Книги за коледен подарък – 8 предложения

by Хриси

Книгата е коледен подарък, който никога не излиза от мода. Освен че трябва да изберете подходящо заглавие, което да ангажира вниманието на читателя, е препоръчително да инвестирате в специални издания – с твърди корици и  красиво графично оформление. Посланието също е от значение, затова помислете какво казвате с книгата, която подарявате. Ето моите 8 предложения за книги, които могат да са чудесен коледен подарък за вашите близки.

“Класически коледни истории”

В случай, че искате да заложите на тематичен подарък и държите да е книга, тогава бързо грабвайте “Класически коледни истории” на издателство Ера. Вътре са събрани произведения на някои от най-емблематичните имена в литературата, както и любимата на всички коледна приказка за “Лешникотрошачката”. Изданието е с твърди корици и красиво оформление, така че освен наслада за душата, е удоволствие и за очите.

“Атлас на щастието” – Хелън Ръсел

Препоръчвам “Атлас на щастието” от Хелън Ръсел за подарък за Коледа, рожден ден, имен ден, случаен ден и т.н. Много харесах книгата – позитивна, информативна и с чудесно оформление. Хелън Ръсел прави едно околосветско пътешествие и събира факти и впечатления, които са полезни и много любопитни. Как живеят хората по света, каква е философията им и какво ги прави щастливи? Всичко това го пише в книгата.

“Изкуството да създаваме спомени” – Майк Викинг

Като един виден почитател на Майк Викинг не мога да пропусна да включа някоя от неговите книги в препоръките ми за коледен подарък! Спирам се на последната, “Изкуството да създаваме спомени”, защото понякога близките ни се нуждаят от вълшебно хапче, което да им припомни, че животът не е толкова гаден и че имаме куп причини да сме благодарни и щастливи – просто трябва да си спомним за всички моменти, когато сме имали повод да се усмихнем и да празнуваме: последната семейна почивка, миналогодишната Коледа, спокойната неделя, която имахме миналата седмица и т.н.

“Моята история” – Мишел Обама

Ако има автобиография, която препоръчвам на всеки, то това е “Моята история” на Мишел Обама. Вдъхновяваща, мотивираща и много истинска, историята на бившата Първа дама на САЩ разказва за нейния път от по-бедните части на Чикаго до Белия дом – за всички предизвикателства, върхове и спадове, за колебанията, страховете и мечтите. Книгата не е политическа, нито идеализира лица и държави, а е лична, с послание към всички жени по света.

“Безкрайната игра” – Саймън Синек

На близки и приятели, които имат иновативно мислене, интересуват се от бизнес, икономика, политика или просто са амбициозни и събират съвети от успелите, за да са сигурни, че са на прав път – за тях е “Безкрайната игра” от Саймън Синек. Как да останеш “в играта”, при положение, че правилата непрекъснато се менят, а на сцената се появяват нови и още по-силни играчи? Има ли въобще победител и каква е голямата награда, за която се борим? Саймън Синек дава отговор на тези и много други въпроси в “Безкрайната игра”.

“Истории за лека нощ за момичета бунтарки 2” – Елена Фавили, Франческа Кавало

Допълваме предишния списък на Елена Фавили и Франческа Кавало с още 100 жени, чиито истории могат да послужат за пример и вдъхновение на всяко малко момиче. “Истории за лека нощ за момичета бунтарки 2”  ни разказва историите на Бионсе, Одри Хепбърн, Дж. К. Роулинг, Агата Кристи, Беатрикс Потър и още много други. Със сигурност е издание, което аз бих се радвала да получа като коледен подарък. Очаква се книгата да излезе през декември.

“Думам ти, щерко. Български празници и обичаи” – Анелия Овнарска-Милушева

Хубаво е покрай чуждестранните книги да не пренебрегваме и родните авторски издания, както и тези, които наблягат на нашата култура и фоклора ни. “Думам ти, щерко. Български празници и обичаи” от Анелия Овнарска-Милушева разказва за нашенските традиции и обичаи, за празниците, които отбелязваме и които са маркирали календара на нашите предци, за приказки и поверия, които са съхранили българския дух.

“Вълшебни приказки от световната съкровищница”

Един от книжните подаръци, от който може да се възползват всички в семейството. “Вълшебни приказки от световната съкровищница” включва богата колекция от приказни истории – от произведения на Братя Грим и Ханс Кристиан Андерсен, до приказки, които идват от Норвегия, Русия, Индия, Филипините и Япония. Историите са придружени от кратки бележки, които дават допълнителна информация за приказките и извеждат поуките от тях.

 

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.