Книги, които очаквам през 2021 г.

by Хриси

Едно от нещата, които обичам да правя в началото на новата година, е да си набелязвам предстоящи заглавия, с които автори и издатели планират да зарадват читателите. Подготвила съм кратък списък с романи, които очаквам да излязат на английски през първата половина на 2021 г., и с книги, които ще бъдат издадени у нас.

Книги, които очаквам през първата половина на 2021 г.

The Rose Code

Нов роман от Кейт Куин, който отново е обвързан с темата за ВСВ. Три жени попадат в свят на тайни, където всяка дума е шифър и от него зависят човешки животи. История за приятелство и предателство, за кураж и отговорност. Излиза през март.

Much Ado About You

Нова романтична комедия от авторката на поредицата "Дъблин стрийт". Действието се завърта около 33-годишна американка, която заминава за малко британско селце и става временен управител на местната книжарничка. Докато опознава жителите и техните истории, тя научава много неща за себе си и любовта. Премиера през февруари.

The Four Winds

От авторката на бестселъра "Славея" - нов исторически роман, който ни връща в Америка във времето на Голямата депресия. История, предадена през очите на една жена, която трябва да пази семейството и земята си. Очакваме през февруари.

The Devil Wears Black

Нов самостоятелен роман от Л. Дж. Шен, който се завърта около една любов, получила от съдбата втори шанс. Между лъжите, в които се оплитат главните герои, се ражда една истина - двамата са свързани завинаги, независимо дали им харесва. Очаква се през март.

People We Meet On Vacation

От авторката на "Когато Януари срещна август". Забавна романтична история за двама най-добри приятели, които нямат нищо общо помежду си освен малката подробност, че тайно изпитват чувства един към друг. Едноседмичната ваканция, която предстои да прекарат заедно, може би най-после ще им отвори очите. Романът излиза през май.

Malibu Rising

От авторката на "Дейзи Джоунс & The Six" - нов проникновен роман за едно семейство и промените в техния живот. Двама братя и две сестри организират най-шумното и очаквано парти на годината, без да знаят, че тази нощ ще изплуват най-големите им тайни. Очакваме в края на май.

Sunflower Sisters

От авторката на "Люляковите момичета" - роман, който ни връща във времето на Гражданската война в Америка и завърта историята около три жени, една от които бабата на Керълайн. Премиера в края на март.

The Ladies of The Secret Circus

Загадъчна, омагьосваща, вълшебна, "The Ladies of the Secret Circus" ни връща през 20-те години в Париж и ни прави част от една по-различна циркова трупа. Границата между магия и реалност се размива и години по-късно една жена ще научи тайната на своята прабаба и ще разруши проклятието, което тегне над фамилията от години. Очакваме през март.

The Maidens

От автора на "Останалото е мълчание" - нова напрегнат и мрачен трилър за професор по древогръцка литература, едно тайно общество от млади жени и жестоко убийство, което разтърсва Кеймбридж. Очакваме на 1 юни!

Книги, които очаквам на български

Троя

Стивън Фрай продължаюва своето пътуване назад към древногръцките митове и легенди. Този път ни е подготвил една история за любовта и отмъщението, за войната и нейните герои. За Троя. Очакваме книгата от издателство Еднорог.

"Пепел в снега"

Нова книга от любимата Рута Сепетис. Роман за ужасите на войната, но вплел нежността на първата любов. Предистория на една от героините в "Сол при солта". Очакваме от издателство Сиела.

"The Invisible Life of Addie LaRue"

Нов самостоятелен роман от В. Шуаб, който разказва историята на една жена, сключила сделка - да живее вечно, но да бъде забравяна от хората, които среща по пътя си. Очакваме от издателство Емас.

"Парижката библиотека"

Един роман, вдъхновен от действителни събития, който разказва за героизма на библиотекарите от Американската библиотека в Париж по времето на ВСВ. История за любов, приятелство и предателство, за прошка и изкупление. Очакваме от Софтпрес.

"From Blood and Ash"

Победител в наградите на Goodreads в категория Романтика за 2020 г. и първа книга от новата поредица на Дженифър Арментраут. Фентъзи роман за една забранена любов. Очакваме от Егмонт.

"My Lovely Wife"

Мрачен, напрегнат и пристрастяващ - трилърът на Саманта Даунинг е сред любимите ми книги в този жанр. Какво се случва наистина в един брак, знаят единствено двама души. Познаваш ли наистина половинката си и знаеш ли на какво е способна? Очакваме от Сиела,.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.