Dice Box – нова абонаментна кутия за книгохолици

by Хриси

Един от най-хубавите подаръци, които можеш да си направиш от теб за теб, е да си поръчаш абонаментна кутия с изненади. За един книгохолик тя трябва да включва задължително книга – център на неговата микровселена, а останалото са бонуси, които отразяват отлично пристрастената му читателска душа. Dice Box отговаря напълно на посочените параграфи, а сега ще ви разкажа и какво открих в нея.

Какво представлява Dice Box?

Dice Box е нова абонаментна кутия, насочена към четящите хора. В нея всеки месец ще има по една книга на български автор и няколко допълнителни артикула, които са от български фирми. Със закупуването й читателят подкрепя малкия бизнес и насърчава талантливи писатели, които страница по страница формират и променят облика на родната ни литература. Освен това идеята е, че с помощта на кутията повече хора ще научат за наши брандове, които впечатляват с дизайн, стил и оригиналност, и така трудът на един куп способни и креативни личности ще достигне до крайния потребител.

Какво включва Dice Box?

Когато от Dice Box ми предложиха да изпратят кутията си, веднага приех. Темата беше “Кафе”, а всички знаете, че при мен чашата кафе и книгата вървят като …ами да речем като слънцето и морето. Обичам да отварям абонаментни кутии най-вече заради елемента на изненадата и онова гъделичкащо чувство да разбереш какво те очаква вътре. Какво намерих аз:

  • Романът “Утре” от Радостина А. Ангелова и Александър Станков – вече съм ви разказвала за него в блога, много любима и скъпа за мен книга по ред причини. Но мисля, че това, което я прави най-специална, е фактът, че е писана от майка и син и разказва именно за отношенията между родители и пораснали деца – за отделните пътища, по които всеки върви, и онези пресечни точки, които чертаят образа на истинско семейство. А като бонус има и описания на кафе напитки, които просто могат да ви разтопят от удоволствие.
  • Пакет кафе “43.12. Cafe” – пресно изпечено кафе, от което в момента отпивам – ароматно и силно, както го обичам. Кафето се предлага от български бранд – може да го намерите в заведение във Варна, което носи същото име. Разгледах снимки и мястото изглежда много уютно, така че ако скоро имам път натам, със сигурност ще се отбия.
  • Илюстрация, дело на Цвета Петрова – вероятно сте чували за Petrova.Illustration. Момичето е много талантливо – освен впечатляващите илюстрации, които ще откриете на профила й, доказателство е и дебютната й книга “Срещи с вълшебни създания”, която излиза другата седмица, а аз имах удоволствието да прочета предварително.
  • Илюстрация на Моника Янева – още един талантлив млад човек с модерна визия и пъстри идеи, които да освежат ежедневнието ни.  Определено мисля да си закача този подарък в рамка 🙂
  • Стикери на Глория Шуглева – в духа на кафе тематика. Глория е графичен дизайнер и илюстратор, която вече ме омагьоса с красивите русалки от нейния профил в Инстаграм.

Всичко в кутията е внимателно и грижливо опаковано, добре обмислено и съчетано до всеки дребен детайл. Харесах много кутията – от цялостното послание до крайната реализация, обичам да виждам, когато нещата се правят с идея и най-вече с любов.

Как може да поръчате?

Dice Box е абонаментна кутия, която сменя темата си всеки месец, съобразно заглавието, което ще включва. За Юли е “Кафе”, вече ми е любопитно какво ще видим през август. Поръчва се от сайта на Dice Box до 22-ро число всеки месец. Кутията струва 35 лв., което на някои може да им се стори малко високо, но за мен е напълно оправдано като цена предвид, че в конкретния случай книгата е стандартно 17 лв., кафето е за ценители, а подаръците са авторски.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.