“Целувката, която спря дъжда” – Холи Мартин

by Хриси

Бях решила да пиша кратко ревю за “Целувката, която спря дъжда” от Холи Мартин, но книгата беше изключително приятна, затова реших, че заслужава да ви разкажа малко повече за нея.

“Целувката, която спря дъжда”:

  • Автор: Холи Мартин
  • Жанр: Романтика
  • Страници: 304
  • Година на издаване: 2020 г.
  • Гледни точки: 2
  • Издателство: Ера

Ева е млада жена, която преди няколко месеца е изгубила майка си. Един ден тя случайно открива куп малки бележки с авантюристични мечти – тези, които майка й не е успяла да сбъдне, докато е била жива.  Макар Ева да обича спокойствието и рутината, тя избира да инвестира наследството в реализирането на всички неосъществени желания, колкото и абсурдни да са те. Тъй като всяко се отнася за различна точка от света, тя се консултира с туристическа агенция, която да й помогне да организира пътуването и да й осигури спътник, който да я развежда из непознатите кътчета. Но околосветската обиколка не тръгва по план, защото компания на Ева ще прави Тор – прекалено красивия и дразнещо самоуверен служител, който Ева не хареса. Но докато заедно откриват екзотични и вълнуващи дестинации, тя го опознава по-добре и е запленена от добротата и чувството му за хумор. Постепенно Ева започва да сбъдва и собствените си мечти, за които дори не се е осмелявала да копнее. И го прави с човека, който не е подозирала, че търси. 

“Целувката, която спря дъжда” е от романите, които действат като хапче за добро настроение – пренася ни на интересни и популярни кътчета по света, разказва ни една сърдечна любовна история, предизвиква ни да мечтаем и да се борим за мечтите ни. Романтична, авантюристична и страстна, тази книга фокусира вниманието върху моментите, които ни спират дъха и ни карат да се чувстваме живи, припомня ни, че животът е кратък и вместо да съставяме дълги списъци с желания, които никога не смеем да изпълним, трябва да сграбчим мига и сами да потърсим щастието.

“Целувката, която спря дъжда” е любовен роман, който проследява изграждането и задълбочаването на връзката между двама души, които при обичайни обстоятелства се страхуват от любовта и дори я избягват. В този случай обаче тя сама ги намира и не им оставя много избор, освен да й позволят да използва магията си. Холи Мартин обръща внимание колко е важно да намериш правилния човек – този, който те разсмива и който поглъща сълзите ти; който се радва на твоите успехи и те поставя на първо място; който ще обиколи света, ще направи невъзможното, за да види усмивката на лицето ти. Някой циник вероятно ще каже, че това е твърде сладникаво или клиширано, но нима е клише да обичаш и да бъдеш обичан?

От всички преживявания на Ева и Тор накрая можете спокойно да си съставите ваш списък с идеи за щури предизвикателства като да пееш на Айфеловата кула или да гледаш как плуват китовете на метри от теб. Докато разказва за чуждите желания, Холи Мартин ни насърчава да обърнем внимание на нашите – на онези, които се страхуваме да изречем на глас, защото не мислим, че някога ще станат реалност. А всъщност системата е много проста – първата стъпка е да поискаш нещо, втората – да повярваш в него, третата – да го реализираш.

Самата история е доста динамична, тъй като непрекъснато се озоваваме на популярни и не толкова познати места – красиви и любопитни кътчета от света, които ни разкриват по нещо за всяка култура. Авторката пише увлекателно, а редуването на гледните точки определено ни помага да разберем по-добре героите. Напълно осъзнавам, че всичко между Тор и Ева се случи твърде бързо и понякога имаше моменти, когато в реалния живот едва ли всеки би действал като тях, но пък нали затова се потапяме в книгите – за да отидем на място, където действителността е друга и всичко е възможно!

Завършвам ревюто на “Целувката, която спря дъжда” от Холи Мартин с кратък списък от 5 неща, които аз бих искала да направя някой ден – да се разходя из Central Park, да видя северното сияние, да посетя Санкт Петербург по време на белите нощи, да живея един месец в Лондон или Париж, да направя обиколка на Италия. Сега остава да се задействам!

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.