“Магазинчето за шоколад и мечти” – Мануела Инуса

by Хриси

Февруари ухае на цветя, романтика, шоколад. Откриваме ги на любимата ни малка уличка в Оксфорд – “Валери Лейн”, където този път ни посреща Кийра в “Магазинчето за шоколад и мечти”.

“Магазинчето за шоколад и мечти”:

  • Автор: Мануела Инуса
  • Жанр: Романтика, Дамска проза
  • Страници: 224
  • Година на издаване: 2020 г.
  • Гледни точки: 1
  • Издателство: Хермес

Кийра е майстор на шоколада и сътворява кулинарни чудеса с него, с които изненадва своите редовни клиенти и щедро черпи приятелките си, които също имат магазини на “Валери Лейн”. Любов в кухнята на Кийра ще откриете в големи количества, но у дома положението далеч не е толкова розово. Кийра е заедно с Джордан от няколко години, само че напоследък пламъкът помежду им не само изглежда изгаснал, но и настъпилата студенина в отношенията им се отразява на ежедневните им разговори, които непрекъснато прерастват в скандали.

Джордан работи като зъболекар, посвещава свободното си време на тренировки във фитнеса и различни спортове, набляга на здравословния начин на живот и не разбира нито страстта на Кийра към шоколада, нито желанието й да развива малката шоколатерия. Кийра обича да похапва сладко и не се срамува от заоблените си форми, докато Джордан не й го напомни (всекидневно) как й се отразяват малките “дегустации” в кухнята. Проблемът обаче не е, че двамата са толкова различни, а че вече не гледат в една посока.

Въпреки съветите на приятелките си и непрекъснатите издънки на Джордан, Кийра не е готова да зареже връзка, в която е вложила толкова време, усилия и любов, но постепенно осъзнава, че двамата вече не са добри един за друг. Освен това чаровният и мистериозен мъж, който се появява веднъж седмично я кара да мечтае за връзка, в която човекът до нея ще я гледа с любов и обожание и ще иска да прекара времето си в нейната компания. Късно ли е да започне отначало, може ли да поправи отношенията си с Джордан и струва ли си, след като той самият крие шокираща тайна?

Докато Кийра се опитва да сложи любовния си живот в ред, заедно с приятелките й от улица “Валери Лейн” се обиняват около една благородна кауза, с която продължават добрия пример на самата Валери преди години.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.