“Световната PR революция” – Максим Бехар

Във време, в което животът се развива така динамично, а социалните мрежи се превръщат в информационни агенции, чиято бързина никой не може да надмине, е хубаво да имаме под ръка книга-съветник, която да ни навигира сред вълните от променливи настроения на масовия потребител. За бъдещето на PR-а, за силата на дигиталния маркетинг, за качествата, които лидерите притежават – това е “Световната PR революция” от Максим Бехар.

“Световната PR революция”:

  • Автор: Максим Бехар
  • Жанр: Нехудожествена литература
  • Страници: 352 стр.
  • Година на издаване: 2019 г.
  • Издателство: Enthusiast

Винаги съм казвала, че книгите улучват точния момент кога да се озоват в ръцете на читателя. Ревюто на “Световната PR революция” от Максим Бехар пристига в период на преход към големи промени, които ще настъпят в глобален мащаб и ще засегнат различни сфери. Сега повече от всякога е важно да умеем да се ориентираме в потока от информация, да сме гъвкави и да се адаптираме към условията на онлайн комуникацията и да се възползваме от възможността да продаваме и да си набавяме стоки и услуги, от които имаме нужда.

“Световната PR революция” е за тези, които работят в областта на рекламата, дигиталния маргетинг, медиите; за всички с малък и голям бизнес, които искат да представят продуктите си по възможно най-добрия и достъпен за клиента начин; за читатели, които се интересуват от аргументирано експертно мнение и са отправили поглед към бъдещето.

Максим Бехар е визионер, който уверено чертае пътя, по който е поел съвременният PR. Книгата е дръзка, за някои може би провокативна, за мен – безкрайно интересна и изключително смислена, защото всяко предложение, идея, съвет или хипотеза се основава на факти и е отлично аргументирано. Разнообразието от теми и въпроси, които Максим Бехар коментира, е голямо – от разликите между работата на PR и рекламна агенция, до прозрачност на информацията, ролята на журналистиката в наши дни, социалните мрежи и дигиталното общество като двигатели на революцията. Включени са мнения на редица експерти и опитни служители, като един от най-големите плюсове на книгата е, че представя различни гледни точки по въпроса с (р)еволюцията на PR-а.

Безспорно “Световната PR революция” има много положителни качества, но две неща ми направиха силно впечатление и в крайна сметка ме спечелиха като читател. На първо място, Максим Бехар излага тезата си на достъпен език, така че идеите му да достигнат до всеки. Освен това говори увлекателно, уверено и не се влияе от коментарите, които думите му биха предизвикали. Хареса ми, че насърчава хората да бъдат по-гъвкави, да гледат в перспектива, да се развиват и учат нови неща, за да бъдат по-добри в работата си и да се ориентират по-лесно в съвременния дигитален свят. Второто нещо, което много ми допадна, е как Максим Бехар говори за бъдещето, но не вмъква и паралели с миналото – разказва с примери от богатия си професионален опит, включва и по-специфични случаи от световната PR практика от последните години.

Независимо дали работата ви е обвързана с реклама и PR, или просто искате да прочетете интересна и полезна книга, богата на ценна и любопитна информация за развитието на съвременното общество, “Световната PR революция” от Максим Бехар си заслужава вниманието ви!

П.П. Тъй като очевидно метриката “Сюжет-герои-емоция” не отговаря на такъв тип литература, я заменям с друга, която намирам за по-подходяща и която отразява по-адекватно мнението ми за книгата.

Related posts

“Момичето от Техеран” – Марджан Камали

“Диамантеното око” – Кейт Куин

“Един тъмен прозорец” – Рейчъл Гилиг