Избрани книги за юли 2021 г.

by Хриси

Новият месец носи слънце и обещание за незабравими книжни срещи. Още от края на юни изникват заглавия, които привличат вниманието с интригуващ сюжет и красиви корици. Кои са избраните книги за юли?

"Удавниците" -Дженифър Макмеън

Първата книга на издателство Benitorial - "Удавниците" от Дженифър Макменън разказва мрачна и призрачна история, която привлича със загадъчност, тайни и обещание за отличен трилър.

"Повече от музика" -Аби Хименес

"Повече от музика" от Аби Хименес е романтична история за късмета да срещнеш голямата любов, за музиката и цената на славата, за изкуството като храна за душата. Книгата е на издателство Ера и вече е по книжарниците.

"Когато всичко е изречено" - Анн Грифин

Ако трябваше да избереш петте най-важни човека, чрез които да обобщиш живота си, кои биха били те? "Когато всичко е изречено" от Анн Грифин разказва историята на Морис Ханиган и хората, които са белязали дните му. Кои са били те? Чакаме книгата от Артемис Букс на 1 юли.

"Божествен аромат" - Гергана Лаптева

След "Монетата" нямам съмнение, че искам да прочета новия роман на Гергана Лаптева - "Божествен аромат". Този път историята ще ни отведе в Странджа, където земите пазят дълбоки тайни от времето на траките. Книгата е на издателство Егмонт и е по книжарниците.

"Дъщерята на часовникаря" - Кейт Мортън

Един художник и неговата муза. Една красива жена, която е открита мъртва. Едно откраднато бижу, което разказва история. И векове по-късно намерена картина, която разказва за миналото. "Дъщерята на часовникаря" от Кейт Мортън на издателство Колибри е вече по книжарниците.

"Зулали" - Нарине Абгарян

Нова книга от талантливата Нарине Абгарян. "Зулали" ни разказва историите на хора, които мечтаят, обичат и следват свой ритъм, неподвластен на времето. Вече е по книжарниците от издателство Лабиринт.

"С обич, Александър" - Катя Караиванова

Дебютен роман, който ни среща с четирима приятели и ни разказва за техния живот, за търсенето на щастието и любовта. "С обич, Александър" от Катя Караиванова на издателство Хермес е вече по книжарниците.

"Утринно сияние" - Сара Джио

Нов роман от Сара Джио. "Утринно сияние" разказва за обитателите на една от плаващите къщи в Сиатъл, за нейната нова собственичка, която открива сандък пълен с писма, разказващи за страстна афера. Очакваме книгата от издателство Хермес на 6 юли.

"Херцогът и аз" - Джулия Куин

Първият роман от поредицата "Бриджъртън" на Джулия Куин излиза официално на български този месец. Една от най-любимите ми романтични истории, която е поредното доказателство, че книгата е по-добра от филма. Чакаме "Херцогът и аз" на 13 юли от издателство Ибис.

"Криминален клуб четвъртък" - Ричард Озмън

"Криминален клуб "Четвъртък" от Ричард Озмън - един от най-оригиналните крими романи. В него четирима жители на комплекс за възрастни хора запълват времето си, разследвайки убийства. Книгата очакваме от Софтпрес в средата на юли.

"Ана Уинтор - Живот на първия ред" - Джери Опенхаймер

Биографията на Ана Уинтор - институция в модните среди, дългогодишен гл. редактор на "Вог" и най-влиятелната личност в света на модата през последните десетилетия. Чакаме книгата от издателство Кръг на 12 юли.

"Елизабет, кралицата" - Сали Бидъл Смит

„Елизабет, кралицата“ е достоверен портрет на една от най-енигматичните личности в съвременния свят. Лидер, дипломат, дъщеря и майка, съпруга и баба - Елизабет има много роли, но за хората тя е преди всичко кралица. Книгата идва от издателство Еднорог.

"Стъклени крила" - Катрине Енгберг

Продължаваме със случаите на Йепе Кьорнер, с който се запознахме в "Наемателката". Новият трилър на Катрине Енгберг заплита три мистериозни случая, които се оказват част от голяма схема, застрашаваща живота на следователя. Чакаме "Стъклени крила" от издателство Хермес на 13 юли.

"Къща край Брега на светулките" - Джени Хейл

Връщаме се обратно в очарователното градче Бряг на светулките, за да прочетем историята на Сидни и Флин, чиято любов получава втори шанс. Джени Хейл отново ни предлага романтично бягство за лятото. А книгата очакваме от издателство Хермес на 20 юли.

"Заек и мечка - книга 5" - Джулиан Гоф

Страшно много харесвам поредицата за "Заек и мечка" и искрено се забавлявам с историите на двамата герои. Книга 5 излиза през юли с превод на Ненко Генов и нямам търпение да видя какви приключения са ни подготвили този път.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.