“Без спомен” – Лекси Блейк

by Хриси

Срещала съм се вече с Лекси Блейк и нейните романи – интересни, романтични, гарнирани с щипка загадъчност и умерена доза интрига. “Без спомен” също следва тази рецепта и бих казала, че комбинацията от тези съставки определено е успешна.

“Без спомен”:

  • Автор: Лекси Блейк
  • Жанр: Романтика, съспенс
  • Страници: 340 стр.
  • Година издаване: 2021
  • Гледни точки: 2
  • Издателство: Ибис

Айла Фишър е адвокат на бившата футболна звезда Трей Адамс, оттеглил се от спорта заради невродегенеративно заболяване, получено в следствие на множеството травми на игрището. Но отвъд професионалните ѝ ангажименти тя е близка приятелка на семейството му. Затова когато го намира в дома му да държи в прегръдките безжизненото тяло на съпругата си с ръце, изцапани с кръв, тя преживява истински шок – отказва да приеме, че последствията от болестта са били по-силни от любовта му към неговата обична половинка и майка на двете им деца. Като юрист обаче осъзнава, че Трей се нуждае от солидна защита в съда, за да се спаси от затвора, защото на този етап обстоятелствата не са на негова страна. Както и прокурорът, който не таи особено добри чувства към Айла заради провалена стара връзка.

По препоръка Айла наема Дейвид Кормак – опитен адвокат по наказателно право. Амбициозен, уверен, безмилостен в съда, той е човекът, който може да помогне на Трей, а и на нея да открие истинския убиец. Още от първата им среща между двамата има силно привличане – в Дейвид се заражда желанието да я закриля и да ѝ бъде опора, а тя за пръв път след смъртта на годеника си усеща, че пред нея стои мъж, който си струва риска – да се влюби, въпреки че може да остане с разбито сърце. Двамата започват свое разследване в опит да намерят доказателства, които да оневинят Трей, и се сближават. За Дейвид ситуацията също е непозната – след развода и разочарованието, което е преживял в личен план, той изпитва съмнения, че е достатъчно добър за жена като Айла. А и не може да пренебрегне факта, че като бивш футболист при него също съществува риск от развиване на заболяване като това на Трей. 

Разследването около убийството се заплита, а хората с мотив да отнемат живота на госпожа Адамс се увеличават. Тайни афери, слухове за изневери, наследство, което носи значителна сума пари мътят водите и пораждат още повече въпроси. А убиецът всъщност е съвсем наблизо и планира да елиминира всеки, който застрашава да разкрие самоличността му, а с нея и лъжите, на които е изградил имиджа си. Ще успеят ли Дейвид и Айла да го разобличат навреме и ще съберат ли смелост да признаят и приемат любовта си?

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.