“Малкото хотелче на име Коледа” – Колийн Райт

by Хриси

“Малкото хотелче на име Коледа” от Колийн Райт беше моят избор за коледен роман, който да чета по празниците. Признавам си, че “залитнах” по него заради красивата корица, която носи усещане за домашен уют и много коледен дух. За щастие открих това и между страниците на книгата.

“Малкото хотелче на име Коледа”:

  • Автор: Колийн Райт
  • Жанр: Романтика
  • Страници: 312
  • Година на издаване: 2019
  • Гледни точки: множество
  • Издателство: Сиела

Някъде из красивата природа на Вермонт има отбивка от главния път, която те води до малко хотелче на име “Евъргрийн”. Вътре те очаква гостоприемна и топла обстановка, благодарение на която се чувстваш като у дома си – огънят в камината гори, посрещат те с домашно приготвени лакомства, с усмивка и любезно отношение. Напоследък хотелчето не се радва на много внимание, защото големите вериги привличат туристи с предложения за спа процедури и лукс. Само че когато навън снегът е натрупал и е затворил пътищата, именно вратите на хотел “Евъргрийн” се отварят за всеки, който търси подслон.

Тук е отседнала Моли – писателка на детски книги, която търси вдъхновение. Открива го в усмивките на две сладки момичета и в очите на техния татко. Хана пък е трябвало да отпразнува най-важното събитие в живота й – нейната сватба, на място, което пази най-скъпите й детски спомени. Годеникът й не се появява за сватбата, но може би така е било писано, защото опора в този труден момент става познато лице от миналото. Айрис е предишната собственичка на хотела – преди време го е продала на двойка, която може да се грижи по-добре за него, но сърцето й и домът й са още тук, затова тя посреща с приветлива усмивка всеки на рецепцията.

Джийн и Тим са домакините, които отдавна не са виждали хотела толкова пълен. Заради сериозната конкуренция и сериозните финансови загуби те са решили това да е последната Коледа в “Евъргрийн”, а след това да приемат поражението и да го обявят за продажба. Колкото повече се отдалечават от мечтата си да имат успешен бизнес и хотелът им да се пълни с доволни клиенти, толкова по-голяма става и дистанцията помежду им. Съдбата обаче има други планове, може би Джийн и Тим са се нуждаели от малко късмет и щипка коледна магия, за да сбъднат мечтите си.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.