Романтични поредици, които харесвам

by Хриси

Много обичам романтични поредици и в същото време много се пазя от тях. Проблемът е, че ако ми хареса първата книга, не спирам, докато не приключа и с последната издадена. Влизам в зоната и нищо друго не може да ми отвлече вниманието от въпроса “Какво се случва после?”. Обръщайки поглед назад (да живее Goodreads), установявам, че съм прочела доста серии с любовна тематика. Споделям някои от любимците.

“Бриджъртън” – Джулия Куин

Започвам с най-пресния пример – “Бриджъртън” от Джулия Куин, които се очакват да излязат на български тази година с логото на издателство Ибис и ще имам щастието да си ги чета отново и отново. Препоръчвам на всички, които харесват исторически любовни романи – увлекателни, забавни, с герои, към които се привързваш. Поредицата включва 8 книги, като всяка книга разказва историята на един от братята и сестрите, носещи фамилията Бриджъртън.

Любима книга от поредицата: “To Sir Phillip, With Love” – книга номер 5

“Тайният клуб за любовни романи” – Лиса Кей Адамс

Това също е сравнително нова романтична поредица – първата книга излезе на български миналата пролет, а тази година чакаме втората (на английски има издадени три до момента). Много свежа, забавна и оригинална – така бих я описала. Идеята мъже да четат романтични книги, за да разбират по-добре половинките си и да прилагат някои съвети, е представена доста добре от авторката, защото не залита в нереалистични крайности. Всяка книга разказва историята на герои, които членуват в литературния клуб и вплита различни теми, така че няма опасност да загубите интерес.

Любима книга от поредицата: “Undercover Bromance” – книга 2

“The Elements” – Brittainy C. Cherry

Ох, много я обичам тази поредица и много се надявам някой ден да я видим на български! Толкова е чувствена и емоционална, благодарение на изразителния стил на писане на авторката. Доближава се доста до книгите на Колийн Хувър, която знаете, че много харесвам. Поредицата включва 4 книги, които могат да се четата като самостоятелни романи – всяка от тях отговаря на съответен елемент (огън, вода, въздух, земя), чиято сила и стихийност се оглеждат в сюжета на историите. Любовта е трудна, а героите минават през редица изпитания, за да бъдат заедно.

Любима книга от поредицата: Silent Waters – Книга 3

“The Simple Wild” – К.А. Тъкър

Много се колебаех коя поредица на К.А. Тъкър да включа тук, защото истината е, че харесавам всички. Спрях се на “The Simple Wild” защото героите са ми любимци и за разлика от другите серии, тук романите не могат да се четат самостоятелно. Три книги, всяка от които разказва за Джона и Кала и техният живот в Аляска. Първата е посветена на тяхното запознанство, на сблъсъка в характерите и на влюбването им. Втората е за съвместния им живот сред дивата природа на Аляска – за разминаванията между очаквания и реалност и компромисите, от които се нуждае всяка връзка. А с третата, която е по-скоро новела, авторката ни подарява коледна сватба.

Любима книга от поредицата: “Wild At Heart” – Книга 2

“Opposites Attract” – Rachel Higginson

Още един автор, който все още не е издаван у нас, но стискам палци това да се промени един ден. Поредицата на Rachel Higginson включва четири книги, които могат да се четат самостоятелно, но героите от предишните романи се появяват в следващите, така че е по-добре да следвате последователността. Този път историите се завъртат около ресторантьорския бизнес – имаме талантливи шеф готвачи и хора с отношение към храната. Между героите има винаги чудесна химия, която не може да остави романтичната читателска душа безразлична към техните върхове и спадове във връзката.

Любима книга от поредицата: “The Opposite of You” – Книга 1

“Royally” – Ема Чейс

Ема Чейс е издавана у нас, но с първата си поредица, а държа да отбележа, че всяка следваща, която пише, е по-добра от предишната. “Royally” е третата й романтична поредица, която включва 4 книги. Сюжетът е сравнително познат – завърта се около живота на кралското семейство в малка държава (плод на въображението на авторката), около традициите, задълженията и отговорностите, които членовете им трябва да спазват. Ема Чейс пише много увлекателно, с нотки на хумор, с леко намигване към британската кралска фамилия.

Любима книга от поредицата: “Royally Yours” – Книга 4, която обаче се явява предистория на предишните три (също получили 5 звезди от мен)

“Off-Campus” – Ел Кенеди

Благодарение на издателство Сиела тази година Ел Кенеди ще дебютира на български. Поредицата “Off Campus” е колежанска, така че не търсете твърде дълбоки теми в нея, а по-скоро се фокусирайте върху емоцията, импулсивността и свободата, които този период подарява на хората. Тук отново имаме 4 книги, а общото между тях са героите, които са част от хокейния отбор на колежа. Ел Кенеди включва мъжката и женската гледна точка на всяка история. Книгите са интересни, разтоварващи, забавни. Драма има, но е в умерени количества, а същото се отнася и за по-горещите сцени.

Любима книга от поредицата: “The Goal” – Книга 4

“Валери Лейн” – Мануела Инуса

Сърдечни, уютни, топли като героините, за които разказват, книгите от поредицата “Валери Лейн” са идеални за почивка през уикенда и разсейване от ежедневните грижи. Действат наистина разтоварващо, макар че всяка история коментира съвсем деликатно и по-сериозни въпроси (например колко е важно да обичаш тялото си, как трябва да се вслушваш в сърцето си, за да откриеш призванието си, колко е трудно да оставиш тежка загуба зад гърба си и да продължиш напред). Мануела Инуса пише по-стегнато и книгите ѝ са сравнително кратки, така че бързо може да наваксате преди да е излязла петата.

Любима книга от поредицата: “Магазинчето за антики и вълшебства” – книга 3

1 comment

Антония 18.04.2021 - 11:25

Бихте ли споделили къде може да се намери цялата поредица Off-campus на българския?

Reply

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.