Книжно бинго за романтици

by Хриси

Не може в месеца на любовта да няма поне едно книжно предизвикателство тук, което да е предназначено за почитателите на любовни романи. Подготвила съм ви книжно бинго – да видим каква част от него можете да изпълните.

 1. Неочаквана среща – разминаване в метрото, участници в пътен инцидент, пререждане на опашката. Оказва се, че в книгите можеш да срещнеш твоята сродна душа във всеки един момент и тя да те чака буквално зад ъгъла.
 2. Любов или омраза – в много романтични книги главните герой маскират силното привличане помежду си с твърдения, че въобще не се понасят. Но границата между любовта и омразата е много тънка и е на една целувка разстояние.
 3. Живот в розово – сладък, позитивен и приятен роман, с който да си сложите очилата с розов филтър и да си починете от всички проблеми на света.
 4. Брак по принуда – сюжет, който е характерен както за съвременни любовни романи (припомням ви за книгите на Л.Дж. Шен), така и за исторически такива (“Как да преживеем скандала” от Самара Париш).
 5. Висок градус – книга с високо съдържание на горещи сцени и сексуално напрежение между героите.
 6. Любов и музика – роман, в който някой от главните герой се занимава с музика и се вдъхновява от любимия човек.
 7. Белези от миналото – история, в която един от героите е преживял някаква тежка загуба или травма и упорито пази тайните от своето минало.
 8. Приятел или любим – не е лесно да се прекрачи границата от приятелството към любовта. Страхът, че любовта усложнява всичко и отношенията могат да рухнат, често замъглява преценката на героите. Но пък когато най-после съберат смелост и признаят чувствата си, усещането е магично.
 9. Ин и Ян – противоположностите се привличат и се допълват, литературата го е доказала. Изберете си книга, в която героите са от различни светове – например единият да е популярен и да е известен като душата на компанията, а другият – интроверт, който предпочита да се крие у дома.
 10. Романс от друго време – независимо дали става дума за исторически роман или пък вълшебна история от фентъзи книга, изберете си двойка, която да ви пренесе в друго време, в различна вселена.
 11. От български автор – изберете си романтична история, която да е написана от български автор. Може да е утвърдена “класика” като “Крадецът на праскови”, или пък заглавие, което е направило своя дебют през последните години (например “Сърцето помни” от Ангелина Ангелова).
 12. Без предразсъдъци – избери любовна история, към която обикновено не би посегнал.

Изтегли и принтирай!

Книжно бинго за романтици (122 downloads )

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.