Книжно предизвикателство Есен 2021 г.

by Хриси

След като направихме книжно предизвикателство за лятото, редно е да обърнем внимание и на есента. Ако сте в читателски застой, или пък просто искате да имате план и идея какво да четете през следващите седмици, то ето едно добро начало – книжно предизвикателство Есен 2021 г. Заглавията отново са 10, като бройката може да расте и намалява спрямо вашите читателски нужди.

  1. Корица в есенни цветове – обичам топлите есенни нюанси. Носят усещане за уют, което контрастира на все по-късия ден и ветровитото време навън. Някак правят така, че да ни е слънчево на душата.
  2. По препоръка от приятел – поинтересувайте се какво четат вашите близки или приятели и вижте дали има нещо, което ви грабва вниманието. Аз също ви давам три препоръки за книги, на които давам 5 звезди, без да се замисля.
  3. Класика, която не си чел – не знам при вас как е, но аз лично имам да наваксвам с класическата литература. Старая се да включвам по едно заглавие месечно, пък и напоследък излизат разкошни издания, които с удоволствие добавям в библиотеката си.
  4. Подобри уменията си – за мнозина първата асоциация, която думата “есен” събужда, все още е начало на учебната година. Възможност да отгърнеш нова страница, а това неминуемо е свързано с мотивация, вдъхновение и самоусъвършенстване. Дали ще усвоите някакъв навик (ставане рано, водене на бележник/дневник) или умение (работа с някаква програма, придобиване на квалификация), книгите винаги са насреща с полезни съвети.
  5. Книга, която те отвежда във вълшебен свят – есента е приказно време, затова е добър момент да дадете воля на фантазията си и да се гмурнете в някоя вълшебна история. Приключенствайте в непознат свят, пътувайте във времето и участвайте в магичен спектакъл!
  6. Книга, в която действието се развива на място, което бихте искали да посетите – предвид ковид ситуацията, пътуванията все още са силно ограничени. Но на книга пътуваме без паспорт, без билет, без тестове и документи. Само с въображение и добро писане от страна на нашия екскурзовод – автора, стигаме до дестинации, които един ден може би ще видим и на живо. Ето три от моите:
  7. Книга за книгите и любовта към четенето – колкото по-къси стават дните, толкова повече ни се стои у дома (научно доказано е). Именно домашният уют е естественият хабитат на всеки книгохолик. Затова какъв по-добър сезон от есента, за да прочетем някой роман, в който книгите имат също водеща роля за развитието на сюжета.
  8. Страховита история за хладните дни – есента може да има и друго лице – мрачно, начумерено и студено. В този ред на мисли, един напрегнат трилър или някой заплетен крими роман биха ѝ паснали отлично.
  9. Говорят успелите – след мързеливото и слънчево лято, есента се явява един вид рестарт на програмата. И тъй като понякога е трудно – да влезеш в работен режим, да повярваш, че можеш и някой ден ще успееш, да се научиш на търпение и постоянство, потърсете съвет от човек, който вече е минал по трудния път и не се е отказал. Нещо повече – доказал е, че да мечтаеш е полезно!
  10. Роман от Клуба на книгохолика – виртуалният читателски клуб към Хрисиландия вече стана на година и половина и за този период е натрупал немалко вълнуващи заглавия, които си струва да погледнеш. Това са избраните книги за Октомври, а ти може да влезеш в групата, за да следиш дискусии и съобщение, както и да се информираш кои ще са заглавията за ноември и декември.

Можеш да изтеглиш есенното предизвикателство от тук

Есенно предизвикателство 2021г. (1073 downloads )

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.