Избрани книги за март 2020 г.

by Хриси

Март. Ухае на пролет, на слънце и… на нови книги, за които нямам търпение да ви говоря. Вижте кои са избраните заглавия за месец март.

“В случай на чудо” – Л. Дж. Шен

Връзката ми с книгите на Л. Дж. Шен е много особена – хем имам някои забележки към тях, хем историите успяват да ми грабнат и задържат вниманието до финала. За “Крадецът на целувки” нямаше много какво да ви разкажа, затова не писах ревю, но “В случай на чудо” скоро ще има отразяване в блога. От запознанството до “възраждането” на любовта между главните герои, историята е меко казано необичайна и любопитна, а тайните, които са били поводът да стоят далеч един от друг, внасят нотка на загадъчност, която провокира още повече интереса. “В случай на чудо” от Л. Дж. Шен на издателство Сиела трябва да излезе в началото на март.

“Тайният мъжки клуб за любовни романи” – Лиса Кей Адамс

Беше истинско удоволствие и безкрайно забавление да прочета “Тайният мъжки клуб за любовни романи” от Лиса Кей Адамс. Толкова е трудно да намериш романтична книга, която да те разсмива искрено, а не да те разплаква. Историята на бейзболния играч Гавин Скот и опитите му да спаси брака си определено е нещо свежо и различно и се откроява сред останалите любовни романи. Любопитното тук е, че Гавин разчита на свои приятели, които са част от таен мъжки клуб, в който четат романтични книги с цел да разбират по-добре половинките си и да избягват скандалите. Използвайки като опорни точки ключови моменти от сюжета на пикантен исторически любовен роман за един английски аристократ, който се опитва да спечели съпругата си отново, членовете на клуба напътстват Гавин как да спаси своя брак.  Но май накрая бейзболистът трябва да разчита на собствените си инстинкти. “Тайният мъжки клуб за любовни романи” от Лиса Кей Адамс на издателство Ибис излиза на 2 март.

“Парижката школа по чар” – Джейми Кат Калън

От малка възприемам Париж като еталон за стил, класа и аристократизъм. Има нещо изключително магично и очарователно в начина, по който парижани възприемат света около себе си. Джейми Кат Калън ни обещава да ни посвети в тайните и философията на живота на тази особена “порода” французи. Казват, че “Парижка школа по чар” не просто наръчник по френски чар и романтика, а е вдъхновяващ манифест на интелекта, силния дух и самоуважението, с които всъщност жената привлича мъжете. Благодарение на съветите в нея всяка дама може да внесе парижки чар в живота си, като си купи красиво цвете, избере знаковия си цвят или си припомни магията на танца. “Парижката школа по чар” от Джейми Кат Калън на издателство Хермес излиза на 4 март.

“Любов” – Елен Делфорж

Само любов имам за предишната книга на Елен Делфорж – “Мама”, затова нямам съмнение, че и този път ще хлътна. Комбинацията от думите на авторката с изумителните илюстрации на Кантен Гребан превръщат тези книги в безценни съкровища, от които всяка библиотека има нужда. “Любов” е посветена на най-великото чувство, без да го поставя в рамки или да му лепи етикети. Любовта във всичките й форми пропива всяка страница от това луксозно издание с твърди корици и аз нямам търпение да се докосна до него. Издателство “Дъбови листа” ни го е обещало за 20 март.

“Изхвърлени в Америка” – Джанин Къминс

Едно от заглавията, които критиците посочват като абсолютен хит за 2020 г. “Изхвърлени в Америка” от Дженин Къминс идва на български този март, за да ни разкаже за Лидия Перес, чийто живот се преобръща, след като мексикански мафиот убива съпруга й. Същият този мъж, който е поръчал убийството, е бил сред редовните й клиенти в нейната книжарница и постепенно се е превърнал в неин приятел, докато един ден Лидия не научава, че ръцете му са изцапани с кръв, а днес застрашават и живота на детето й.  “Изхвърлени в Америка” от Дженин Къминс на издателство ICU трябва да е по книжарниците от 23 март.

“Всички цветя в Париж” – Сара Джио

До момента съм прочела два от романите на Сара Джио и определено ми допадна както стилът й на писане, така и историите, които разказва – увлекателни, емоционални, докосващи. “Всички цветя в Париж” ни среща с две жени. Керълайн живее в наши дни, но след катастрофа, е получила амнезия и не помни нищо от миналото си. Апартаментът й в Париж става нейното убежище, собственикът на близкия ресторант – неин довереник и опора, на която да се опре, а писмата, които открива от далечната 1943 г., й разкриват отдавна погребани тайни на жена на име Селин, която е била готова да пожертва всичко, ако това е било гаранцията за сигурността на близките й. “Всички цветя в Париж” от Сара Джио на издателство Хермес излиза на 24 март.

“По книгата ще ме познаеш” – Али Бърг и Мишел Калъс

Сигурна съм, че всички запалени читатели си падат по романи, в които се говори за други книги и за любовта към четенето. Е, “По книгата ще ме познаеш” от този отличен писателски тандем Али Бърг и Мишел Калъс е точно такъв тип. Романтична история, в която главната героиня вярва, че любимите й книги ще я отведат към нейната сродна душа, затова оставя в трамваите на Мелбърн избрани заглавия с посланието, който ги открие, да се свърже с нея. Само че любовта има други планове и се оказва, че читатели с разнородни литературни вкусове си пасват също толкова добре. “По книгата ще ме познаеш” от Али Бърг и Мишел Калъс на издателство Софтпрес излиза през втората половина на март.

“Любов и джелато” – Джена Еванс Уелч

Какво му трябва на един читател на романтични книги – любовен сюжет, красива дестинация и нещо сладко за разкош! Всички знаем, че италианският сладолед е извънземно вкусен, така че шансът да подмина “Любов и джелато” от Джена Еванс Уелч е нулев. Запознаваме се с Лина, която трябва да прекара лятото в Тоскана (да я съжали човек), но тя съвсем не е в настроение за прословутия италиански приказен пейзаж, защото всъщност изпълнява предсмъртното желание на майка ѝ – Лина да опознае баща си. Баща, който не е присъствал в живота ѝ през последните 16 години…Всичко, което Лина иска, е да се прибере у дома. Но тогава получава дневника, който майка ѝ си е водила, докато е живяла в Италия, и внезапно открива един вълшебен свят на тайна любов, изкуство и ароматни пекарни. Свят, който я вдъхновява да последва стъпките на майка си заедно с очарователния Рен и да разбули дълго пазена тайна. Тайна, която ще промени всичко, което Лина е знаела за майка си, за баща си и дори за самата себе си.

“The Honey-Don’t List” – Кристина Лорен

Писателското дуо Кристина Лорен е създадено, за да ни радва с любовните си романи, изпълнени с емоция и написани с приятно чувство за хумор. Новата книга на авторките излиза на английски през март и носи любопитното заглавие “The Honey-Don’t List”. Кери Дъглас и Джеймс Маккан са наети от най-обичаната двойка на Америка – Кери е момичето в сянка зад успеха на Мелиса и Ръсти Трип, но не може да напусне, защото осигуровките и парите й трябват, а Джеймс се надява на роля в киното, която най-после да му отвори куп врати. Има една малка подробност – Мелиса и Ръсти Трип не могат да се понасят. Задачата на Кери и Джеймс е да опазят това в тайна, а междувременно може би ще открият един в друг нещо повече от приятелско рамо, на което да се опрат.

 

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.