Избрани книги за март 2021 г.

by Хриси

Като гледам предстоящите книги за март, си мисля как трябва да си взема цял месец отпуска, за да мога да прочета всичко, което съм набелязала. Споделям кои са новите заглавия на март и напомням да плъзнете курсора на мишката, за да видите какво се крие зад красивите корици.

"Докато Париж спеше" - Рут Дрюар

Париж през 1944г. Товарните влакове се пълнят с еврейски семейства и чувството за обреченост витае във въздуха. Отчаяни родители се опитват да спасят детето си от ужаса, който те вероятно ще срещнат в лагерите. Мъж и жена ще жертват всичко, за да предпазят това дете, но години по-късно миналото ще ги застигне, за да ги ограби от щастието. Очакваме от издателство "Сиела".

"Месец под вишневия цвят" - Луси Дикинс

Шарлът се готви за най-щастливия си ден, докато годеникът ѝ внезапно не отменя сватбата. Останала сама, тя е решена да отгърне нова страница в живота си и смята да започне с едно незабравимо пътешествие до Япония и цъфналите вишневи дръвчета.

"Лейла" - Колийн Хувър

Лийдс и Лейла се влюбват от пръв поглед и са убедени, че ще прекарат живота си заедно. Но един инцидент поставя на изпитание чувствата им и те се връщат към мястото на първата им среща, за да си припомнят хубавите моменти. Но още с пристигането Лейла се променя, а това е само една от необяснимите прояви в къщата…Очакваме от издателство "Ибис" на 2 март.

"Море от спомени" - Фиона Валпи

Семейни тайни, призраци от миналото и една голяма любов. През 1938г. Ела заминава за Франция и се запознава с любовта на живота си, но войната ги разделя трагично. Убедена, че любимият ѝ е загинал, младата жена сключва брак с друг мъж. Години по-късно се изправя срещу истината. Очакваме от издателство "Хермес" на 2 март.

"Малката книжарничка на любовните истории" - Джейми Адмънс

В деня, в който губи работата си, Хали печели томболата за книжарницата „Имало една страница“ - в следващия месец тя ще живее над нея, а през деня ще посреща клиенти. Там среща чаровен художник, с когото ще разнищи мистерията около тайните послания в някои от книгите. Очаквайте от "Сиела" на 8 март.

"Художничката на северната светлина" - Лена Йохансон

Нова книга от колекция "Музи", която ни среща с една млада художничка, която се бори с предразсъдъците на своето време и се стреми да докаже, че мястото на жената не е задължително в кухнята. Историята на Сигне Мунк очакваме през март от издателство "Емас".

"Тефтерът на баба" - Светлана Илиева, Илиан Илиев

Харесвам Светла още от участието ѝ в Master Chef и с удоволствие ще прегледам рецептите, които е споделила с нас, а Илиан Илиев е запечатал на снимка. Храна, която носи комфорт, уют и спомени за кухнята на баба. От издателство "Хермес" вече по книжарниците!

"Скандалният живот на Евелин Хюго" - Тейлър Дженкинс Рийд

Кинозвездата Евелин Хюго живее в уединение от десетилетия. Нима някой я познава истински без маската на славата? Със седем брака зад гърба си, Евелин има какво да сподели за любовта. Но цялата истина ще разкрие пред журналистката Моник Грант. Великолепен роман, който очакваме от издателство Locus на 8 март.

"Списъкът" - Луси Фоли

Мрачен, напрегнат, загадъчен - трилърът, който Луси Фоли е подготвила, ни прави част от една необичайна сватба. Усамотен остров, тайни и лъжи, завист и отмъщение - подходящ фон за убийство. Някой няма да напусне тази сватба жив, но кой? Очакваме от "Софтпрес" през втората половина на март.

"The Devil Wears Black" - Л. Дж. Шен

Нов самостоятелен роман от Л. Дж. Шен, който излиза на английски на 9 март. Подреденият живот на Мади рухва, когато бившият ѝ се завръща с молба да се преструват на сгодени, за да изпълни последното желание на баща си. Някои любовни истории са горещи, други - взривоопасни.

"The Rose Code" - Кейт Куин

Нов роман от любимата ми Кейт Куин, който излиза на английски на 9 март. Връща ни в годините на ВСВ и ни прави част от шпионските игри и разшифроването на кодове. Три жени, три приятелки, едно мистериозно писмо.

"Sunflower Sisters" - Марта Хол Кели

Нов роман от Марта Хол Кели, който излиза на английски на 30 март. Този път действието се развива по времето на Гражданската война в САЩ и разказва историята на Керълайн, която срещнахме в "Люляковите момичета".

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.