6 книги, които да четете през март

by Хриси

Този месец не правя дълъг списък с книги за четене. Това е стратегия, която се надявам да ми помогне да прочета повечето от насъбраните непрочетени романи вкъщи. А и напоследък за издателите е трудно да се придържат към конкретни дати за публикуване заради кризата с хартията (ако ви е интересно, мога да разкажа някой път малко повече). И все пак, редно е да се обърне внимание на няколко заглавия, които се появиха в края на февруари, и такива, които очакваме през март.

“Човекът, който два пъти умря” – Ричард Озмън

Щипка мистерия след романтичния февруари. Този месец тя идва под формата на новия роман на Ричард Озмън – “Човекът, който два пъти умря”. Това е втората ни среща с членовете на криминален клуб “Четвъртък” и вече знаем, че Елизабет, Джойс, Рон и Ибрахим не са за подценяване. Сюжетът обещава да е още по-динамичен и напрегнат, тъй като нашите герои се замесват с наркодилъри, крадци на диаманти и британското разузнаване, което непрекъснато ги държи под око. А междувременно всеки от тях си има свои драми и проблеми. Как ще разплетат този случай, ще разберете като прочетете “Човекът, който два пъти умря”. Книгата е вече по книжарниците.

 

“Идол” – Кристен Калихан

Чела съм романите на Кристен Калихан преди време – идеални са, ако харесвате любовни истории с щипка пикантен вкус. “Идол” в първата книга от поредицата VIP, която разказва за световноизвестна музикална група, като всеки роман е посветен на отделен член на бандата. Интересно е, защото историята е динамична, фокусирана е върху плюсовете и минусите на славата и къде стои любовта в един свят, в който си посветил живота си на музиката и феновете. Мисля, че “Идол” ще се хареса на почитателите на Л.Дж. Шен, Ви Кийланд и Кристина Лорен. Книгата е с логото на издателство Ера и вече е по книжарниците.

 

“Хипотеза за любов” – Али Хейзълууд

През последните месеци Тик ток превърна няколко романтични заглавия в книжни хитове, които никой читател на любовни романи не може да подмине. Сред тях е “Хипотеза за любов” от Али Хейзълууд – увлекателна, свежа, забавна история, в която главните герои се представят за двойка, макар никога преди да не са разговаряли. Необичайното – и двамата са учени. Плюсовете – химията помежду им и фактът, че толкова добре се допълват. Но как може връзка, основана на лъжа, да има някакво бъдеще? “Хипотеза за любов” от Али Хейзълууд излиза на 12 март с логото на издателство Егмонт.

 

“Как да отвличаш богаташи” – Рахуд Райна

Като се има предвид, че последната книга за Индия, която прочетох, се нареди сред любимите ми заглавия, реших да не подминавам “Как да отвличаш богаташи” от Рахуд Райна. Романът ни среща с Рамеш Кумар – мениджър на най-известната телевизионна звезда в страната. Пътят му до тази позиция е дълъг и трънлив, но той е решен да се бори срещу системата и общественото разделение, затова когато му се предоставя възможност да стане от жертва похитител, Рамеш се възползва. И така се завихря неговата история. “Как да отвличаш богаташи” от Рахуд Райна на издателство Рива е вече по книжарниците.

“Малинверно” – Доменико Дара

Ако сте запалени читатели, то вероятно и вие не подминавате заглавие, за което знаете, че главният герой споделя страстта към книгите. “Малинверно” от Доменико Дара разказва именно за такъв персонаж, който е едновременно библиотекар и пазач на гробището. Два свята, които изглеждат толкова далечни един от друг, се сблъскват и се оказват, че споделят много общо – купища истории и лица, които са преминали през живота и са оставили някъде следа. И именно Астолфо Малинверно ще открие връзката помежду им. Книгата е на издателство Lemur и вече е по книжарниците.

“Сърцето на вещицата” – Дженевийв Горничек

Рядко чета фентъзи, но има книги, които просто те теглят към себе си. “Сърцето на вещицата” от Дженевийв Горничек привлича с магична история, базирана на скандинавската митология. В нея се говори за наказаната от Один вещица Ангрбода, за магичните ѝ способности, които са едновременно причина за нейната присъда, но спасение и начин на оцеляване, за срещата ѝ с Локи и зародилата се любов помежду им, от която се раждат три деца. Вещицата живее в уединение, далече от очите на Один, но когато разбира, че децата ѝ са застрашени, тя трябва да вземе важно решение – дали да приеме съдбата, или да пренапише историята. “Сърцето на вещицата” от Дженевийв Горничек е самостоятелен роман, който излиза с логото на издателство Orange Books в края на март.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.