“Испанска любовна измама” – Елена Армас

by Хриси

Положението в реалността не е никак розово – там са предимно мрачни цветове. Но при книгите гамата я избира читателят. И днес се спирам на нещо по-пъстро в лицето на “Испанска любовна измама” от Елена Армас.

“Испанска любовна измама”:

  • Автор: Елена Армас
  • Жанр: Романтика
  • Страници: 560 стр.
  • Година на издаване:
  • Гледни точки:
  • Издателство: Егмонт

Каталина Мартин има сериозен проблем. Остават броени дни до сватбата на сестра ѝ в Испания. Сватба, на която цялото ѝ семейство очаква да се запознае с тайнствения нов приятел на Каталина, но такъв не съществува. Което означава, че тя или ще умре от срам, когато се наложи да признае истината, или … Всъщност няма или. Изход от ситуацията като че ли няма. Докато Арън Блекфорд не се намесва с предложение да влезе в ролята на фалшивото гадже, което тя да представи пред роднините си. Същият Арън, който ежедневно вбесява Каталина в офиса с постоянните си коментари и забележки, със самочувствието си, че е някакъв бог (да, да, визуално отговаря на описанието). Но отчаяните времена изискват отчаяни мерки и Каталина приема офертата. Сега остава да направят лъжата, че са най-влюбената двойка на света, да изглежда и звучи правдоподобно. В кой момент обаче се превръща в истина?

“Испанска любовна измама” от Елена Армас стана сензация в тик ток и това никак не ме изненадва. Свежа, забавна, романтична, с нея успешно прилагате психологията на ескейпизма и с лекота се изолирате от проблемите на външния свят, за да се посветите на разрешаването на чужди драми. Още с първата страница попадате директно в урагана от тревоги и въпроси, който връхлита нашата героиня – Каталина. Нещо повече – озовавате се в окото на бурята, където се улавя онази застиналост на мига и усещането, че нещо голямо ще се случи. И то е факт – мъжът, който тя не може да понася, ѝ предлага помощ, без да предполага, че всъщност и двамата ще намерят спасение.

Ударна започва “Испанска любовна измама” – стъпва на популярната тема за тънката граница между любов и омраза и проследява целия път, който главните герои извървяват, за да признаят, че са прикривали истинските си чувства зад фасада от саркастични забележки и коментари. От тук се поражда и онова бълбукащо напрежение кога Каталина и Арън ще игнорират гласа на разума и ще се предадат на емоцията. Именно очакването гарантира, че кулминацията ще е гореща, взривяваща и определяща за развоя на сюжета. Трябва да призная, че между двамата герои наистина имаше чудесна химия, а когато говорим за въздействащ любовен роман, това е решаващ фактор.

Книгата много прилича на “Игра на омраза” с разликата, че тук стилът на авторката е по-обстоятелствен и че на определен етап Каталина и Арън заменят ролите на участници в офисния дуел с тези на фалшиви половинки. Елена Армас вплита в сюжета испанския произход и огнената натура на Каталина, а като резултат се получава една наистина свежа и увлекателна история. Моментът, в който героите стъпват на испанска земя, сякаш отключва следващото ниво в отношенията им. Доверието, което са изградили помежду си, се превръща в спасителен пояс, който ги прекарва през бурните води на сложните взаимоотношения в едно семейство.

В книгата се говори много за женската сила, за подценяването на нежния пол и енергията, с която той отвръща на удара, за смелостта да се изправиш срещу грешките и провалите и да ги превърнеш в урок, от който да се ръководиш.

Накратко, ако сте на романтична вълна и ви се чете нещо леко и отпускащо, тогава “Испанска любовна измама” е вашата книга. За две неща може да сте сигурни – ще сте в крак с книжната мода и искрено ще се забавлявате.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.