7 нови коледни романа, които четем тази зима

by Хриси

Тази година коледните романи дебютираха рано, привличайки вниманието дори на онези, които обичайно не се ентусиасти на тема “Коледа”. И въпреки че предоставиха време на читателите да се настроят предпразнично, най-подходящият момент да се потопиш в такъв тип тематично четиво е именно през декември. Споделям за няколко нови заглавия, които четем тази зима.

“Бягство по Коледа” – Сара Морган

Бърза разходка до снежна Лапландия – има го. Романтична история, наситена с нежност и топлина – също налична. Драматични събития, от които никой не е застрахован – да. И за финал, магията на коледния дух, който помага нещата да се наредят – камбанен звън и отново да. “Бягство по Коледа” е роман, в който всеки ще открие по нещо за своя читателски вкус. История, която преплита три съдби и дава възможност на читателите да проследят как се развива всяка от тях. Вълнуващ разказ за приятелството, брака, семейството и за онези първи трепети, които са толкова магични, колкото и стряскащи. Заглавие, което си струва да погледнете.

“Коледа край камината” – Джени Хейл

Няма да е Коледа, ако на рафта липса новият роман на Джени Хейл. Талантът й да създава празнична атмосфера и зарежда с коледен дух страниците на книгите си е несравним и печели безброй почитатели на романтичните книги и коледните празници. В “Коледа край камината” авторката разказва за оново специфично чувство, че принадлежиш някъде – място, където се чувстваш удовлетворен, приет и в хармония с околния свят. Тук става дума за малко градче, но и за един загадъчен мъж, който не може да устои на чара на нашата героиня. Много уютен и разтоварващ роман.

“Зимна ванилия” – Мануела Инуса

Доста време мина от последната книга на Мануела Инуса, но ето че новото заглавие идва тъкмо за Коледа. Още по-хубаво – поставя началото на нова поредица, която обещава да е също толкова романтична, колкото тази за жените от Валери Лейн. “Зимна ванилия” ухае на домашен уют и на ванилови сладки. В нея се разказва за любовта, която поразява, за приятелите, които се превръщат в твое семейство, за работата, която е и призвание. Приятен и лек роман, който отваря апетита и показва сладката страна на живота.

“Всичко, което искам за Коледа” – Уенди Лоджия

Една книга, която е заредена с много празнично настроение и щипка коледна магия. “Всичко, което искам за Коледа” е по-скоро YA роман, но мисля, че спокойно може да се чете и от по-пораснали читатели, запалени романтици. Най-ценното в него е главната героиня – Бейли, която обича да чете, работи в книжарница и обожава коледния сезон. Освен това си пожелава да се влюби и да намери своята половинка тъкмо като за празниците. А когато искаш нещо много силно, то се сбъдва. Понякога дори двойно. Остава на Бейли да се вслуша в сърцето си и да направи своя избор.

“Зимна улица” – Елин Хилдебранд

Обичайно свързваме името на Елин Хилдебранд с истории, които носят духа на лятото, но този път авторката е решила да ни изненада с първата си коледна книга. “Зимна улица” е малък хотел, в който удобно можем да се настаним. Там ще се запознаем отблизо с драмите в живота на семейство Куин и с целия хаос, който се завихря около тях тъкмо за празниците. Интрига и адреналин не липсват, а също тайни, разкрития и признания. “Зимна улица” не е типичната семейна история, към която бихте посегнали по Коледа, но определено е такава, която ще запомните с всички преживелици в нея.

 

“Престъплението на Дядо Коледа” – Мейвис Дориъл Хей

Ами то не може само любов по Коледа. Трябва да сме обективни и да признаем, че е доста подходящо време за загадки и мистерии. В случая “Престъплението на Дядо Коледа” от Мейвис Дориъл Хей е роман, който ще се хареса на любителите на класически криминални истории. В него едно семейство се събира за празниците, макар и с не особено голямо желание. Малко след това главата на фамилията и организатор на срещата е открит мъртъв, при това от самия Дядо Коледа. Въпросът е кой е способен да дръпне спусъка? Британски привкус, заплетен казус и много неизвестни – звучи като книга, която е идеална за компания в тихите декемврийски вечери.

 

“Коледа в “Тифани” – Карън Суон

Новата книга на Карън Суон определено се нарежда сред любимите ми коледни четива. Хубавото е, че може да се чете не само през декември, защото разказва за една година от живота на главната героиня, изправена пред сериозна житейска криза. От Ню Йорк до Париж, Венеция и Лондон – читателите пътуват и опознават местата и попиват от културата и нравите на местните жители, докато четат за любов, себеуважение и ново начало. Вълнуващ и емоционален разказ, напоен с романтика, доза празнично настроение и щипка авантюризъм.

 

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.