Избрани книги за ноември 2021 г.

by Хриси

Гледайки новите заглавия за ноември, у мен възниква следното притеснение – толкова много хубави книги предстоят да излязат на български, а мястото в библиотеката става все по-ограничено. Дали това би ме спряло да чета? Абсолютно не. Така че ето какво си набелязах за предстоящия месец.

"Злодей" - В. Е. Шуаб

Вторият ми роман от В. Е. Шуаб за тази година след "Невидимият живот на Ади Лару". Двама мъже, един непознат и мрачен свят. Приятелство, кеото рухва.

"Виконтът, който ме обикна" - Джулия Куин

Втората книга от поредицата "Бриджъртън" илиза на 9.11. и ви обещавам, че ако досега не сте се влюбили в книгите на Джулия Куин, то със сигурност няма да устоите на историята на Антъни.

"Малката уличка на големите сърца " - Мануела Инуса

Малко ми е тъжно да завършим поредицата за "Валери Лейн", но пък се радвам, че можем да се насладим на компанията на героите именно за празниците. Книгата излиза през ноември.

"Градче на име Коледа" - Холи Мартин

Постепенно преминаваме на празнична вълна, а романът на Холи Мартин е чудесен старт на голямото коледно четене. Романтична история за любов, която получава втори шанс. Да не забравяме, че по Коледа стават чудеса. Вече по книжарниците.

"Всичко, което искам за Коледа" - Джоана Болури

Наближава Коледа и животът на Ник е хаос. В опита си да играе сватовник той пада в собствения си капан и се влюбва в гаджето на най-добрия си приятел. Но е сезонът на сбъднатите желания, така че може би още не е късно да вкара всичко в ред.

"Изрисувано с къна" - Алка Джоши

Индия в средата на 50-те години на миналия век. Историята на една жена, която си проправя път в общество, което се разкъсва между традиционното и модерно. Една от най-хубавите книги, които ще прочетете тази година. Излиза на 8.11.

"Камък, ножица, хартия" - Алис Фини

Десет години брак. Десет години тайни. И една годишнина, от която зависи всичко. Излиза в началото на ноември с логото на Сиела.

"Помисли пак" - Адам Грант

Аналитично мислене, гъвкавост, адаптивност и стремеж към истината - това са опорните точки, на които Адам Грант залага в "Помисли пак". Кнгиата дълго време бе в челните места на класациите с нехуд. литература, а вече я има и на български.

"Тънкото изкуство на съблазняването" - Марк Менсън

Марк Менсън в опит да разбере нежния пол и да даде съвет за успешна връзка на мъжете. Любопитно ми е какви анализи е включил този път? Книгата излиза на 9.11.

"Домът на Gucci" - Сара Г. Фордън

Шокиращата истинска история, разтърсила из основи могъщата династия Гучи и вдъхновила режисьора Ридли Скот, който я превърна в едно от киносъбитията на 2021 г. Очакваме на 15.11.

"Тайната на книжаря" - Мишел Гейбъл

От авторката на "Парижкият апартамент" - историята на Нанси Митфорд. Роман за една жена, превърнала се в литературна икона на Великобритания и в герой на ВСВ. Книгата излиза в края на ноември с логото на СОФТПРЕС.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.