Какво прочетох през март 2020г.

Човек ще каже, че в период на карантина ще ударя рекорд по четене, но всъщност сме много далече от тази мисъл. Работата от вкъщи в съчетание с ролята на родител-възпитател и тази на старши специалист по домакинска дейност отнема от времето за четене. На този етап чета предимно вечер, а ето и резултатът.

“Тайният мъжки клуб за любовни романи” – Лиса Кей Адамс

Ако си търсите нещо забавно и романтично за четене, тогава без съмнение ви трябва романа на Лиса Кей Адамс. “Тайният мъжки клуб за любовни романи” е история за брака и предизвикателствата, с които някои двойки се сблъскват, за различния език, на който мъжете и жените говорят, и за необходимостта от речник, който да превежда думи, фрази и поведение в напрегнати моменти, за да се избегнат спорове и скандали. Много оригинален и интересен подход към сюжет, който иначе е дълбоко познат, най-малкото защото го преживяваме почти ежедневно. Ревюто ви очаква в блога!

“Лято на Парк Авеню” – Рене Роузън

“Лято на Парк Авеню” е съвършеният дамски роман – предлага интригуваща история, която е базирана на реални факти; набляга на идеята, че жените могат всичко; вдъхновява и насърчава да се борим за мечтите ни; включва силни и запомнящи се героини, към които ще се привържете. Определено е сред книгите, които ще рамкират моята читателска 2020 г. “Лято на Парк Авеню” бе сред избраните заглавия в “Клуб на книгохолика” – повече за него ви разказвам в подробно ревю в блога.

“Изгубените цветя на Алис Харт” – Холи Рингланд

И тъй като е женски месец, продължавам с книгите, в които срещаме силни и интересни героини. “Изгубените цветя на Алис Харт” е роман за сложните семейни отношения, за куража, който се изисква, за да пребориш стереотипите, за ударите (физически и емоционални), след които си оцелял, за смелостта да потърсиш себе си отвъд границите на познатото, за хармонията, към която цял живот се стремим. Много обичах вмъкнатите бележки в началото на всяка глава, посветени на различни цветя и тяхната символика. Книгата на Холи Рингланд също има ревю в блога.

“Целувката, която спря дъжда” – Холи Мартин

Много сладка, романтична и зареждаща история откриваме между страниците на “Целувката, която спря дъжда” от Холи Мартин. Околосветско пътешествие, сбъднати желания, романтични срещи на фона на най-красивите и впечатляващи гледки – всичко това е включено в историята на Ева и Тор. Ако се нуждаете от малко бягство от реалността, тук ви е осигурено, така че възползвайте се. Повече за “Целувката, която спря дъжда” от Холи Мартин четете в блога.

“Wild At Heart” – К. А. Тъкър

Всъщност признавам си, че прочетох “Wild At Heart” още в деня, в който излезе – някъде към средата на февруари, но едва през март успях да напиша ревюто за нея. Книгата не е издавана у нас и е продължение на ‘The Simple Wild”, така че не може да се чете самостоятелно. Джона и Кала са сред любимите ми романтични двойки, защото успяват да намерят общото помежду си въпреки всички различия в характерите и средата, в която са израснали. Бонус – действието се развива в Аляска. И за двете книги разказвам повече в блога.

“В случай на чудо” – Л.Дж. Шен

Прочетох новата книга на Л.Дж. Шен в началото на годината, но исках да излезе българският превод, за да пусна ревю. Странни са ни отношенията с тази авторка – хем има дреболии, които ме дразнят в историите й, хем обаче не мога да спра да ги чета. “В случай на чудо” определено ми хареса повече от “Крадецът на целувки” – главните герои ми бяха по-симпатични, сюжетът беше доста необичаен (поне до един етап) и имаше много приятни нотки на чувство за хумор, които също разнообразяваха историята. Написала съм кратко ревю в блога, за да придобиете по-добра представа.

“Митове” – Стивън Фрай

От известно време насам се каних да прочета “Митове” от Стивън Фрай, затова я включих в Клуб на книгохолика – така вече нямах извинение. Изключително съм впечатлена от книгата и по мое мнение това е една от най-добрите съвременни интерпретации на древногръцките митове и легенди. Написана е на достъпен език, разбираемо, увлекателно, систематизирано и проследява хронологично сътворението на света и управлението на боговете. Горещо ви я препоръчвам, а останалите хвалби може да ги прочетете в ревюто в блога.

“Любов” – Елен Делфорж и Кантен Гребан

Чаках с голямо нетърпение втората книга на Елен Делфорж и Кантен Гребан – след “Мама” нямах никакво съмнение, че ще се влюбя и в тази. Изключителни илюстрации, придружени от докосващи и емоционални текстове, които ти влизат под кожата и се брандират върху сърцето ти. Книга за любовта с различните й лица и форми. Щастлива съм да я имам в библиотеката ми! Още от впечатленията ми за “Любов” четете в блога.

“Световната PR революция” – Максим Бехар

Ами какво да ви кажа – то не може само романи, трябват си и книги, които ни помагат да надграждаме и да се развиваме. Един от многото психолози, които слушах в разни интервюта за психологическия ефект от коронавируса, казваше, че може да използваме времето у дома, за да се усъвършенстваме и да научим нещо полезно, защото рано или късно и това със заболяването ще отмине. “Световната PR революция” е интересно и практично четиво за всички, които работят в сферата на рекламата, мениджмънта, дигиталния маркетинг; които имат малък или среден бизнес и искат да достигнат до повече хора. Още информация за книгата ще намерите в блога.

‘”Изхвърлени в Америка” – Джанин Къминс

„Изхвърлени в Америка“ е книга за силата на духа, за смелостта да се бориш, за физическото оцеляване, но и за необходимостта да съхраниш човешкото в себе си. Роман за избора между правилно и грешно, за моралната дилема между чувството за справедливост и отговорността пред семейството и най-вече историята на една майка, която е готова на всичко, за да спаси детето си. Не мисля, че думите стигат, за да опиша с колко смисъл са изпълнени страниците на тази книга, колко силно въздейства, колко човешки звучи и най-вече какво богатство е. Просто я прочетете.

Този месец прочетох също “Любов и джелато” от Джена Еванс Уелч и “По книгата ще ме познаеш” от Али Бърг и Мишел Калъс, но за тях ще ви разказвам тези дни. Активна съм на електронния четец, защото както казах, чета вечер и така не смущавам домашните със светнати лампи. Там отметнах 2-3 любовни романа, които забелязах, че набират популярност. Стойте вкъщи и четете – сега ви е паднало!

 

Related posts

Избрани книги за юли 2024 г.

Избрани книги за юни 2024 г.

Избрани книги за май 2024 г.