“Сапфиреният залив” – Холи Мартин

by Хриси

Вече имаме опит с два романа на Холи Мартин на български и от там знаем, че има приятен стил, а историите, които разказва, са леки, неангажиращи и романтични – глътка въздух от сериозните теми и проблеми, с които се сблъскваме ежедневно. Този път отиваме в “Сапфиреният залив”, където се носи аромат на морски бриз и на любов.

“Сапфиреният залив”:

  • Автор: Холи Мартин
  • Жанр: Романтична, Дамска проза
  • Страници: 248 стр.
  • Година на издаване: 2021 г.
  • Гледни точки: 2
  • Издателство: Ера

Откакто се помни, Ария Филипс се буди с шума на морето, свеж въздух и красива гледка към брега. Семейството ѝ държи хотел, който от години посреща гости и ги печели с гостоприемство и уютна обстановка, с удобство и вкусна храна. Хотелът е не само семеен бизнес, а и начин фамилията на Ария да подпомага малката и сплотена общност, която живее на острова. Много от пристигащите са очаровани от хотела и се връщат всяка година – такъв е случаят и с Ноа Кембъл, собственик на успешен бизнес, свързан с покупка и продажба на хотелски вериги. Макар Ария да има правило да не се сближава прекалено много с гостите, защото рано или късно те си заминават, с времето двамата с Ноа стават приятели, а постепенно приятелството им прераства в нещо по-голямо. Но в деня, когато най-сетне двамата са събрали смелост да признаят чувствата си, Ноа внезапно заминава и оставя Ария да се чуди къде е сбъркала в преценката си за него.

Година по-късно Ария и сестрите ѝ скърбят заради загубата на баща им, който е починал след кратко боледуване. Докато свикват да живеят без него, те са изправени и пред сериозен въпрос – какво ще се случи с хотела, който и без това не е в цветущо финансово състояние. Ария знае, че се нуждае от допълнителни средства, свеж поглед и голям ремонт, ако иска мястото да продължи да привлича туристи. Но първо трябва да види каква част ще наследи тя и каква сестрите ѝ, които макар да имат желание да ѝ помагат, не са толкова привързани към хотела, колкото Ария. За всички е изненада присъствието на Ноа при нотариуса, както и фактът, че той има легално право да участва в управлението на хотела. След като изясняват обстоятелствата, при които той се е сдобил с дял от  бизнеса, Ария решава да извлече най-доброто от ситуацията – да се възползва от познанията и професионалните качества на Ноа и да го убеди, че двамата трябва да си дадат шанс.

Хотелът наистина се нуждае от големи промени, а Ноа и Ария често имат различни възгледи какво трябва да запазят от старото и какво ново да въведат, за да потръгне работата. Междувременно тя се заема и със задачата да помисли как островът да привлича повече туристи целогодишно, така че всеки малък бизнес да е печеливш и да допринася за разрастването и успехите на останалите. И ако Ария е готова да инвестира доверието и последните си пари в дейности и проекти за хотела, които ползват местно производство, то Ноа не го намира за изгодно и рентабилно. Могат ли наистина двамата да дадат шанс на любовта си, ако са бизнес партньори, които все още си нямат пълно доверия? Има ли бъдеще една такава връзка, или е обречена още от самото начало? Само времето ще покаже.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.