“Лято край Брега на светулките” – Джени Хейл

by Хриси

Един от авторите, чиито книги асоциирам именно с думи като “почивка” и “романтика”, е Джени Хейл. С нейните истории си подарявам едно кратко малко бягство от реалността – потапям се в гостоприемна и уютна атмосфера, споделям еуфорията от намирането на голямата любов и се радвам на усещането за безгрижие и свобода. Такова бе усещането и с “Лято край Брега на светулките”.

“Лято край Брега на светулките”:

  • Автор: Джени Хейл
  • Жанр: Романтика
  • Страници: 288
  • Година на издаване: 2020 г.
  • Гледни точки: 1
  • Издателство: Хермес

Хали е на трийсет и последните месеци от живота й не са били никак лесни. Разделила се е с годеника си, преживяла е тежка травма, все още търси призванието си, а преди 6 месеца е изгубила и любимата си леля. Освен известна и успяла дизайнерка, Клара е била креативна, вдъхновяваща и силна жена, която е давала кураж и посока на хората, които е обичала. Още преди да почине е предусещала, че племенницата й ще има нужда от нея, затова е подготвила специално писмо, в което помества списък със стъпки, които Хали трябва да изпълни, преди да получи наследството си.

Половин година след смъртта й Хали се връща на любимото си място – къщата на леля й в малкото рибарско селце – Брегът на светулките. До нея е най-добрият й приятел – Бен, с когото се познават от деца. Още от ранна възраст двамата били изключително близки, но приятелството им винаги е идвало на първо място, затова никой от тях не е давал глас на романтичните чувства, които се зараждали помежду им, а покрай опитите им да открият любовта другаде, леко се дистанцирали един от друг. Този път обаче Хали е необвързана, а Бен отдавна има колебания за връзката си, затова избира да й помогне с всяка точка от списъка. Цялото семейство на Хали се събира в къщата на Клара – от една страна, това е възможност да прекарат време заедно, от друга, начин да подкрепят Ханк – съпруга на Клара. Изгубил голямата си любов, той не вижда смисъл да живее и всеки ден става все по-слаб и уморен. Оказва се, че Клара е поверила на племенницата си и друга задача – надявала се е Хали да помогне за прекратяването на стара вражда, която тормозила Ханк.

С всеки изминал ден на Брега на светулките Хали става по-силна – намира вдъхновение за фотографска изложба, изпълва къщата отново със смях и намира сили да говори за проблемите с бившия й годеник, които е скрила от всички. Изправена на кръстопът, Хали трябва да реши къде стои Бен в живота й и може ли да продължи да го обича от дистанция.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.