С книга до Италия – 6 романа, с които да се разходите до там

Италия е любима дестинация на много хора. Прекрасна и топла атмосфера, невъобразимо вкусна храна, сърдечно и гостоприемно отношение и пълни шепи с любов! И тъй като тази година пътуванията са ограничени, реших да ви разходя до Италия с тези 6 романа.

“Любов и джелато” – Джена Еванс Уелч

Красивите къчета на Флоренция, тайни от миналото, една млада любов и много сладолед – романът на Джена Еванс Уелч попада в категория тийн книги, но аз горещо я препоръчвам на всички романтични души. “Любов и джелато” ни среща с Лина – момиче, което наскоро е загубило майка си и е останало съвсем само. Но ето че след дълги години мълчания и тайни, най-после Лина научава името на баща си и го открива. Нещо повече – по молба на майка си Лина трябва да прекара лятото във Флоренция, където живее той, и да го опознае. В непозната страна и сред чужди хора момичето е на път да опознае истински майка си – с помощта на дневника, който е оставила. А някъде по пътя ще успее да се влюби. Защото всеки трябва да има поне едно лудо лято в Италия, в което да яде сладолед и да преживее еуфорията от любовта.

“Римска тайна” – Карън Суон

Рим – древният град, който лежи на хилядолетна история и крие множествено загадки от миналото. Италианската столица е отлично място да започнеш живота си отначало и да загърбиш старото ти Аз. Така прави Франческа, която, очарована от многото лица на Рим, избира да остане в града, където да работи като екскурзовод и да събира впечатленията си в своя блог. Любовта не е на дневен ред, но съдбата има други планове, и Ческа я открива в лицето на един твърде сериозен, прекалено прям, но и толкова привлекателен италианец, а мястото първите искри, които прехвърчат помежду им е един от безбройните тунели на Рим, коити години наред са убежище за чуждите тайни. По стечения на обстоятелствата Франческа е на път да разкрие една от тях. Тя е наета от Елена Дамяни, която е сред най-влиятелните и богати жени в Италия. Задачата на Франческа е да изслуша историята на Елена и да опише всичко в книга, която възрастната дама да остави като наследство на сина си и на следващите поколения. Пътуването назад във времето се оказва по-трудно и болезнено начинание, тъй като Елена е човек, който отлично познава както любовта, така и разочарованието от нея. А истините, които изплуват в края на житейския й път, променят не една съдба.

“В любовта винаги става така” – Диего Галдино

Романите на Диего Галдино ни показват някои от най-красивите и впечатляващи гледки на италианската столица. В неговите истории Рим никога не е просто фон, а дори напротив – той е герой, който става свидетел и съучастник на раждането на още една красива любовна история. Животът на Жозефин Понти не е особено лесен. Богатото семейство, от което произлиза, не може да компенсира липсата на нейната майка, а заболяването й, заради което заспива неконтролируемо на най-необичайни места, често й пречи да изживее и да се наслади пълноценно на всеки миг. Едно странно и неочаквано обаждане по телефона от Рим променя завинаги Жозефин – стари тайни изплуват от миналото и вече няма връщане назад. Младата жена е твърдо решена да замине за италианската столица и да намери отговори на многото си въпроси, без да предполага, че ако веднъж отидеш в Рим, оставяш сърцето си там завинаги.

“Четири шепи любов” – Джо Томас

Джо Томас ни отвежда в южните части на Италия и по-конкретно – в малко градче в областта Пулия, където се разхождаме сред къщички с причудлива и интересна архитектура, с богата история и традиции, предавани от поколения. Именно там се озовава и 30-годишната Рути, която след една обилно полята с алкохол вечер решава да си купи имот в Пулия. Младата жена се намира на кръстопът в живота си – останала без апартамент, без кариерна реализиация и без половинка до себе си, тя трябва да се вземе в ръце и да докаже на всички и най-вече на себе си, че е способна на всичко, което си науми. Новият й дом също като нея се нуждае от малко стягане, за да заблести в целия си блясък. Сложни имотни въпроси, ремонтни предизвикателства, скептични местни жители и един привлекателен мълчалив съсед малко усложняват ситуацията, но Рути знае, че е на правилния път, затова нищо не може да спре порива й. Месеците минават и скоро тя започва да бере плодовете на своя труд, а те имат вкус на средиземноморско слънце и любов.

“Прокълнатите сестри от Тоскана” – Лори Нелсън Шпилман

“Прокълнатите сестри от Тоскана” от Лори Нелсън Шпилман вече се нареди на рафта с книги, които чакат да бъдат прочетени, и при първа възможност ще разкажа повече за нея. Сюжетът определено звучи любопитно – проклятие, което тегне над всяка второродна дъщеря на италианската фамилия Фонтана и вече поколения наред лишава жените от възможността да открият любовта. Времето минава и историята за проклятието се е превърнала в далечна легенда, но все още има такива, които вярват в нея и отчаяно искат да го развалят. Емилия и Луси са братовчедки, които получават писмо от тяхна пралеля с покана да я придружат в Италия. Там тя има среща с любовта на живота си и така ще разруши завинаги злата прокоба. А междувременно ние имаме възможност да се порадваме на красиви кътчета от Венеция, Амалфи и Тоскана.

“Писмо до Тоскана” – Рис Боуен

Не може да тръгнем на книжно пътешествие до Италия и да пропуснем да се насладим на красотата на Тоскана. „Писмо до Тоскана“ разказва историята на британския пилот Хюго, чийто самолет е свален през 1944г. над окупираната вече от германците Тоскана. Хюго оцелява благодарение на грижите на млада жена – красивата София. Двамата се влюбват, но има ли тяхната връзка някакво бъдеще или е откраднат миг? Близо 30 години по-късно Джоана, дъщерята на Хюго, се връща в английската провинция, за да сложи делата на покойния си баща в ред. Докато се рови из вещите му, тя намира любовните писма на Хюго до София и решава да научи повече за голямата му любов и да открие за каква тайна говорят те. Джоана заминава за Сан Салваторе, където я очакват вкусни италиански гозби, „най-привлекателният мъж, когото някога е виждала“ и истината за миналото на баща й, която ще се окаже по-опасна и вълнуваща, отколкото е предполагала.

Related posts

Избрани книги за юни 2024 г.

Избрани книги за май 2024 г.

„Първата лъжа печели“ – три истини и една лъжа