“Кралят на номадите” – Девни Пери

by Хриси

Девни Пери вече е позната у нас с книгите от романтичната поредица “Ларк Коув”. Пише приятно, увлекателно и в типичен американски стил, затова обичам да си почивам с романите ѝ. Преди дни на български се появи ново заглавие от нея – “Кралят на номадите” е първата история от сериите за “Тенекиени номади” и днес ще споделя малко повече за нея.

“Кралят на номадите”:

  • Автор: Девни Пери
  • Жанр: Романтика
  • Страници: 480 стр.
  • Година на издаване: 2021 г.
  • Гледни точки: 2
  • Издателство: Егмонт

Брайс Райън е амбициозна журналистка, жадна за голямата история – онази, която ще отбележи връх в кариерата ѝ и ще запълни празнотата от самотните години, прекарани в търсенето ѝ. След като е изгубила години в телевизионната журналистика, без да е постигнала някакъв отличителен успех, на 35 тя се мести в малкото градче Клифтън Фордж, Монтана, където става партньор на баща си в местния вестник. Но това че е забавила темпото, съвсем не означава, че е готова да пише единствено за сватби, погребения и други събития от ежедневието. Брайс насочва вниманието си към бившия мотоклуб “Тенекиени номади” – всички знаят за незаконните дела на неговите членове, но никой не пита защо са спрели, защо са избрали образа на примерни граждани в гаража към мотоклуба и какво всъщност крият. Въпроси, които Брайс смята да зададе.

Когато е открит труп на жена и в убийството е замесено името на Девън Слейтър (бившият водач на мотоклуба), журналистката вижда възможност и смята да стигне до дъното на истината. Но има един голям проблем и той се казва Даш Слейтър – синът на заподозрения в убийство и собственик на гаража. Той вярва, че миналото е останало завинаги зад гърба им и не смята да остави Брайс да си рови носа, където не ѝ е работа. Само че сега двамата имат обща цел – да открият кой наистина е убил онази жена в мотела и защо е подхвърлил доказателства, които да насочат полицията към бившия мотоклуб. Дали става въпрос за стара вражда и отмъщение? Брайс иска история, а Даш – истината.

Въпреки първоначалното съпротивление да работят заедно, двамата накрая преценяват, че с общи усилия е по-лесно да постигнат крайната цел. Докато търсят информация, научават за тайни от миналото, които още повече заплитат историята. Проблем се оказва и привличането, което същестува помежду им още от първата им среща. Възникналите чувства водят до избори, които ще променят изцяло живота им. Но дали са готови да погледнат истината в очите?

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.