутия, включваща нова книга с автограф от автора, много исках да се абонирам, само че някакви си близо 10 хиляди километра и един океан бяха съществена пречка, възпрепятстваща абонамента. Постепенно кутията-изненада, предназначена за всички, които обичат да четат, стъпи и на наша почва. Първата беше BOPS , но забелязах, че книгите там не бяха в жанра, който обикновено чета. За сметка на това са идеален подарък за всеки, който си пада по YA и фентъзи литературата. Затова, когато миналата година забелязах Gembox, определено се ентусиазирах.

Gembox е абонаментна кутия за всички, които харесват романтична литература, а вече съм споменавала как аз все залитам към нея. Драма и любов да има! Заглеждах кутията от известно време, но все не можех да се наканя да си я поръчам, а и се притеснявах да не би да съм си купила вече книгата, която ще влезе в Gembox. Все пак ноември и декември често посещавах книжарницата още в първия ден на пускането на някои от заглавията, които исках да отразя в блога. Кутията се поръчва от предходния месец и освен темата, на която са подчинени артикулите в нея, другo не знаете за съдържанието й.

Кутията, която държа в ръцете си, се казва “Всичко е любов” (между другото гледали ли сте едноимения филм с Иван Иванов?) и включва книгата “Бургундските дневници”. За нея вече знаете, че си я бях набелязала. Във всяка кутия има между 2 и 4 други малки, тематични подаръка. В случая се сдобих с крем за ръце с екстракт от червено вино, обици на марката Pollyline Studio и нещо вкусно за хапване. Всичко от изброеното е опаковано грижливо и красиво, с внимание към детайла.

Именно заради тръпката от първата ми кутия реших да ви споделя защо харесвам Gembox:

  • Елементът на изненада – очакването на кутията и незнанието какво ще ти донесе този път определено създават тръпка. Сравнявам го с разопаковането на коледните подаръци – знаеш, че ще са под елхата, но нямаш търпение да видиш колко си слушал и какво се крие под елхата. А и тук е гарантирано, че изненадата ще е приятна!
  • Български продукти – хареса ми фактът, че Gembox работи с български производители. Качествена козметика на наши марки, ръчно изработени и уникални модели на бижута и аксесоари, а понякога книгата е придружена и от нещо вкусно за пиене или за хапване, което да ви подсилва, докато четете.
  • Нова книга – Gembox е един от начините да следите и да допълвате личната си библиотека със съвременни заглавия, защото книгата винаги е нова и актуална, излязла в рамките на 45 дни.
  • Лично отношение – от опаковката до писмото вътре, кутията е персонализирана, подредена с внимание и това подсилва усещането, че някой  ти прави подарък, при това с неща, които знае, че харесваш – книга и малки глезотийки.
  • Жанрово ориентирана – Gembox изрично посочва, че е книжна кутия за хора, които обичат да четат любовни романи и като цяло романтична литература, така че няма нужда да се притеснявате, че книгата няма да е в жанра, който сте свикнали да четете.

Следващият месец темата е “Вълшебна орисница” и аз вече си я поръчах през сайта на Gembox, така че през март очаквайте ново включване!

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.