“В случай на чудо” – Л. Дж. Шен

by Хриси

“В случай на чудо” от Л. Дж. Шен беше една от книгите, които прочетох в началото на януари. Изпепеляваща, дръзка, но и малко по-различна от досегашните романи на авторката, в нея откриваме история за любов, която изгаря всичко около себе си, но и която е способна да стопли най-студеното сърце.

“В случай на чудо”:

  • Автор: Л. Дж. Шен
  • Жанр: Романтика
  • Страници: 372
  • Година на издаване: 2020 г.
  • Гледни точки: 2 основни
  • Издателство: Сиела

Аурора Бел Дженкинс не е имала лесно детство – липсата на бащинска фигура е било нещото, което като че ли винаги я е дърпало назад. През годините майка й е давала твърде скромна информация за бащата на Рори, а малкото думи, с които го е описвала, винаги са били просмукани с огорчение и болка. Женкар, алкохолик и най-голямата й грешка са етикетите, които стоят срещу името на Глен О’Конъл, но в очите на Рори той е таткото, който е изпращал подаръци, плащал е издръжка и се е интересувал от нея, макар никога да не я е виждал. Умира няколко месеца преди дъщеря му да завърши гимназия и двамата така и не успяват да се срещнат очи в очи, но Рори е решена да научи повече за баща си и другото му семейство, затова след дипломирането й заминава за Дъблин.

Престоят в ирландската столица се оказва кратък и болезнен – Рори е посрещната от своята полусестра със злоба и ненавист, но напуска острова и се връща в Щатите със сърце, изпълнено с любов. Любов към момчето, с което прекарва най-вълнуващата нощ в живота си – Мал Дохърти. Двамата са убедени, че са сродни души, но времето и обстоятелствата, покрай които пламва тяхната искра, са напълно неподходящи. Затова сключват договор, подписан и подпечатан на салфетка, ако в случай на чудо се срещнат някога отново, да зарежат всичко и независимо от последствията да бъдат заедно.

Минават 8 години, през които Рори никога не е забравила Мал и обещанието, което са си дали. Днес тя работи като фотограф, доволна е от живота си и от известно време си има сериозен приятел. Изгубила е надеждата, че съдбата ще я срещне отново с Мал. Докато един ден той не се оказва човекът, с когото трябва да работи по нов фирмен проект. Мал е текстописец, а песните му струват милиони и се превръщат в хит, независимо кой ги изпълнява. Само че този красив мъж, който стои пред Рори в момента, няма нищо общо с момчето, което тя е оставила в миналото. Груб, дори жесток и отмъстителен, Мал е решен да накаже Аурора за всички нещастия в живота си, откакто двамата са се разделили. И макар да не може да отрече, че онзи пламък помежду им все още тлее някъде в сърцето му, той няма да позволи да разпали нов пожар.

Налага се Аурора да замине за два месеца в Дъблин, където заедно с Мал и една от музикалните звезди да работят по проекта. Престоят в дома на Мал е напрегнат, особено след като Рори научава за предателството, което той е извършил спрямо тяхната договорка. Но няма никакво съмнение, че любовта им е жива и готова да се бори. Докато Рори се опитва да разкрие с какво е заслужила отношението на Мал, стари тайни изплуват на повърхността. Картината най-после придобива яснота, но дали пътищата на Мал и Рори най-после ще се пресекат? 

 

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.