3 детски романа, които четем през февруари

by Хриси

Радвам се, че напоследък има тенденция на завръщане към детските романи. Повечето съвременни представители на този жанр са изключително динамични и интересни, максимално близо до ежедневието на подрастващите днес, но и изповядващи основни морални ценности, на които всеки родител иска да научи детето си. Ето 3 детски романа, които четем през февруари.

“Любов, захар и магия. Бърканица от бели” – Ана Мериано

Никак не ми се разделяше с поредицата на Ана Мериано, но ето че дойде ред на третата и последна книга от тази серия. В “Любов, захар и магия. Бърканица от бели” Лио се настройва на вълна пролетната ваканция, за да може да прекара повече време в семейната пекарна „Любов и захар“. Има толкова много неща, които да научи, докато стане истинска вещица. А и все още не знае коя е рождената ѝ сила. Но като че ли семейство Логроньо е застигнато от лош късмет. Нова пекарна отваря врати в Роуз Хил и заплашва бъдещето на „Любов и захар“. Магически предмети, предавани в семейството на Лио от поколения, започват да изчезват необяснимо. А родителите ѝ очевидно крият нещо от нея и от сестрите ѝ. Ще успее ли Лио, с помощта на верните си приятели, да открие крадеца и да спаси семейния бизнес? И дали неочакваната поява на дядо ѝ Логроньо не носи още неприятности…Книгата излиза през февруари от издателство “Лютиче”.

“Шапкарите” – Тамзин Мърчант

Шапкарите са семейство Занаятчии, призвани да вплитат магия в шапките, които изработват. Кордилия Хатмейкър е изучила семейните тайни и е готова да сътворява собствени магически шапки, но един ден баща ѝ – Просперо Хатмейкър, изчезва в морето и тя трябва да го открие, преди да е станало твърде късно. Заедно с останалите фамилии Занаятчии Шапкарите трябва да изработят Одежди на мира, за да предотвратят война между Англия и Франция. Но някой се опитва да им попречи и Кордилия трябва да открие кой. История за кураж, приятелство, приключение и много магия – „Шапкарите“ ще заплени всеки читател.

 

“Тили и изгубените приказки” – Ана Джеймс

Миналата година се запознах с “Тили и книгобродците” от Ана Джеймс и останах очарована. Фактът, че Тили има способността да пътешества в книгите и дори да говори с героите, които среща там., моментално я прави една от любимите ми героини. Ала в новата книга дарбата ѝ е подложена на изпитание, когато от вълшебните приказки започва да изтича книжна магия и в света на книгобродците настава хаос. Тили заминава за Париж заедно с най-добрия си приятел Оскар. Двамата смели книгобродци се отправят на приключение в приказната земя, за да открият защо разни герои се губят в чужди истории и каква е причината от нищото да зейват сюжетни дупки. Ще успее ли Тили да разобличи виновника за цялата тази бъркотия, за да могат всички да заживеят щастливо до края на дните си? “Тили и изгубените приказки” е вече по книжарниците от Orange Books.

 

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.