Избрани книги за февруари 2021 г.

by Хриси

Какво ще четем през февруари? Бях си обещала, че ще избягвам книжарниците, докато не отметна няколко книги от гигантскат ми купчина с такива, които чакат да им обърна внимание, но има нови заглавия, които сериозно ме изкушават и знам, че вероятността да си наруша обещанието, е много голяма. Ето кои книжи четем през февруари, а за да научите малко повече за тях, просто плъзнете курсора на мишката върху корицата или докоснете с пръст, ако сте на мобилно устройство.

"Моята прекрасна съпруга" - Саманта Даунинг

Заплетен психотрилър, в който съпруг и съпруга започват да убиват хора, за да съживят брака си. Напрегнат, мрачен и непредсказуем, с него ще разнообразите романтичния февруари. Вече по книжарниците от издателство Сиела.

"Последният влак за Лондон" - Мег Уейт Клейтън

Исторически роман за ВСВ, вдъхновен от действителни събития покрай организирането на операция "Киндертранспорт", в който се разказва за спасяването на 600 еврейски деца от сигурна смърт. Вече по книжарниците от издателство Изток-Запад.

"Меденият изгрев над хълма" - Джо Томас

Нова романтична история от Джо Томас, която този път ни пренася на остров Крит. Там млада жена вдъхва нов живот на занемарена пчелна ферма и докато разплита миналото, открива любовта в настоящето. Очакваме от "Ера" на 9 февруари.

"Кралят на номадите" - Девни Пери

Нова романтична поредица от авторката на книгите за "Ларк Коув". Една журналистка в търсене на историята. Един мъж, който иска да остави миналото зад гърба си. Едно убийство, което двамата заедно трябва да разплетат, за да открият истината. Вече по книжарниците от "Егмонт".

"Сделката" - Ел Кенеди

Той е капитанът на хокейния отбор и е свикнал да получава всичко, което поиска. Но единственото момиче, което може да му помогне да си повиши успеха, е имунизирано срещу чара му. Между двамата се заформя необичайно приятелство, което скоро прераства в нещо повече. Очакваме от "Сиела" през февруари.

"Парижката библиотека" - Джанет Скеслин Чарлз

Базирана на действителни събития, "Парижката библиотека" разказва една история за кураж, приятелство и прошка. За хората, благодарение на които Американската библиотека в Париж остава отворена въпреки бомбардировките. Защото всяка книга е утеха. Очакваме от Софтпрес през февруари.

"Любов навреме" - Ралица Генчева

Идеалният подарък за Свети Валентин - колекция от избрани стихове на Ралица Генчева, които докосват с нежност и чувственост.

"Коко Шанел - кралицата на Париж" - Памела Бининг Юън

Роман за една от най-забележителните жени в историята и за нейния път към върха, изпълнен с трудности и саможертви. Защо Коко Шанел е била шпионин на нацистите и какво ѝ е коствало това? Книгата излиза на 9 февруари от издателство "Кръг".

"Опашката" - Захари Карабашлиев

"Една увлекателна, но и проникновена притча за покварата на властта, за характера на доброто и злото, за любовта и свободата." Очакваме от Сиела на 8 февруари.

"The Four Winds" - Кристин Хана

От авторката на "Славея" - нов исторически роман, който ни връща обратно в трудните години на Голямата депресия и разказва история за любов, надежда и героизъм.

"Без спомен" - Лекси Блейк

Нов самостоятелен роман от Лекси Блейк. Бивша футболна звезда е обвинена в убийството на съпругата му. Опитна адвокатка поема случая. Двамата прекарват все повече време заедно, и връзката между тях укрепва и поема в друга посока. Чакаме "Без спомен" от Лекси Блейк от издателство "Ибис" през февруари.

"Кръв и мед" - Шелби Махурин

Втора част от фентъзи поредицата "Змия и гълъб" излиза през февруари. Рийд и Лу са бегълци, преследвани от Белите дами, кралството и църквата. За да се спасят, се нуждаят от съюзници, от време и от доверие един в друг - три неща, които в момента им липсват. Как ще продължи тяхната история?

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.