Избрани книги за юли 2020 г.

by Хриси

Здравей, слънчев юли! Не съм от най-големите фенове на лятото, но като че ли тази година имам нужда от енергията и атмосферата, които този сезон носи. Почивка, слънце, любов – откривам ги и сред голяма част от набелязаните заглавия за новия месец. Ето кои са избраните книги за юли 2020 г.

“Брегът на костенурките” – Диего Галдино

Четвъртият роман на Диего Галдино на български идва тъкмо навреме за лятната отпуска. Много харесвам стила на автора – пише много нежно, красиво и чувствено, а от срещата ми с него миналата година разбрах, че всичко идва от романтичната му душа. Главният му герой е олицетворение на типичния джентълмен – галантен, харизматичен и грижовен към жената до себе си. Чудя се дали ще го открия и в “Брегът на костенурките”? От плажовете на Сицилия до древните руини на Рим, книгата ни разказва за очарователната Лучия, която е изправена на кръстопът в живота си. Какво ли я очаква? “Брегът на костенурките” от Диего Галдино на издателство Кръгозор вече е по книжарниците.

“Лятото, когато срещнах Джак” – Мишел Гейбъл

Ако сте чели други книги на Мишел Гейбъл (“Парижкият апартамент”, “Книга за лятото”), то сигурно знаете, че тя наистина умее да пише увлекателно истории, вдъхновени от реални лица и събития. “Лятото, когато срещнах Джак” разказва за любовта между Джон Ф. Кенеди и първата му годеница – Алисия Дар. На фокус е главната героиня, която пристига от Европа с желанието да остави тежкото и мрачно минало зад гърба си и да сбъдне американската мечта. Пътят й се пресича с чаровния Джак и макар силните чувства, които се зараждат, да са взаимни, истината е, че неговият път вече е предначертан. Как връзката им ги преобразява, дали наистина той е жертвал любовта си към Алисия в името на президентския пост – четем в “Лятото, когато срещнах Джак” от Мишел Гейбъл на издателство Софтпрес. Книгата ще е по книжарниците от 2 юли.

“Животът и всичко в него” – Анес Мартен-Люган

Неусетно се присъединих към почитателите на Анес Мартен-Люган и свикнах да прекарвам топлите месеци в компания на нейна книга. “Френското” в романите й ми действа изключително вдъхновяващо, като в същото време харесвам онази нежност и ефирност, които прозират на страниците на историите й. “Животът и всичко в него” разказва за Ава и нейния съпруг, който претърпява катастрофа. Макар Ксавие да оцелява при инцидента, емоционалните травми, които случилото се нанася на любовта им, ще изправи на изпитание техния брак. Дали е дошло време да е поемат в различни посоки, или ще намерят отново път един към друг? “Животът и всичко в него” от Анес Мартен-Люган на издателство Ера излиза на 7 юли.

„Това никога няма да стане“ – Марк Рандолф

Хайде стига романтика, време е за нещо мотивиращо. “Това никога няма да стане” разказва за създаването на Нетфликс – от зараждането на една идея, която през 1997 г. звучи невъзможна, до реализирането й в една от най-успешните компании и продукт, ползван от милиони потребители днес. Как видеотеките, които посещавах като дете, са пренесени във виртуалното пространство и по-важното – как успяваш да убедиш хората, че продуктът, който им представяш, си заслужава тяхното внимание? Ще ви кажа, когато прочета “Това никога няма да стане” от Марк Рандолф на издателство Обсидиан. Книгата търсете от 9 юли по книжарниците.

“Пеперуда в леда” – Силвия Дей

Отдавна не е имало нова книга от Силвия Дей, така че появата на “Пеперуда в леда” сама по себе си е събитие. В случая става дума по-скоро за кратък роман, който ни среща с напълно нови герои. Признавам си, че покрай работата ми вече съм чела “Пеперуда в леда” и виждам една по-различна страна на авторката, която много ми харесва. Историята е емоционална, чувствена, загадъчна, а финалът наистина беше изненадващ. Честно казано, надявам се Силвия Дей да продължи в тази посока, а до тогава ви препоръчвам “Пеперуда в леда” – издателството е Софтпрес, а датата – 12 юли.

“Подаряваш ми звезди” – Джоджо Мойс, Хермес

Джоджо Мойс е от авторите, които просто ти влизат под кожата. Не само, че е талантлива и умее да разказва наистина въздействащи книги, Джоджо Мойс винаги има с какво да ни изненада и никога не нарушава обещанието си – да ни подари една запомняща се и сърдечна история. Такава е “Подаряваш ми звезди”, която ни среща с впечатляващи героини, коментира въпроси, свързани с правата на жените, разказва ни за една красива любов и ни припомня за книжна инициатива под ръководството на Елинор Рузвелт. Роман-съкровище, който излиза с логото на издателство Хермес на 21 юли.

“Змия и гълъб” – Шелби Махурин

Знаете, че към фентъзи рядко посягам, но от време на време се появява някоя книга като “Змия и гълъб”, която гъделичка любопиството ми и просто трябва да задоволя този ми читателски каприз. Героите в магичната Балатера се делят на вещици и ловци и както можете да предположите, двете страни не са особено приятелски настроени една към друга. Нямаше да се загледам в книгата, ако не бях прочела, че в нея има романтичен елемент – по стечения на обстоятелствата главната героиня (вещица) се омъжва за героя (ловец). За другото ще ви разкажа, след като прочета “Змия и гълъб” от Шелби Махурин на издателство Ибис. Книгата излиза през юли.

“Heart Bones” – Колийн Хувър

Завършвам с новината, че този месец предстои да излезе нова книга от Колийн Хувър на английски. Момчето и момичето в историята са от съвършено различни светове, но съдбата ги среща едно лято, когато живеят в съседство. Оказва се, че приликите между тях са повече от разликите и макар да си обещават да не се привързват един към друг, любовта им е неизбежна. Какво се случва, след като в края на лятото се разделят? “Heart Bones” от Колийн Хувър илиза на английски на 28 юли.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.