6 завладяващи романа, които ще намерите като е-книги

Всеки читател е в непрекъснато търсене на нови и вълнуващи истории. И вероятно в морето от заглавия – толкова пъстро, бурно и дълбоко, понякога е трудно да се ориентираш към кое да посегнеш. Затова ви хвърлям един спасителен пояс и ви подавам 6 подсказки за завладяващи романи, които ще намерите и като е-книги.

“Моята прекрасна съпруга” – Саманта Даунинг

Сюжет: Отстрани погледнато Милисънт и нейният съпруг имат прекрасно семейство – живеят в красива къща в предградията, и двамата имат прилични доходи и се радват на двете си деца. Идилия. Кой да предположи, че зад усмивките на тези толкова нормални хора, се крият двама хладнокръвни убийци. Всичко започва с един инцидент – опит за самозащита биха казали някои. Но тази случка връща страстта и тръпката в брака им, разчупва рутината, с която са свикнали и която постепенно ги е отдалечила. Вече са свързани не само като съпруг и съпруга, а и като съучастници, партньори. Когато труп на една от жертвите им е открит от полицията, фасадата се срива и проличават истинските им лица. Някой винаги върви един ход напред. 

За книгата: Заплетен психотрилър, който ще ви запознае с най-странната двойка, която сте срещали напоследък в литературата. Познаваме ли наистина човека до нас? Убедени ли сме в правотата на неговите думи и кога точно се преминава границата между истината и лъжа, между омразата и любовта? Саманта Даунинг предлага на читателите един мрачен сюжет, който вероятно щеше да е забавен, ако не беше толкова плашещ.

“Последният влак за Лондон” – Мег Уайт Клейтън

Сюжет: Петнайсетгодишният Щефан Нойман е син на заможно еврейско семейство, което от години държи една от най-успешните фабрики за производство на шоколад. Щефан обаче мечтае да пише и да следва стъпките на своя кумир – Стефан Цвайг. Своята страст и мечтите си за бъдещето споделя с най-добрата си приятелка Жофие-Хелене, която има впечатляващи познания по математика. С идването на нацистите в Австрия и последвалото обединение с Германия животът му се променя изцяло и Щефан не е сигурен дали ще дочака следващия ден, а какво остава за доскорошните му амбиции. Междувременно в Амстердам жена на име Трюс Вайсмюлер започва да прекарва нелегално еврейски деца през границата. Но колкото повече се усложнява положението в Австрия и Германия, толкова по-трудна и опасна става нейната задача. Трюс обаче е упорита и успява да извоюява още по-голяма победа – изправя се пред самия Адолф Айхман, известен с „решението на еврейския проблем“ с ползването на газовите камери, и го убеждава да пусне влак до Лондон, който да го „оттърве“ от 600 еврейски деца. За една седмица Трюс трябва да организира целия процес, да избере 600 здрави деца и да се убеди, че в Англия тяхното убежище е подсигурено. Сред качилите се на влака са Щефан и по-малкият му брат, които се сбогуват с живота си във Виена и успяват да се спасят от сигурна смърт. 

За книгата: Ако сте почитатели на романите за Втората световна война, то със сигурност ще оцените историята, която Мег Уайт Клейтън поднася. Книга, която говори за отдаденост и саможертва, за човечност и добрина, за голямото сърце на една жена, която спасява стотици невинни деца и им осигурява много повече от убежище и подслон. Подарява им рамо, на което да се опрат, когато целият свят се срива. Дава им обич и надежда за едно по-светло утре.

“Изгубените цветя на Алис Харт” – Холи Рингланд

Сюжет:  Алис Харт е на 9, когато една трагедия безвъзвратно променя живота й. Тя оставя зад гърба си дома, който познава, и заминава да живее при баба си, която не е срещала. Джун притежава ферма за австралийски цветя, в която подслон намират жени, които се чувстват изгубени и обезверени. В духа на викторианската традиция всяко цвете има собствено значение и Алис постепенно започва да си служи с езика на цветята, за да изкаже нещата, за които й е трудно да говори. Но с времето изплуват дълбоко пазени семейни тайни, а едно предателство слага край на приятелство, прераснало в любов. Алис разбира, че за да напише своята история, трябва да потърси отговорите отвъд познатото.

За книгата: “Изгубените цветя на Алис Харт” е книга за сложните семейни отношения, за куража, който се изисква, за да пребориш стереотипите, за ударите (физически и емоционални), след които си оцелял, за смелостта да потърсиш себе си отвъд границите на познатото, за хармонията, към която цял живот се стремим. Изпълнен с дълбока символика, деликатен почерк и интересни персонажи, романът на Холи Рингланд крие и още една изненада за нас – присъствието на български герои в съвременен австралийски роман.

“Не чакай да отминат бурите, научи се да танцуваш в дъжда” – Вероник Масиежак

Сюжет: Ема води сутрешния блок в популярно парижко радио и е оставила работата си изцяло да я погълне – няма време за любимите си занимания, вечер се прибира късно, изморена, а сутрин едва събира енергия да стане от леглото и да се захване с новата порция задачи. Още по-лошото – като че ли никой не оценява усилията й. Един от ангажиментите й в такъв напрегнат ден е интервю с популярен писател – интересна личност, която успява да повлияе на Ема и да я убеди да се включи в новия му проект, свързан с бъдещата му книга. Журналистката приема предложението и с всяка следваща стъпка става все по-уверена и все по-сигурна какво иска от живота. Макар никога да не знае какво ще е следващото предизвикателство на писателя, едно е сигурно – след края на експеримента Ема вече няма да е същата.

За книгата: Ако сте в търсене на роман, който носи силен положителен заряд и е способен да промени мрачната ви нагласа за света, то откривате го в лицето на “Не чакай да отминат бурите…”. Вероник Масиежак печели читателите със заразителен оптимизъм, полезни съвети и поетапна промяна. Авторката умело използва популярната тематика на self-help книгите и я преобразува в забавна и интригуваща история, която със сигурност ще ви накара да гледате по-ведро на живота.

“Единствената жена в стаята” – Мери Бенедикт

Сюжет: Хеди Кислер е едва 19-годишна, когато с красотата и харизмата си спечелва вниманието на един от най-богатите и властни мъже в Австрия във времето преди Втората световна война. Тя изоставя таланта си на актриса в името на брачния живот и сигурността на семейството си, но скоро разбира, че ролята на тиха и подчинена съпруга не е за нея. Отново благодарение на упоритостта, борбения й характер и актьорските си заложби Хеди успява да скъса оковите и да избяга. В Америка тя се превръща в загадъчната Хеди Ламар, чиято звезда грее ярко и заслепява публиката.  Но малко хора знаят, че освен красиво лице и изключителен талант, Хеди Ламар е учен, разработил устройство, което може да помогне на военните в борбата с врага. Само ако някой бе склонен да я изслуша…

За книгата: Литературата има навика да ни запознава със забележителни личности, които понякога историята удобно забравя. И този път ни среща с Хеди Ламар – талантлива актриса, която успява да се спаси от хитлеристкия режим в Австрия, да се наложи като име в Холивуд и да се пребори с предразсъдъците спрямо красивите жени.

“Светлината, която изгубихме” – Джил Сантополо

Сюжет: Историята ни среща с Луси и Гейб в съдбовен момент – по време на атентата от 11-ти септември. Любовта между двамата пламва бързо, като фитил. Изпепеляваща, страстна, като по филмите. Двамата дори заживяват заедно, но бъдещето на връзката им е несигурно. Луси е в екипа на детско предаване първо като асистент-сценарист с възможност за израстване нагоре. Гейб иска да се занимава с фотография, но след атентата мечтае и да промени света, като покаже на хората всичките му лица и най-вече тези, които войната е белязала. Това обаче не може да се случи в Ню Йорк. Бъдещето на кариерата му е отвъд границите на Манхатън, но там е и повратната точка на връзката му с Луси. Означава ли това обаче край на любовта им? 

За книгата: “Светлината, която изгубихме” е сред любимите ми романтични книги. Емоционална история, която печели със своята брутална откровеност – понякога любовта не е достатъчна. Говори за сродните души, които никога не губят връзка помежду си, но и за изборите, които предопределят съдбата ни. За сърцата, които се разпознават и туптят в синхрон дори след години тишина и отсъствие.

Всички заглавия ще намерите като е-книги в Ozone.bg. Статията не е спонсорирана.

Related posts

“Северният вятър” – Александрия Уоруик

8 книги, с които да се настроиш на лятна вълна

5 книги, които да четеш, докато чакаш новите серии на Бриджъртън