5 книги за лятно настроение

by Хриси

Факт 1: почивката през лятото тази година се провежда при необикновени обстоятелства. Факт 2: това не пречи на всеки книгохолик да се запази с възможно повече книги за четене. Ако сте на романтична и отпускарска вълна, предлагам 5 романа, които да ви правят компания и да ви заредят с лятно настроение.

“Четири шепи любов” – Джо Томас

Едно от новите заглавия, които асоциирам с лятно настроение, е именно “Четири шепи любов” от Джо Томас. Тук има за всекиго по нещо – от една страна, четем за културата и нравите на местните жители в Пулия, Италия, от друга, за реставрацията на една от характерните за този регион къщи и  съживяването на маслиновата градина към нея, а междувременно следим с интерес зараждащия се романс между главната героиня Рути и чаровния й съсед Марко. Историята не е прекалено сладникава, а дори напротив – фокусът падаше не толкова върху връзката между Рути и Марко, колкото върху нейното личностно израстване и желанието й да си има свой дом. Повече подробности за “Четири шепи любов” четете в ревюто в блога.

“Брегът на костенурките” – Диего Галдино

Какво друго му остава на човек, който отива в Рим, освен да се влюби? “Брегът на костенурките” от Диего Галдино е нежна романтична история за двама души, които откриват любовта сред красотата на Вечния град.  Лучия идва от малко сицилианско градче, където животът й вече е предопределен, но тя копнее за нещо повече. Затова сграбчва възможността за тримесечен стаж като журналист в Рим, без да подозира, че там я очаква не само старт на мечтаната кариера, но и голямата й любов. Точно когато Лучия вижда бъдещето си повече от ясно, съдбата се намесва и обърква всичко. За “Брегът на костенурките” разказвам в самостоятелно ревю.

“Лятото, когато срещнах Джак” – Мишел Гейбъл

В този случай говорим книга, вдъхновена от действителни лица и събития. “Лятото, когато срещнах Джак” от Мишел Гейбъл разказва за връзката между полската имигрантка Алисия Дар и един от най-обичаните президенти на САЩ – Джак Кенеди. Една любов, ограбена от възможността да сбъдне дадените обещания, защото политичиските интриги и амбиции се оказват по-силни от нея. Емоционална история, която поставя много въпроси, свързани с клана Кенеди, с реализирането на американската мечта, със съмненията, че 35-ият президент на Америка така и не е успял да забрави жената, която е срещнал онова лято през 1950 г. Повече за “Лятото, когато срещнах Джак” четете в отделно ревю.

“Почти перфектна почивка” – Луси Даймънд

Ако си съставил план за съвършената ваканция, какво толкова може да се обърка? Ами всичко…Това ни припомня Луси Даймънд с “Почти перфектна почивка”. Три жени, три житейски истории, белязани от отговорността и предизвикателствата на майчинството, но и свързана с копнежите и желанията, които всеки от нас има. Ем има две деца и един развод зад гърба си, но късметът е бил на нейна страна и е срещнала отново любовта. Какво би се случило ако двете семейства се обединят за една обща почивка? Маги вече 14 години отглежда сама дъщеря си и когато осъзнава, че момичето й пораства, тя е изправена пред въпроса коя е всъщност и за какво мечтае? Животът на Оливия се върти около близнаците – сладки, но също така много палави и енергични малки момчета, които изсмукват силите й, а подкрепата от съпруга й е мираж. В пристъп на криза Оливия решава да си вземе почивка, за да се помири със себе си и призраците от миналото. Мнението ми за “Почти перфектна почивка” може да прочетете тук.

“Лято край Брега на светулките” – Джени Хейл

Лек и неангаржиращ роман от Джени Хейл, в който се разказва за едно приятелство, прераснало в любов. За Хали рибарското градче Брегът на светулките пази топли спомени от безброй безгрижни лета, които е прекарала в къщата на своята леля Клара. До нея винаги е бил и най-близкият й приятел Бен, с когото е споделяла всичко. До преди няколко месеца, когато Хали преживява тежка загуба и се разделя с годеника си, но без да дава подробности на Бен. Освен трудностите в личния й живот, леля й също е напуснала този свят, но не преди да завещае на Хали ценен урок под формата на списък с мечти, които племенницата трябва да изпълни, за да получи истинското наследство. Отмятайки всяка точка, Хали се чувства по-близо до Клара, вижда нова посока и възможност в живота си и намира път към любовта.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.