Какво ще чета през декември 2019

by Хриси

Декември е блаженство – освен че имам извинение да си пея коледни песнички, тогава е и Коледният панаир на книгата, който обожавам заради атмосферата и купищата четящи хора, които са в търсене на интересни заглавия. За пръв път тази година съм решила да направя блогмас – всеки ден, до 24ти декември включително, ще споделям по една публикация в блога. Но преди всичко, трябва да отбележим новите книги – ето какво ще чета през декември 2019:

“Среща под звездите” – Джо Томас

Любовна история, при това такава, която се развива в Лапландия – това ми е абсолютно достатъчно, за да съм сигурна, че искам да прочета “Среща под звездите”, и то още този месец. Книгата разказва за Халей, която е на крачка от повишението, но лош късмет и една нелепа ситуация объркват плановете й. Единственият начин да се измъкне от кашата, да приеме налудничевото предложение на интригуващия и загадъчен Бьорн и да се впусне в щуро приключение в магическата зимна красота на Лапландия. “Среща под звездите” от Джо Томас на издателство Ера е вече по книжарниците.

“Как да бъдеш парижанка, където и да се намираш” – Ан Бере, Одре Диуан, Каролин дьо Мегре и Софи Ма

Елегантност, финес, експерти в любовта и в умението да се наслаждаваш на живота – французойките като че ли са открили формулата на живота и пазят тайната единствено за себе си. Е, тези четири парижанки обаче са решили да я споделят и с останалия свят. Приятелките Ан Бере, Одре Диуан, Каролин дьо Мегре и Софи Ма предлагат своите оригинални гледни точки за стила, красотата, културата, обноските и мъжете. Ще ни научат как да бъдем загадъчни и чувствени, но и как да изглеждаме естествени; ще споделят с нас тайни и хитрини, които са открили през годините; ще ни разкажат какво мислят за децата, за сватбите и ходенето на фитнес и, разбира се, ще ни разведат из най-важните места в Париж. “Как да бъдеш парижанка, където и да се намираш” на издателство Hybrid Books излиза на 2 декември.

“Вярвай в чудеса” – Павлина Делчева-Вежинова

Най-вълшебната от всички книги този месец запазих за финал! Вече имах удоволствието да се докосна на магията във “Вярвай в чудеса”, но съм убедена, че ще я прочета още поне няколко пъти този месец. “Вярвай в чудеса” се води детска книжка, но според мен е за всички, които обичат Коледа и които вярват в магията на празника. Ако искате да научите как Дядо Коледа е започнал да раздава подаръци на децата, или пък искате да разкажете на вашите деца как писмата им стигат до белобрадия старец, кой му помага и как успява да обиколи всички къщи само за една нощ, тогава със сигурност трябва да надникнете в страниците на книгата. А там ви очакват приказни илюстрации и 24 вълшебни истории. “Вярвай в чудеса” от Павлина Делчева-Вежинова трябва да е по книжарниците от 2 декември.

“12 часа преди Коледа” – Десислава Чучулайн

Още един коледен роман, който е в списъка ми с декемврийски заглавия. “12 часа преди Коледа” е приказна история за един книжар и една млада жена, които отдавна са забравили що е то коледен дух. Те ще се отправят на пътешествие във времето, което ще предопредели не само тяхната съдба, но и Баланса на Реалността. Някъде на Земята се крие тайнствена книга, която ги свързва. Те не знаят за нея, нито предполагат, че дванайсет часа преди Коледа страниците ѝ ще засияят, а по ръбовете ѝ ще изпъкнат мистериозни символи. В търсене на своя нов Книжар Главната книга ще се телестранира на Земята и ще припомни на двама души кои са истински важните неща в живота. Оказва се, че до Книгата искат да се доберат и други герои с далеч не толкова чисти намерения. Кой ще бъде избраният? “12 часа преди Коледа” е дебютният роман на Десислава Чучулайн и вече е по книжарниците благодарение на издателство Orange Books.

“Малкото хотелче на име “Коледа” – Колийн Райт

Оставаме на тематична празнична вълна с “Малкото хотелче на име “Коледа”. По време на снежна буря едно уютно малко хотелче се оказва свързващото звено на три истории. Там срещаме Моли, която е писателка и иска да завърши романа си, но заради вдъхновението все не идва. Докато не среща Маркъс и неговите две дъщери. Хана пък лекува разбитото си сърце, след като годеникът й я напуска два дена преди сватбата. За щастие в малкото хотелче тя се сблъсква с приятеля си от детските години и това я кара да погледне ситуацията в перспектива. Джийн и Тим са собствениците на хотела, които се стараят да запазят бизнеса си и да превърнат хотелчето в топло и приветливо място. Но когато става дума за връзката им, нещата съвсем не са толкова розови. Или пък просто са се нуждаели от щипка вълшебство…”Малкото хотелче на име “Коледа” от Колийн Райт на издателство Сиела е вече по книжарниците.

“Дракончето с шоколадово сърце” – Стефани Бърджес

Приказна история, в която се разказва за едно смело момиче и за мнооого шоколад. О, да! Ще се чете. “Дранкончето с шоколадово сърце” от Стефани Бърджес ни среща с Авантюрин е-най-свирепият и смел дракон в планината. Тя е готова да го докаже на семейството си, като напусне сигурността на пещерата им и залови най-опасната плячка от всички – човек. Но когато мъжът, когото среща, я измамва да изпие вълшебен горещ шоколад, Авантюрин се превръща в дребно момиче, с малки тъпи зъби, никакъв огън и без нито един драконски нокът.Тя все още се чувства най-свирепото създание по тези ширини, но сега е открила и своето истинско призвание: да овладее изкуството да приготвя шоколад! “Дракончето с шоколадово сърце” от Стефани Бърджес на издателство Ибис излиза по книжарниците 10 декември.

“Класически наръчник за любовта” – Кърсти Грийнуд

От издателство Ибис са ни подготвили нова забавна, романтична история в лицето на “Класически наръчник за любовта” от Кърсти Грийнуд. В нея четем за Джесика Бийм – момиче, което обича живота и определено знае как да се забавлява, но това й създава сериозни трудности. В един момент Джесика се оказва безработна и без дом, затова избира да потърси помощ от отдавна изгубената си баба, известната в миналото писателка Матилда Бийм. Явно и при баба й ситуацията не е розова, защото книгите й за любовта и ухажването, които са били бестселъри през петдесетте години на двайсети век, отдавна не са преиздавани. Изход като че ли има – Джес трябва да се превърне в скромна жена и да следва съветите на баба си, а тя от своя страна, ще напише актуален наръчник, който лондонско издателство ще издаде. Предизвикателството – Джес трябва да накара прословутия плейбой и най-желан ерген в Лондон, Лео Фрост, да ѝ се обясни в любов. “Класически наръчник за любовта” също излиза на 10 декември.

“Град на име съвършенство” – Хелена Дъган

Явно ми върви на приказни истории този месец, защото още една фентъзи книга попада в списъка ми за декември. “Град на име съвършенство” ни запознава с Вайълет, която не иска да се мести в Съвършенство, защото кой иска да е чист и спретнат и съвършено послушен през цялото време? Тя бързо разбира, че тук се случва нещо странно: все чува шумове вечер, майка ѝ се държи непривично, а баща ѝ изчезва. Когато се запознава с Момче, открива, че баща ѝ не е единственият похитен… и че загадъчните стражи пазят една съвършено зловеща тайна! “Град на име съвършенство” от Хелена Дъган на издателство Orange books е вече по книжарниците.

“Среднощно слънце” – Ю Несбьо

Дали пък най-после не е дошъл моментът да се запозная с творчеството на Ю Несбьо! Признавам, че открай време слушам за легендарния Хари Хуле, но все не стигам до него. Сега обаче от издателство Емас ще зарадват читателите с нов, самостоятелен роман от автора, в който един престъпник търси убежище сред малко норвежко селце. Престоят му там пречупва нещо в него, но има ли време да поправи грешките си и възможно ли е наистина да се спаси? “Среднощно слънце” от Ю Несбьо на издателство Емас предстои да излезе този месец.

“Песен за сянката” – С. Джей-Джоунс

Този декември ще имаме възможност да прочетем продължението на “Зимна песен” от С. Джей-Джоунс. Признавам, че съдбата на Лизл и нейният мрачен крал стои в ума ми като нерешена задача, към която периодично се връщам. В “Песен за сянката” ще научим как е продължил животът на нашата героиня обратно в Горната земя и дали наистина там е нейното място. Оказва се, че границата между двата свята се рушат, и може би е дошло време да научим кой е Кралят на гоблините, какви са неговите тайни и имат ли бъдеще с талантливата музикантка. “Песен за сянката” от С. Джей-Джоунс на издателство Емас излиза този месец.

“Regretting You” – Колийн Хувър

Втора поредна година декември става още по-празничен за мен, защото Колийн Хувър избира именно този месец за публикуването на нова книга. “Regretting You” разказва за Морган и 16-годишната й дъщеря Клара. Един инцидент, множество тайни, една забранена любов и огромно недоразумение заплашват да разрушат завинаги връзката между майка и дъщеря. Романът излиза на английски на 10 декември.

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.