Избрани книги за май 2021 г.

by Хриси

Май идва с един огромен куп нови книги, който има потенциал да порасне още. Причината – в първата седмица на юни ще се проведе Пролетния базар на книгата в София, паралелно с него ще има и ВарнаЛит, а след тях започват традиционните алеи на книгата в отделните градове. Издателствата започват подготовката отрано и резултатът е ясен – едно лято няма да ни стигне да си изчетем всичко накупено. Но пък колко хубаво звучи само!

"Френското булчинско магазинче" - Дженифър Дюпий

Забавна история за една млада жена, която се завръща в родното си градче и неусетно започва да планира сватбата си. Всичко е уредено, но остава една малка подробност - няма младоженец. Ще намери ли такъв до големия ден? Книгата излиза от издателство "Сиела" и вече е по книжарниците.

"Най-правилното нещо" - Саманта Йънг

Четвъртата книга от поредицата за Хартуел е вече по книжарниците благодарение на Orange Books. На фокус е връзката между собственичката на книжарницата Емъри Сондърс и набедения за предател Джак Девлин. Миналото е изпълнено с тайни, а бъдещето - неясно. Остава да решат, дали са готови да си дадат шанс в настоящето.

"Ще се видим на пиацата" - Франсис Мейс

Разходка до Италия с новата книга на Франсис Мейс, автор на "Под небето на Тоскана". Разказва за двама съпрузи и тяхното кулинарно пътешествие из Ботуша, с включени практични съвети за пътуващи и рецепти за вкусни изкушения от местната кухня. Издателство Хермес са обявили дата на излизане 11 май.

"Братя Грим - приказки" - Колибри

Красиво, луксозно издание на приказките на Братя Грим, обичани и познати на поколения, с превода на Димитър Стоевски. Книгата излиза с логото на издателство Колибри и вече е по книжарниците.

"Зелени светлини" - Матю Макконъхи

"Зелени светлини" от Матю Макконъхи е комбинация от личен дневник, автобиография и наръчник с уроци за справяне с предизвикателствата в живота, фокусирайки вниманието на читателя върху въпроса как да сграбчиш онази възможност, когато най-после получиш зелена светлина от съдбата. Книгата излиза от издателство Бард на 17 май.

"Дарът" - Едит Егер

Вече четохме "Изборът" от Едит Егер, където авторката разказва впечатляващата си житейска история. Сега е ред да сподели своите 12 урока, които да помогнат на всеки да се оттърси от границите, които мислено си поставя, от капаните на миналото и страховете за бъдещето. И просто да живее. Издава Сиела в края на май.

"Просто Мат" - Джесика Парк

"Просто любов" е разкошен роман за любовта, семейството и чудатостите на всеки от нас. Време е да видим другата гледна точка от историята, която четем в първата книга. Ред е на Мат. "Просто Мат" издава ICU, а книгата търсете от 14 май.

"От кръв и пепел" - Дженифър Арментраут

Победител в наградите на Goodreads в категория Best Romance за 2020 г. История за млада жена, чиято съдба е предопределена. За мъж, който служи на кралството и познава единствено дълга. За бунта на тяхната любов и войната, която ще предизвика. "От кръв и пепел" издават Егмонт - чакаме книгата на 12 май.

"Смъртоносна академия" - Наоми Новик

Още един епичен фентъзи роман е вече по книжарниците. "Смъртоносна академия" от Наоми Новик разказва за магьосническа академия, за опасностите, които дебнат от всеки ъгъл, за вътрешната битка между доброто и злото, която всеки води.

"Искрици в мрака" - Шарън Камерън

Исторически роман за войната, който разказва за любовта между католичка и евреин, за нейното решение да превърне дома си в убежище за 13 души, за риска, който поема в името на кауза, в която вярва - да не губиш човешкото. Романът е на издателство Хермес и идва на 18 май.

"Наръчник на бунтарката" - Бека Андерсън

"Наръчник на бунтарката" включва съвети как да подобриш самочувствието си и да намериш баланс между личния живот и кариерата си; как да елиминираш съмненията и страховете, за да привлечеш щастието и удовлетворението. Вече по книжарниците от издателство "Киви".

"Кралица в сянка" - Алисън Патаки

Завладяващ роман за първата любов на Наполеон - Дезире Клари, за техния таен годеж и последвалото разочарование, за брака ѝ с неговия съперник и за новата роля, която приема - на кралица на Швеция. Издава Софтпрес в средата на май.

"Любов като на кино" - Рейчъл Уинтърс

Възможно ли е да се влюбиш, както става по филмите? Иви Съмърс трябва да убеди сценариста Езра Честър, че холивудските филми са вдъхновени от реалния живот. Но дали ще ѝ се получи? Забавна и романтична "Любов като на кино" излиза с логото на Ибис през май.

"Грешката" - Ел Кенеди

Да разбереш, че си бил утешителната награда за нечие сърце не е никак приятно. Затова когато пред Грейс се открива възможност да натрие носа на хокейния играч Джон Лоугън, тя се възползва и този път определено няма да се даде толкова лесно. "Грешката" излиза на 12 май от издателство Сиела.

"Пътуващата книжарничка на Ария" - Ребека Рейзин

След „Пътуващото кафене на Роузи“ е ред да бъде разказана и тайнствената история на най-добрата й приятелка. Ария вече е срещала голямата любов и не вярва това да се повтори. Но съдбата има други планове за нея, въпросът е готова ли е да рискува? Книгата излиза от издателство Сиела през май.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.