6 урока от “Парижката школа по чар” от Джейми Кат Калън

by Хриси

Купих си “Парижката школа по чар” от Джейми Кат Калън малко след като се появи по книжарници и от тогава все стоеше и ме чакаше да й обърна внимание. Много любопитна и приятна книга за всички, които са омагьосани от френската философия за живота. А ето и 6 урока, които може да научим от “Парижката школа по чар”.

“Парижката школа по чар”:

  • Автор: Джейми Кат Калън
  • Жанр: Нехудожествена литература
  • Страници: 232 стр.
  • Година на издаване: 2020 г.
  • Издателство: Хермес

Първо няколко думи за самата книга. Напоследък темата за философията на французите за живота и любовта е доста актуална – немалко заглавия се появиха именно с такава насоченост, и “Парижката школа по чар” от Джейми Кат Калън е едно от тях. Първо, авторката пише увлекателно и интересно, като поднася не само практични съвети, но ги комбинира с лични истории на хора, които са й отворили очите за тайните на парижанките. Второ, структурирала е книгата така, че да е едновременно полезна и любопитна, да създава усещане за динамика, а в края на всяка глава обобщава и дава насоки какво да опиташ. И макар да говори за съблазняване и френски чар, всъщност историите ни учат да обичаме преди всичко себе си, да имаме самочувствие и да се чувстваме добре в кожата ни.

Книгата – оръжие на парижанката

Харизматична, елегантна, красива, парижанката наистина притежава всички тези качества. Безспорно ще ви очарова с усмивката си, ще ви впечатли с привлекателната си фигура, но едва ли щяхте да се поддадете на нейната магия, ако тя не бе толкова интересен и начетен събеседник. Едно от най-силните оръжия на парижанката са книгите, които чете – използва ги както за тема на разговор, така и за основа, върху която да изгради обосновано мнение по редица въпроси. Разбира се, както във всеки друг аспект от живота й, и тук тя държи да бъде забелязана, затова не е необичайно да видите парижанка с книга в ръка, седнала на пейка в парка или на кафе. Така разполагате с доказателството, че пред себе си имате една очарователна и интелигентна жена.

Четенето на хубава книга е началото, защото ще ви помогне да решите какво харесвате, независимо дали това са истории от миналото, или истории с въображаема визия за бъдещето.”

Намери баланс

Ако има урок, който със сигурност трябва да усвоим от френската философия за живота, то той е да намерим баланса във всичко, което правим – от начина ни на обличане до отношението ни към любовта и връзките. Не бива да изпадаме в крайности, като се подценяваме или пък се престараваме с цел да изтъкнем най-силните ни качества. Ключът е да изглеждаме, че правим всичко с желание и лекота, уж небрежно, а реално е резултат от години практика и тренировки.

Просто танцувай

Танцът е хармония между тялото и душата, той ти дава свободата да бъдеш себе си и да говориш на универсален език, който разбират навсякъде по света. Парижанките обичат да танцуват – в заведения, на парти, с приятели или сами у дома. Освен че танците извайват фигурата, те отключват сетивата, изострят чувствителността, освобождават натрупания емоционален заряд и в същото време са източник на енергия и вдъхновение. С тях имаме възможност да чуем какво има да ни каже нашето тяло и така се учим да се грижим по-добре за него. Сега е моментът да си пуснете музика вкъщи и да се оставите на ритъма!

Живей цветно

Един от уроците, който Джейми Кат Калън научава от парижанките, е да живее цветно, да вижда картините около нея с всичките им нюанси и да не се страхува от ярките цветове. В книгата ни съветват да си изберем любим цвят, който отговаря на нашата персоналност, и да намерим начин да го включим в ежедневния ни стил, макар и като лек акцент или закачка. Да живееш цветно означава и да си отвориш очите за красотата около теб – да разгледаш картините в галерия, да се насладиш на слънцето, а на път за  вкъщи да си вземеш свежи цветя за вазата.

Изкуството на флирта

Не може да говорим за Париж и за съблазняване, без да споменем умението на парижанките да флиртуват и да го правят толкова непринудено. Изкуството на флирта включва умението да водиш интересен разговор, но не само с думи, а и с поглед, с жестове, с езика на тялото. Парижанките са остроумни, забавни, любознателни, общителни и загадъчни. Тази комбинация от качества вдига летвата високо за техните ухажори, затова и флиртът тук има други стандарти. За всяка жена себеуважението трябва да е най-значимият фактор.

Готвенето също е изкуство

Подобно на всички останали аспекти в живота й, парижанката подхожда с финес и към готвенето. Макар никога да не е криела, че не е най-старателните домакини, всяка французойка има известни умения в кухнята, но ги използва единствено в подкрепа на мотото й в живота – да бъде винаги очарователна и неотразима. Парижанките съветват да изберем 2-3 рецепти, но да се усъвършенстваме в приготвянето им, така че когато решим да изненадаме половинката с нещо вкусно и да я изкушим с кулинарните ни умения, да сме безупречни. За улеснение книгата включва няколко рецепти, от които да се възползваме.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.