5 рецепти от книги, които да пробвате

by Хриси

Много обичам книги, които успяват да задоволят не една, а две мои страсти – четене и готвене. И макар кулинарните книги да включват хиляди рецепти, които да изпробвате в кухнята, когато приготвяте нещо, на което сте прочели историята, някак се получава по-вкусно. Затова ви споделям моя опит и 5 рецепти, които съм пробвала от книгите.

“Тайната рецепта за втори шанс” – Дж. Д. Барет

„Тайната рецепта за втори шанс“ носи настроение още щом я погледнете. Забавна, приятна и разтоварваща, в нея се разказва за възможностите, които съдбата ни подхвърля, а ние трябва да оценим и използваме; за любовта, която не признава граници и прекрачва дори тези между живота и смъртта; за приятелството, което ни крепи, когато имаме чувството, че всичко около нас рухва. А на страница 265 ви очаква най-вкусната рецепта за палачинки, към която се допитвам всеки път, щом реша да изненадам домашните със специална събота закуска. Като цяло в романа е пълно с рецепти, които може да тествате, затова ако кулинарията ви е слабост, пробвайте го!

“Най-прекрасното магазинче за шоколад в Париж” – Джени Колган

Джени Колган е от авторите, чиито книги определено ми се отразяват положително на настроението, тъй като умее да разказва увлекателно сърдечни и затрогващи истории. „Най-прекрасното магазинче за шоколад в Париж“ е многопластов роман, който коментира както връзките в едно семейство, приемствеността на традициите и новостите, които поколенията носят, така и израстването на личността и необходимостта да откриеш своя път в живота, да осъзнаеш какво искаш да постигнеш и да поемеш на вълнуващо пътешествие, за да реализираш мечтите си. В историята  има две ключови съставки – любов и шоколад, а в края откривате няколко изкусителни шоколадови рецепти – аз пробвах „шоколадовата торта, която няма начин да сбъркате“.

“Магазинчето за шоколад и мечти” – Мануела Инуса

“Магазинчето за шоколад и мечти” ни кани на красивата, уютна и романтична уличка “Валери Лейн”, където собственичките на малки магазинчета са станали близки приятелки, готови да си подадат ръка в труден момент. Много приятен и отпускащ роман, който е идеален за почивка и за малко бягство от реалността. Тук главната героиня е майстор сладкар и ни изкушава с бонбони, бисквити и сладкиши, но за наше щастие в края на историята има публикувани няколко рецепти, които са вдъхновили Кийра в кухнята. Препоръчвам ви тази за шоколадови курабийки.

“Лимонов сладкиш с маково семе” – Кристина Кампос

“Лимонов сладкиш с маково семе” е много топла, сърдечна и емоционална история за две сестри. В нея се разказва за житейските избори, които правим и които определят пътя ни, за майчинството и отношенията между майка и дъщеря, за приоритетите и ценностите, които изповядваме. Рецептата за сладкиша ви очаква на страница 57 – става вкусен, въздушен, лек, ароматен и много деликатен. Задължително трябва да го пробвате!

“Недопечена идея” – Оливия Потс

“Недопечена идея” от Оливия Потс всъщност е роман-мемоар, който разказва както личната история на авторката и съдбовната й среща с любовта, така и опита й в пекарството, който започва като терапия, а завършва като призвание и преоткриване. Цялата книга е пълна с всякакви рецепти, така че може да си избирате – основни и десерти, сладки и солени. Аз направих своя интерпретация на рецептата за торта “Павлова”, която ще откриете на страница 121, но съм хвърлила око и на рецептата за тарт татен с бутер тесто.

1 comment

pepita 14.04.2020 - 10:35

Чудесен подбор! Кулинарията ми е слабост (още повече сладкарството 😀 )! Благодаря много за тази статия! Прекрасен блог, следя го с интерес! :))

Reply

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.