Избрани книги за април 2023 г.

Малко се забавих с набелязаните заглавия за април, но пък исках да видя дали издателите няма да изненадат читателите с някоя новина (както и стана – за справка, обявиха кога ще излиза автобиографията на Принц Хари). Отново се събра една симпатична купчинка с избрани книги. Ето кои са избраните книги за април.

“Наследството на Тъкачната вила” – Ане Якобс

Третата книга от поредицата на Ане Якобс ни връща в Аугсбург през 1920 г. Въпреки трудностите, с които страната все още се бори, в Тъкачната вила гледат към бъдещето с оптимизъм. Паул Мелцер отново е у дома и поема управлението на фабриката, за да се опита да възвърне предишната ѝ слава. След поредица от обрати в личен план сестра му Елизабет се завръща в семейното имение. А Мари, младата съпруга на Паул, върху чиито крехки плещи е лежала отговорността за фабриката, вилата и цялото семейство в годините на война и недоимък, най-сетне има възможност да сбъдне своята мечта – да създаде собствено модно ателие. Моделите ѝ се радват на огромен успех, но щастието ѝ е помрачено от все по-честите спорове с Паул. Неспособна да издържа повече,Мари взема трудното решение да напусне имението заедно с двете си деца. Дали любовта ще устои на поредната житейска буря? Книгата е на издателство “Лемур” и вече е по книжарниците.

“На път за олтара” – Джулия Куин

Никак не ми е приятно, че трябва да обявя излизането на осмата и финална книга от поредицата “Бриджъртън”, но ето че и този момент настъпи. “На път за олтара” е историята на Грегъри Бриджъртън. Най-малкият син на фамилията вярва в истинската любов и е убеден, че когато срещне жената на своите мечти, веднага ще разбере. Така и става, но има един проблем – оказва се, че тя не е жената, предопределена за него. Всъщност ослепителната госпожица Хърмайъни Уотсън е влюбена в друг. Но най-добрата ѝ приятелка, винаги практичната лейди Лусинда Абърнати, иска да я спаси от гибелен съюз, така че предлага на Грегъри помощта си да спечели Хърмайъни. И така се случва, че докато му помага, самата тя се влюбва. В Грегъри! А вече е сгодена и разтрогване на съюза е немислимо. Когато Грегъри разбира, че Луси, с нейното остроумие и слънчева усмивка, е онази, която кара сърцето му да ликува, той предприема крайни мерки. И на път към сватбеното й тържество, ще рискува всичко, за да е единственият мъж до Лусинда пред олтара. Книгата се очаква от издателство “Ибис” в началото на април.

“Никога достатъчни. След края на завинаги” – Симона Стоева

След великолепния роман “Всички ние сме мечти” нямам търпение да се потопя в новата книга от Симона Стоева. “Никога достатъчни – След края на завинаги” връща лентата в края на 1999 г. Заради най-добрата си приятелка Теа отива на новогодишен купон, без да предполага, че съдбата ѝ готви изненада. Когато Джей Пи се съгласява да бъде домакин на празненство за изпращането на старата година, няма как да знае, че животът е се кани да разруши грижливо градените му планове. Те се запознават в навечерието на новото хилядолетие – млади, изпълнени с надежда и хъс. Но така се случва, че пътищата им се разделят и всеки поема в различна посока. През следващите 15 години и двамата се борят за мечтите си, изправят се пред предизвикателства, намират и губят любовта, но никога не забравят недовършената си история. Докато един ден скучаещата съдба не решава отново да преплете техните пътища. На случаен булевард насред оживения до лудост град двамата се срещат и след толкова време за първи път си казват „Здравей“. Книгата излиза от издателство “Сиела” на 18 април.

“Девет живота” – Питър Суонсън

“Слънчеви очила за дъждовни дни” – Мамен Санчес

Нова книга от Мамен Санчес. “Слънчеви очила за дъждовни дни” среща читателите с Лина. Тя притежава огнен темперамент, необуздано въображение и умението да носи слънчеви очила в дъждовни дни. След ужасно недоразумение с пласьор на скъпоценни камъни Лина бяга от родната си страна и започва работа като камериерка в хотел „Риц“ в Мадрид. Карол е единствената наследница на една от най-могъщите фамилии в Манхатън. Но въпреки че е заобиколена от лукс и забавления, тя така и не намира щастието. Докато не среща в Париж един беден художник… Когато съдбата събира тези две коренно различни жени пред една загадъчна картина, между тях се заражда приятелство, което ще промени живота им завинаги. Очаквайте романа на 11 април от издателство “Хермес”.

“Това се случи през едно лято” – Теса Бейли

Хумор и романтика се преплитат в романа на Теса Бейли “Това се случи през едно лято”. Пайпър Белинджър обича модата и вниманието на последователите си в социалните мрежи. Репутацията ѝ на принцеса на партитата кара папараците да я следват по петите. Но една нощ лудориите ѝ излизат извън контрол и тя се озовава в ареста. Търпението на доведения ѝ баща се изчерпва и той спира издръжката ѝ. Наказанието става още по-тежко, когато решава да я изпрати за три месеца в Уестпорт – малък рибарски град, където Пайпър е родена. Още в първия ден тя се сблъсква с брадатия морски капитан, Брендан, който определено не вярва, че жена като Пайпър може да вирее на такъв климат. Но тя е твърдо решена да натрие носа на всички и да им покаже, че е нещо повече от едно красиво лице. Проблемът е, че колкото и различни да са с Брендан, между двамата пламва искра. Пайпър не иска да се обвързва, най-вече с мъж, който понякога отсъства със седмици, а той не е готов за връзка с жена, която всеки момент може да се върне в Лос Анджелис. Нима двамата имат бъдеще? Очаквайте “Това се случи през едно лято” от издателство “Ибис” в края на април.

“Денят, в който пропаднах в приказка” – Бен Милър

Човек никога не е твърде пораснал за приказки. Особено ако има книга, която може да го пренесе в този вълшебен свят. “Денят, в който пропаднах в приказка” разказва за Лана и брат й – Харисън. Преди двамата често си играели заедно, но той  вече твърде голям за това и винаги е зает с уроците. Когато обаче случайно открива в супермаркета портал към света на приказките, Лана бързо осъзнава, че някои игри не са забавни, ами са си доста опасни. Злото е напът да завладее приказния свят и момичето се нуждае от помощта на брат си, за да спаси любимите си герои. Дали Харисън ще й повярва, или вече е прекалено късно? Очаквайте книгата от издателство “Хермес” на 25 април.

“Резервният” – Принц Хари

След известно чудене дали ще видим автобиографичната книга на принц Хари на български, ето че новината бе потвърдена. Издателство “Рива” обявиха, че можем да търсим “Резервният” от 26 април в книжарниците. За първи път принц Хари разказва собствената си история и описва житейския си път с неподправена и решителна искреност. Преди да загуби майка си, 12-годишният принц е смятан за безгрижен – веселата Резерва на сериозния Наследник. Скръбта променя всичко. Трудно му е в училище, измъчват го гняв и самота. И понеже вини медиите за смъртта на майка си, му е непосилно да приеме живота под прожекторите. На двайсет и една постъпва в Британската армия. Дисциплината внася ред в живота му, а двете му мисии го превръщат в герой у дома. Но скоро губи себе си повече от всякога, страда от посттравматичен стрес и омаломощаващи панически пристъпи. И най-лошото – не съумява да намери истинска любов. Тогава среща Меган. Светът е пометен от приказния романс на двойката и ликува на фееричната им сватба. От самото начало обаче Хари и Меган са плячка на медиите, заливат ги вълни от оскърбление, расизъм и лъжи. Наблюдавайки мъките на съпругата си и заплахата за безопасността и психическото здраве на двама им, Хари не вижда друг начин да предотврати трагичното повтаряне на историята, освен да избяга от майчината си страна. От векове малцина са се осмелявали да напускат кралското семейство. Всъщност последният, който е опитал, е майка му…

“Митичните. Марина и кракенът” – Лорън Магазинър

В края на април издателство “Лютиче” е избрало да ни зарадва с нов детски роман. “Митичните. Марина и кракенът” от Лорън Магазинър ни отвежда в Терафамилиар – приказно място, където е настъпил Денят на свързването. По традиция тогава всяко десетгодишно дете открива своето животно, с което ще прекара остатъка от живота си. Но в края на церемонията се оказва, че Марина и още четири други момичета не са намерили своите животни. Случва се нещо изключително. Животните на петте момичета са създания излезли от легендите и те трябва да поемат на пътешествие, за да ги открият. Какво ли приключение ги очаква…

Related posts

“Северният вятър” – Александрия Уоруик

8 книги, с които да се настроиш на лятна вълна

5 книги, които да четеш, докато чакаш новите серии на Бриджъртън