“Среща под звездите” – Джо Томас

“Среща под звездите” е от онези книги, които ти се иска да четеш в някоя хижа, край камина, от която пука огън, а ти си се свил с меко одеало и чаша червено вино. С хижа не разполагам, за камина да не говорим, но пък историята на Джо Томас определено успя да разнежи и стопли читателската ми душа в последните дни от изминалата година.

“Среща под звездите”:

  • Автор: Джо Томас
  • Жанр: Романтика
  • Страници: 328
  • Година на издаване: 2019
  • Гледни точки: 1
  • Издателство: Ера

Халей е млада жена, която обича работата си. Ролята й на куриер й осигурява чести пътувания и посещения на невероятни места, които иначе едва ли би успяла да види или да опише в туристическия си дневник. Винаги отдадена на задачата, тя се бори за повишение и може би е на крачка от това да го постигне. Трябва да изпълни една последна поръчка, за да й бъде потвърдено – да достави брачните халки навреме за сватбата на дъщеря на много важен клиент на фирмата. Дестинацията – малко градче в най-северната част на Швеция – Лапландия. 

Има само един проблем – по време на път куфарът й е бил разменен с този на друг пътник. Задачата на Халей се усложнява значително – тя трябва да открие кой е Даниел Нухте, къде живее и по възможно най-бързия начин да стигне до него, за да прибере халките и да ги достави навреме за сватбената церемония. Даниел Нухте се оказва много популярен местен готвач, който обаче е затворил ресторанта си и е изчезнал от светските среди. Загадъчният му приятел Бьорн твърди, че може да заведе Халей при него, ако тя му помогне да прекарат стадо северни елени през Лапландия. Преходът е тежък, студът – несравним, гледките – впечатляващи. За Халей това се оказва най-голямото предизвикателство в живота й, защото освен да намери Даниел Нухте, тя трябва да открие отново себе си и да се научи да живее, като изостави призраците от миналото.

По пътя към фермата Бьорн е впечатлен от силния характер и упорството на тази иначе крехка на вид и нежна жена. Халей не е безразлична към чаровната му усмивка, която той крие зад мрачна и загадъчна маска. Но за любов и дума не може да става! Или поне те така си мислят…

Related posts

“Щастие за начинаещи” – Катрин Сентър

“Аталанта” – Дженифър Сейнт

“Момичето от Техеран” – Марджан Камали