“Всичко започна в книжарничката на Хюго” – Шели Кинг

by Хриси

“Всичко започна в книжарничката на Хюго” от Шели Кинг е от онези симпатични романи, които отдавна заглеждам, но винаги има по-нови или приоритетни заглавия от тях. С нея избрах да се включа в кампанията “Купи 1 книга” – защото какво по-хубаво от това да подкрепиш книгоиздаването с книга, в която се разказва за любовта към четенето.

“Всичко започна в книжарничката на Хюго”:

  • Автор: Шели Кинг
  • Жанр: Съвременна проза, романтика
  • Страници: 264
  • Година на издаване: 2016 г.
  • Гледни точки: 1
  • Издателство: Кръгозор

Маги Дюпре е на 34 години и едно от любимите й занимания е четенето на книги. Още от ученичка обича да е заобиколена от купища романи, затова по-късно се записва да учи за библиотекарка. Там усвоява умения и трупа знания, които й помагат да си намери по-доходоносна работа в стартъп компания от IT сектора и до един момент всичко върви чудесно, но за нещастие внезапно е съкратена. Маги остава без работа, няма сериозна половинка до себе си и има чувството, че някой е стопирал живота й. Докато чака да се появи следващата голяма възможност, тя прекарва времето си в четене в любимата си книжарница за стари книги “Водното конче”. Компания й правят ексцентричния и интересен собственик – мъж на име Хюго, и неговият служител – 22-годишният Джейсън със слабост към фантастиката.

Един ден, покрай поканата да се включи към литературен клуб, чиито членове могат да й помогнат да си намери отново добра работа, Маги попада на старо копие от романа “Любовникът на лейди Чатърли” – книгата, която ще обсъждат на предстоящото събиране. Но не историята я привлича, а написаните бележки около нея. Става ясно, че страниците на книгата са помагали на двама непознати да си разменят бележки. Думите на Катрин и Хенри са изпълнени със страст, нежност и емоция и Маги решава да разгласи тяхната история, от една страна, за да привлече нови клиенти в книжарницата, а от друга – за да открие какво се е случило с тях.

Книжарницата започва да се пълни с хора, а Маги стартира личен проект – решена е да пребори конкуренцията в лицето на книжарница от голяма верига, като покаже на хората всички очарователни черти на магазинчето за стари книги на Хюго и им проправи път към безброй книжни съкровища, натрупани по рафтовете през годините. Колкото по-подредена и уютна става книжарничката на Хюго, толкова по-ясно Маги вижда посоката, в която трябва да поеме, а някъде по пътя среща и любовта.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.