5 книги, които очаквам през април

Не съм набелязала много нови заглавия за април – подбрала съм 5 от тях, които излизат още в началото на месеца и смятам да чета. Очаквам списъкът традиционно да е по-дълъг през май, когато обикновено издателствата се подготвят за книжен панаир (виртуален или реален, няма значение). А дотогава тези 5 ще ми правят компания.

“Невидимият живот на Ади Лару” – Виктория Шуаб

Знам, че Виктория Шуаб има значителен брой фенове у нас. Аз не съм имала честта да прочета нейна книга, тъй като са в жанр, към който по-рядко посягам, но пък трябва да си глух и сляп, за да не си чувал за нейния писателски талант. Заглеждах “Невидимият живот на Ади Лару” от известно време. Разбрах, че разказва за млада жена, която сключва сделка с дявола – тя ще остане безсмъртна, но всеки човек, когоо срещне по пътя си, е обречен да я забрави. И така започва нейната история, която определено ме заинтригува. Книгата излиза на 5 април с логото на издателство Емас, а моето копие очаквам да пристигне до дни.

“Любов и маслини” – Джена Еванс Уелч

“Любов и джелато” от Джена Еванс Уелч бе истинско удоволствие, затова с радост посрещам новината за нов роман от авторката. “Любов и маслини” ни отвежда на слънчевия остров Санторини, където седемнайсетгодишната Лив Варанакис ще гостува на своя баща за лятото. Двамата не са се виждали от години и, както се очаква, отношенията помежду им са доста обтегнати и неловки. Но никой не може да устои на магията на Санторини – красивите заливи, безкрайното синьо море, вкусната храна и слънчевите дни. Лив се включва в проект на баща си, свързан с изгубения остров Атлантида, и така се запознава с чаровния Тео. Докато помага да разплетат загадката за отдавна потъналото царство, тя ще открие важ­ни истини за себе си. Книгата излиза с логото на издателство Ибис и я очакваме на 6 април.

“Сапфиреният залив” – Холи Мартин

Познаваме се вече с творчеството на Холи Мартин. След “Целувката, която спря дъжда” и “Коледа под боровинковия залез” идва време за “Сапфиреният залив” – романтична история за млада жена, която живее на райски остров и работи в семейния хотел. Бизнесът не върви особено добре и рискът да потъне, а Ария да изгуби хотела, е все по-голям. Когато на острова пристига Ноа Кембъл – успешен хотелиер, той е готов да помогне. Двамата трябва да оставят зад гърба си всякакви чувства и емоции, да забравят за онази целувка, която ги преследва в сънищата им, и да подходят професионално. Но дали наистина е толкова лесно? “Сапфиреният залив” от Холи Мартин на издателство Ера излиза на 8 април.

“Преобърнати съзвездия” – Деметра Дулева

Не съм чела предишната книга на Деметра Дулева – “Странстващият албатрос”, но съм си я отделила на рафта с чакащи и знам колко високо оценена бе тя както от читатели, така и от критици. Забелязах новината за новия ѝ роман – “Преобърнати съзвездия”, и сюжетът ми се стори доста любопитен. Книгата ни среща с  Йоана Костова – най-добрият неонатолог в парижка болница. Радва се на щастлив и уреден живот, но след едно телефонно обаждане, което я известява за смъртта на нейната първа любов, обърква всичко. Йоана заминава в командировка за Мадагаскар – там тя ще опита да възстанови миналото си, за да намери отговор на въпроса защо тази отдавна отминала любов продължава да я измъчва и какво се е променило с нея. Очакваме “Преобърнати съзвездия” от Деметра Дулева и издателство Хермес през април.

“The Road Trip” – Бет О’Лиъри

Фен съм на Бет О’Лиъри, откакто прочетох дебютния ѝ роман “Споделеният апартамент”. Миналата година четох “The Switch”, която макар да не ми хареса толкова, колкото първата ѝ книга, все пак ме остави с много добри впечатления и топло чувство. Нямам търпение да видя какво е подготвила авторката в “The Road Trip”. Сюжетът се завърта около две приятелки, които тръгват на дълъг път с кола, за да пристигнат за сватбата на тяхна позната. Но по пътя друг автомобил ги удря – нещо повече, от колата излиза бившият на нашата главна героиня. Той и неговият приятел също са тръгнали за сватбата и явно двете двойки ще трябва да продължат заедно, ако искат да стигнат навреме. Историята на Дилън, Аби и тяхната връзка разполага с дълъг път и стотици километри, в които трябва прецени дали е време да приключи завинаги, или да направи завой и да поеме в нова посока.

Related posts

Избрани книги за юли 2024 г.

Избрани книги за юни 2024 г.

Избрани книги за май 2024 г.