Избрани книги за февруари 2022 г.

by Хриси

Въпреки че дойде време за месеца на любовта и виното, новите книги съвсем не са насочени единствено в тази посока. Заплетени криминални загадки, напрегнати трилъри, вълнуващи исторически романи – очертава се интересен книжен февруари.

"Книгата на изгубените имена" - Кристин Хармел

Исторически роман за войната и смелостта на една жена, която помага на Съпротивата във Франция и успява да фалшифицира документите на хиляди еврейски деца, спасявайки ги по този начин от сигурна смърт. Вече по книжарниците.

"Как да преживеем скандала" - Самара Париш

За почитателите на "Бриджъртън" - "Скандал" ни връща в годините на Регентството и разказва за съсипаната репутация на една херцогиня и брака ѝ с мъж, с когото не се понасят. Или поне те така си мислят. Вече по книжарниците.

"Ловецът на стриди" - Джо Томас

Когато Фиона се оказва сама в малкото крайбрежно градче, облечена със сватбената си рокля, тя получава възможност да започне нова глава от живота си. Очакват я предизвикателства, мнителни погледи, а защо не и любов. Книгата идва на 08.02.

"Предложение от джентълмен" - Джулия Куин

Книга 3 от поредицата "Бриджъртън" разказва за Бенедикт и връзката му с незаконната дъщеря на граф, който след смъртта си я оставя на "грижите" на злата мащеха. Само че тази Пепеляшка умее да се бори за щастието си, а доброто ѝ сърце покорява чаровния аристократ. Очаквайте от 14.02.

"Вода за цветята" - Валери Перен

Виолет Тусен е пазителка на гробище. Нейният свят е тих, умиротворен и спокоен. Докато един ден не пристига мъж, с когото тръгват по следите на стара любовна история, заплитайки своята междувременно. Очаквайте на 7.02.

"Гробът на сестра ми" - Робърт Дъгони

Първата книга от поредицата, достигнала до повече от 8 мил. читатели в целия свят. Детектив Трейси Кросуайт тръгва по следите на убиеца на сестра ѝ, но скоро се превръща в поредната мишена. Ще успее ли да се спаси? Търсете по книжарниците в началото на февруари.

"Мъжът, който два пъти умря" - Ричард Озмън

Втора книга от сензационната крими поредица "Криминален клуб "Четвъртък". Този път любимата четворка е въвлечена в разплитане на убийство, издирване на откраднати диаманти и надхитряване на наркобосове. Очаквайте от "Софтпрес" през февруари.

"Всички ние сме мечти" - Симона Стоева

Съвременен роман за двама души, които откриват любовта в магията на танца и изкуството. История за копнежи и мечти, за сцената на живота и ролите, които приемаме.

"The Spanish Love Deception" - Elena Armas

Според плана на Егмонт победителят в наградите на Goodreads (категория "Дебют") идва на български този месец. Колеги и съперници в офиса, Арън и Каталина стават партньори в личен план, представяйки се за двойка на сватбата на сестра ѝ. Дали наистина любовта е само лъжа и поза?

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.