Какво прочетох през декември 2019

by Хриси

Завършвам книжната година с усмивка и куп интересни книги, за които ви разказах в блога. Не успях да изкарам целия блогмас, но все пак публикувах 20 от 24 публикации, а сред тях бяха и ревютата на романите, които отметнах през декември 2019г.

“Музиката на сърцето” – Ейми Хармън

Красива, романтична история, в която се набляга на приятелството и доверието, на езика, на който две сродни души общуват, на музиката като начин да изразиш себе си. “Музиката на сърцето” от Ейми Хармън ни срещна с Джоузи и Самюъл, чиято любовна история разцъфва пред очите ни, но любовта им се нуждае от време, за да узрее и да бъде достатъчно силна, за да устои на всякакви предизвикателства. Повече за романа може да прочетете в ревю в блога.

“Приключение в Долната земя. Коледари срещу хали” – Елена Павлова

„Приключение в Долната земя. Коледари срещу хали“ е приказен роман, който се основава на българските традиции и фолклор. Увлекателна, динамична и разказана на достъпен език и с чувство за хумор, историята на Калинка и Лъчко наистина отвежда децата на вълнуващо приключение, където наравно с героите ще се борят със страшни хали, ще пътешестват из Долната земя, ще се запознаят с истински неболази и ще преживеят първия си неботръс.

“Тайните, които не разкрихме” – Лара Прескот

Едно от силните заглавия, с които завършвам книжната година. “Тайните, които не разкрихме” от Лара Прескот е книга за феномена “Доктор Живаго”, за силата и влиянието на литературата, за пропагандата и манипулацията на хората, за опасните шпионски игри по време на Студената война, за силните жени, които са музи и вдъхновителки. Повече за книгата може да прочетете в блога.

“Вярвай в чудеса” – Павлина Делчева-Вежинова

Най-коледната, най-вълшебната книга – така бих описала “Вярвай в чудеса” от Павлина Делчева-Вежинова. 24 приказни истории за Дядо Коледа и неговите помощници. Сред красивите илюстрации, дело на Стоян Атанасов, и увлекателните разкази за приключенията на джуджетата, полярните мечоци и, разбира се, самия Дядо Коледа откриваме също отговори на въпроси, които децата често задават.

“10 минути и 38 секунди в този странен свят” – Елиф Шафак

„10 минути и 38 секунди в този странен свят“ от Елиф Шафак е едно от заглавията, които наистина остават отпечатък през моята книжна 2019 г. Струва си да се прочете – заради историята, заради смелостта на авторката, заради истините, които назовава, заради невероятно красивия и изразителен стил, носещ почерка на Елиф Шафак, заради таланта й да ти бърка право в душата и да те прави съпричастен към всичко, което героите й преживяват.

“Повярвай ми” – Дж. П. Дилейни

Без да преувеличавам, „Повярвай ми“ е брилянтен психотрилър – гениален сюжет, изключителен стил, герои, които впечатляват и се помнят. Мрачен, напрегнат, загадъчен! Сюжетът е напълно непредсказуем – толкова е заплетен, включващ комплексни и до последния детайл изпипани образи, че до края на историята не можех да определя кой е убиецът и има ли положителен герой в историята. Повече за книгата може да прочетете в блога.

“В градината на билките” – Рис Боуен

“В градината на билките” е вторият ми роман от Рис Боуен и ако първата й книга, “Писмо до Тоскана”, ме остави с положително впечатление, то втората абсолютно ме очарова! Изключително интересна, увлекателно разказана, трогателна и в същото време вдъхновяваща история за женската сила и борбеност. Един по-различен исторически роман, който ни връща във времето в края на Първата световна война и ни дава да погледнем на тогавашните събития от един по-необичаен ъгъл. Скоро и ревю!

“Класически наръчник за любовта” – Кърсти Грийнуд

“Класически наръчник за любовта” от Кърсти Грийнуд е книга, която определено знае как да разсмее читателите. Страшно се забавлявах с преживелиците на Джесика, с нейния очарователен, искрен, макар и на моменти леко наивен характер, с върховете и спадовете, които имаше в личния си живот, с житейските уроци, които учеше в движение, но и които самата тя преподаваше на баба си. Скоро очаквайте ревю в блога.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.