5 книги, с които да кажеш “Обичам те!”

by Хриси

Любовта е чувство, което трудно може да се изрази с думи. Изисква се особен талант, за да докоснеш най-нежната и деликатна струна на човешката душа. И дори да не празнуваш Свети Валентин, винаги можеш да покажеш на половинката, че я обичаш и оценяваш. Ето 5 книги, с които да кажеш “Обичам те!”:

“Мигове любов” – Catana Comics

Ако трябваше да избирам книга, която аз да подаря на моята половинка, то това би била “Мигове любов”. В нея са събрани всички онези малки моменти, които ни припомнят какво прави една връзка толкова специална. Това е книга-комикс за онези мигове, в които се чувстваш обичан и обгрижван, в които даваш и получаваш любов. Сладка, забавна, романтична и малко по-различна, “Мигове любов” ни припомня, че да обичаш истински, означава да познаваш другия по-добре от себе си, да не се притесняваш как се държиш около него, защото знаеш, че те харесва всякак, да изпитваш непреодолим импулс да го задушиш в прегръдката си.

“В градините на любовта” – Халил Джубран

Любовта е сентенцията на живота, житейска философия, която всички изповядваме. Да се върнем към нейните корени, да я опознаем по-добре, да я видим в различните й роли, да ни вдъхнови, да ни разпали, да ни смири – за това са афоризмите, притчите и изящната поезия на  ливанския поет Халил Джубран. Тук думите са изпълнени с желание и копнеж, но също с милосърдие, състрадание, добрина.  Да се обясниш в любов на твоята сродна душа, да кажеш “Обичам те” на най-близките ти хора, да обичаш дома и земята, на която си отгледан, да почувстваш, че носиш в сърцето си една по-висша сила, да обичаш себе си –  означава да се чувстваш жив!

“Пиша, за да забравя. Четеш, за да си спомниш” – Цвета Тодорова

Докато чакам новата стихосбирка на талантливата Цвета Тодорова, използвам да припомня за първата й книга с поезия, посветени на различните лица на любовта – “Пиша, за да забравя. Четеш, за да си спомниш”. Стиховете на Цвети са семпли, кратки, но дълбоки, въздействащи, нежни, красиви. Извират от душата, заиграват се с думите, нашепват истини, обясняват се в любов.

“Изкуството да създаваме спомени” – Майк Викинг

Животът е низ от моменти – малки, големи, тъжни, щастливи. Нашата памет е грижливо пазена съкровищница от спомени – затваряме очи и преживяваме за секунди тези скъпоценни мигове, които сме споделили с най-близките ни хора. Да им се насладиш, да ги оцениш, да се вдъхновиш да търсиш и създаваш нови такива е мисията на Майк Викинг и последната му книга “Изкуството да създаваме спомени”. Никога не е късно да поставиш началото на нова традиция, на ритуал, за който да знаете само ти и любимият човек. Защо не сега?

“Когато “тръгвай” значи “остани” – Ралица Генчева

50 любовни стихотворения, носещи характерния нежен и деликатен стил на Ралица Генчева, красиво поднесени под формата на отделни картички, с които да се обясниш в любов на твоята половинка – това е “Когато “тръгвай” значи “остани”. “Тази книга е събрала думите, които устните ни не страхуват да произнесат на глас. Стиховете в нея ще ви напомнят, че едно сърце никога не забравя как да обича и че в любовта има само превъзходна степен.”, казва самата Ралица Генчева. А ето и идея как да оформите подаръка – отделете това стихотворение, в което откривате себе си най-силно, и го поставете в рамка заедно със снимка, на която сте с любимия човек.

Въпреки че тези 5 книги казват “Обичам те” по възможно най-красивия начин, не забравяйте да добавите и едно ръчно изписано от вас, защото то е най-ценното!

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.